Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
23 Ιαν 13 ← πίσω

Η πιο συγκινητική ιστορία της Αμερικής είναι ψεύτικη

sport24.gr
Μια ιστορία για την αγάπη που κέρδισε το πένθος. Μια ιστορία για τον άτυχο -πλην ταλαντούχο- αστέρα του κολεγίου που έχασε την αγαπημένη του από καρκίνο. Μια ιστορία που έγινε πρωτοσέλιδο, εξώφυλλο, πρώτο θέμα και συγκίνησε την Αμερική. Μια ιστορία για μια γυναίκα που δεν υπήρξε ποτέ...



Η συγκινητική ιστορία θα μπορούσε να γίνει το θέμα μιας ταινίας. Η Αμερική, άλλωστε, λατρεύει τους Ασιάτες από το Χάρβαρντ που κοιμούνται στον καναπέ και την επόμενη ημέρα γίνονται top scorers στο ΝΒΑ (λέγε με Jeremy Lin) ή για τους θρήσκους quarterbacks που δεν μπορούν να κάνουν ούτε πάσα, αλλά κερδίζουν τον έναν αγώνα μετά τον άλλον (λέμε με Tim Tebow).


Γενικά το αδηφάγο κοινό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού "ψοφάει" για οποιαδήποτε στόρι έχει δάκρυα, τριαντάφυλλα και αουτσάιντερ που αρπάζουν την ευκαιρία ζωής που του παρουσιάζεται. Όπως αυτή που είχε δημοσιευτεί στο Sport24.gr πριν από αρκετούς μήνες και αφορούσε τον 16χρονο διάδοχο του ΛεΜπρόν Τζέιμς που από τα βουνά της Αϊτής θα κατακτούσε το ΝΒΑ. (Για να καταλήξει τελικά στη φυλακή για αποπλάνηση ανηλίκου και απάτη).

Κι η ιστορία του Μάντι Τίο είναι μια τέτοια: ο Μορμόνος linebacker από τη Χαβάη, που βρήκε τη δύναμη μέσα από το προσωπικό του δράμα (όταν έχασε την 22χρονη σύντροφο του από καρκίνο), να κάνει τα παιχνίδια της ζωής του και να οδηγήσει το κολέγιο Νοτρ Ντέιμ στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του.  Όπου Νοτρ Ντρέιμ το θρυλικό κολέγιο των "Fighting Irish" αυτό που έβγαλε τον θρύλο του Ρούντι Ρούντιγκερ (του κινηματογραφικού "Ρούντι").

Η κοπέλα του, Λενέι Κέκουα, έπεσε θύμα τροχαίου στις αρχές του 2012. Και στη συνέχεια διαγνώσθηκε με καρκίνο. Τα τελευταία της λόγια ήταν "σ' αγαπώ" και πριν αφήσει την τελευταία της πνοή του ζήτησε "να μου υποσχεθείς ότι θα φανείς δυνατός, θα παίξεις και θα με τιμήσεις με τον τρόπο που θα αγωνιστείς". Κι αυτός το έκανε: δεν πήγε στην κηδεία της -γιατί αυτή του το ζήτησε- και έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με 12 τακλς στην εντυπωσιακή νίκη με 20-3 επί του Μίσιγκαν Στέιτ.

Εκείνη την ημέρα μίλησε στο ESPN για τα γράμματα που αντάλλασσε με την καλή του. Για το ότι μιλούσαν για ώρες στο τηλέφωνο, μέχρι να την πάρει ο ύπνος στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Για τον τρόπο που της στάθηκε. Για το πως άλλοι καρκινοπαθείς επικοινωνούν μαζί του για να τους βοηθήσει με το πρόβλημα τους.

Ένας αληθινός ήρωας της ζωής. Αν του το είχε ζητήσει αυτό η Λενέι Κέκουα. Ή αν η Λενέι Κέκουα είχε πεθάνει. Ή αν η Λενέι Κέκουα είχε προσβληθεί από καρκίνο. Ή αν είχαν συναντηθεί ποτέ. Ή αν τελικά η Λενέι Κέκουα ήταν αληθινή.


