Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
16 Δεκ 14 ← πίσω

Snowboard - Σερφάροντας στο χιόνι

«Ξαδελφάκι» του skateboard και του σέρφινγκ, το άθλημα της χιονοσανίδας ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια στην Αμερική, όταν ο καλιφορνέζος skateboarder Tom Sims δοκίμασε τη σανίδα του skate στο χιόνι, δένοντας πάνω της 2 λουριά. Το snowboard είναι ένας ευχάριστος τρόπος άθλησης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Χρησιμοποιείται χιονοσανίδα με ειδικές μπότες, στην οποία πρέπει αρχικά να ισορροπήσουμε και στη συνέχεια να μάθουμε να κινούμαστε και -για τους πιο προχωρημένους- να κάνουμε άλματα. Είναι απαιτητική άσκηση, γι' αυτό και συνιστάται η εκμάθηση της σωστής τεχνικής με έναν εκπαιδευτή, ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί. Η καλοκαιρία, το φρέσκο χιόνι και η «πούδρα» (μπόλικο φρέσκο χιόνι σαν πούδρα) είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κάνουμε snowboard.

Τι θα κάψουμε

404 θερμίδες καίει το σώμα μας με μια ωρα πατινάζ

με μια ωρα σκι το σώμα μας καίει 316 θερμίδες

390 θερμίδες καίει το σώμα μας με μια ωρα snowboard

Με μία ώρα snowkite το σώμα μας καίει 808 θερμίδες

(Ο υπολογισμός αφορά ένα άτομο 70 κιλών)

Τα οφέλη για το σώμα

❆ Το άθλημα της χιονοσανίδας αποτελεί αεροβική άσκηση που τονώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα.

❆ Οι αλλαγές κατεύθυνσης με τη σανίδα βελτιώνουν την ευλυγισία και την ισορροπία, ενώ παράλληλα γυμνάζεται όλο το σώμα. Κατ' αρχάς γυμνάζονται οι μύες των κάτω άκρων, που εξασφαλίζουν την ισορροπία, τον έλεγχο της κίνησης και τις αλλαγές κατεύθυνσης. Ακολούθως, δυναμώνουν οι μύες του κορμού, οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι, καθώς και οι μύες των χεριών και της ωμικής ζώνης, που βοηθούν στην ισορροπία του σώματος και στην αλλαγή της κατεύθυνσης.

❆ Το snowboard βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, τονώνει την αυτοπεποίθηση και συμβάλλει στη μείωση του άγχους, τόσο επειδή πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο με ηλιοφάνεια, όσο και επειδή οδηγεί σε αύξηση των ενδορφινών (των ορμονών της ευχαρίστησης).

Μικρά μυστικά

❆ Υπάρχουν τρία είδη χιονοσανίδας: σανίδα για τους αρχαρίους, free style (πιο εξελιγμένη) και all mountain (για κάθε είδος χιονιού και εδάφους). Οι αρχάριοι καλό είναι να ξεκινήσουν με μια απλή σανίδα, το κόστος ημερήσιας ενοικίασης της οποίας (μπότες, δέστρες ασφαλείας, σανίδα) κυμαίνεται γύρω στα 25€. Επίσης, πρέπει να φοράμε άνετα, ζεστά και αδιάβροχα ρούχα, γάντια, μάσκα ή γυαλιά ηλίου και προστατευτικό κράνος.

❆ Το snowboard είναι καλό να γίνεται με παρέα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

❆ Μπορούμε να κάνουμε το άθλημα της χιονοσανίδας στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας ή και εκτός πίστας με έναν έμπειρο δάσκαλο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρούμε στο site: www.eox.gr της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.

Τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι αρχάριοι είναι πώς να πέφτουν, να σηκώνονται, να ελέγχουν το σώμα τους και να αποφεύγουν εμπόδια όταν κινούνται με τη σανίδα. Επίσης, καλό είναι στην αρχή να μην αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News