Το δράμα του Τίο

Αυτή είναι η ιστορία σύμφωνα με το πως καταγράφτηκε από εφημερίδες και ιστοσελίδες τους τελευταίους μήνες:

Εκείνη ήταν φοιτήτρια στο Στάνφορντ και εκείνος παίκτης του Νοτρ Ντέιμ. Γνωρίστηκαν στο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στο Πάλο Άλτο. Ο Τίο έκανε την πρώτη κίνηση και η Κέκουα του έδωσε το τηλέφωνο της. Στην αρχή ήταν φίλοι και στη συνέχεια έγιναν ζευγάρι, με την 21χρονη -τότε- να τον επισκέπτεται αρκετά συχνά τις διακοπές του στη Χαβάη.

Κάποια στιγμή το 2012 η Κέκουα πέφτει θύμα τροχαίου. Γλίτωσε από του χάρου τα δόντια πριν διαγνώσουν οι γιατροί ότι πάσχει από λευχαιμία. Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, η κατάσταση της αρχικά βελτιώθηκε, αλλά στη συνέχεια μπήκε ξανά στο νοσοκομείο. Έκλειναν ακόμη και 8 ώρες στο τηλέφωνο, απλά ακούγοντας ο ένας τον άλλον να αναπνέει (σ.σ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ SPORTS ILLUSTRATED, ΟΧΙ ΕΓΩ).

Τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, λίγες ώρες αφού πέθανε η γιαγιά του Τίο, Ανέτ Σαντιάγκο. Ή μήπως πέθανε τρεις ημέρες μετά όπως αναφέρει η New York Post. Ή τελικά τέσσερις ημέρες μετά σύμφωνα με το ESPN και το CBS;

Οι τελευταίες της λέξεις προς τον Τίο ήταν "σ' αγαπώ". Ο linebacker του Νοτρ Ντέιμ δεν πήγε στην κηδεία της. Δεν ήθελε η ίδια να τον αναγκάσει να χάσει κάποιο παιχνίδι. Την ημέρα που ακούστηκε το τελευταίο αντίο ο Τίο οδηγούσε το κολέγιο του στη νίκη και μαζί στο 4-0, το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας.

"Το μόνο που ήθελε ήταν μερικά άσπρα τριαντάφυλλα" είπε μετά το τέλος του ματς ο Τίο, που κέρδισε και τη μπάλα του αγώνα, την οποία αποφάσισε να του δώσει -σύμφωνα με το έθιμο του φούτμπολ- ο προπονητής του Νοτρ Ντέιμ, Μπράιαν Κέλι.

Ακολούθησε η γνωστή φρενίτιδα. Ο Μάντι Τίο έγινε εξώφυλλο στο "Sports Illustrated" (με τίτλο "The Full Manti" την 1η Οκτωβρίου κι η συγκινητική ιστορία έκανε το γύρο του διαδικτύου και της τηλεόρασης, σε σημείο που η φοιτητική κοινότητα του Νοτρ Ντέιμ συγκέντρωσε χιλιάδες δολάρια εις το όνομα της Λενέι Κέκουα για έρευνες γύρω από την λευχαιμία.

Ναι, μόνο που τίποτα από το ρομάντσο και επομένως τίποτα από την νίκη της αγάπης κατά του θρήνου και του πένθους δεν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας...

Ένα μεγάλο ψέμα

Δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο ή κάποια απόδειξη ότι η Λενέι Κέκουα πέθανε, έπασχε από καρκίνο, έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, φοίτησε στο Στάνφορντ, γνώρισε τον Τίο ή έστω ότι γεννήθηκε και έζησε.

Αντίθετα το μοναδικό της ίχνος βρίσκεται στο Twitter. Αρχικά μέσω του @lovalovaloveYOU, στη συνέχεια μέσω του @LennayKay και τέλος ως @LoveMSMK. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε έντονη δραστηριότητα με tweets, φωτογραφίες και επικοινωνία με τον Τίο. Η πρώτη τους "συνύπαρξη" ήταν τις 10 Οκτωβρίου του 2011.

Ο λογαριασμός ήταν -φυσικά- ψεύτικος. Κι όλες οι φωτογραφίες ανήκαν σε μια συγκεκριμένη (όμορφη) κοπέλα, που -και πάλι φυσικά- δεν γνώριζε τίποτα για την Κέκουα. Το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν το πραγματικό πρόσωπο που ποζάρει είδε τον εαυτό της να είναι "η 22χρονη νεκρή κοπέλα του σταρ του κολεγιακού φούτμπολ".

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν θυμήθηκε ότι είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα από έναν παλιό της συμμαθητή που της ζητούσε "να του στείλει μια φωτογραφία κρατώντας το μήνυμα "MSMK" για έναν ξάδερφο του που χτύπησε σε τροχαίο και τη βρίσκει πολύ πολύ όμορφη". Είναι η φωτογραφία που βρισκόταν αρχικά ως avatar και στη συνέχεια ως backround στον λογαριασμό της Κέκουα στο Twitter.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ρονάια Τουιασοσόπο, παλιός ταλαντούχος quarterback και φίλος του Μάντι Τίο, όπως αποδεικνύεται από συνομιλίες και φωτογραφίες τους στα social media.

Όταν ξεσκεπάστηκε η απάτη το Νοτρ Ντέιμ τοποθετήθηκε δημόσια λέγοντας: "οι προπονητές ενημερώθηκαν από τον Μάντι Τίο και τους γονείς του ότι έπεσε θύμα μιας καλοστημένης φάρσας. Το πανεπιστήμιο έχει διατάξει έρευνα για να ανακαλυφθεί το κίνητρο του φαρσέρ".

Και το ίδιο το "θύμα" σχολίασε με επίσημη δήλωση ότι: "Είναι κάτι αληθινό ντροπιαστικό για να συζητήσω δημόσια, αλλά θα το κάνω. Μέσα σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανέπτυξα μια συναισθηματική σχέση με μια κοπέλα που γνώρισα online. Διατηρήσαμε μια -θέλω να πιστεύω- αυθεντική σχέση μέσω συχνής επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου και αναπτύχθηκαν έντονα αισθήματα μεταξύ μας.

Το να διαπιστώσω ότι έπεσε θύμα ενός αρρωστημένου αστείου και ενός διαρκούς ψεύδους, ήταν οδυνηρό και συνάμα ντροπιαστικό. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δέχτηκε ειλικρινή συλληπυτήρια και συμπαράσταση σε μια στιγμή που πίστεψα ότι γνώρισα μια ακόμη επίπονη απώλεια στη ζωή μου.

Το γεγονός ότι μοιράστηκα με ανθρώπους της ομάδας την ευτυχία μου κατά τη διάρκεια της σχέσης μου και άλλες λεπτομέρειες γύρω από αυτή, με αρρωσταίνει. Ελπίζω να καταλαβαίνει ο κόσμος πόσο περίπλοκη είναι όλη αυτή η υπόθεση. Ελπίζω πλέον όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Κι ελπίζω στο μέλλον ο κόσμος να είναι πιο συνειδητοποιημένος όταν γνωρίζει κάποιον στο διαδίκτυο".

(Άβολο...)

Γιατί όλο αυτό; Προφανώς ο Μάντι Τίο ήταν στο κόλπο. Και προφανώς το έκανε για τη δημοσιότητα. Ένας καλός παίκτης (και πιθανό πικ πρώτου γύρου στο NFL), που έγινε σούπερ-σταρ μέσα σε μια μέρα. Πρέπει να λέει ψέμματα... Κανείς δεν μπορεί να είναι ΤΟΣΟ χαζός.


Πηγη: www.sport24.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News