Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
31 Ιαν 13 ← πίσω

«Μνημόνιο» και στα ελληνικά Στάδια

Σε... εφιάλτη εξελίσσεται η λέξη συγχώνευση για τον ελληνικό αθλητισμό. Η κρίση πληγώνει αφάνταστα το αθλητικό στερέωμα της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα.

Περιμένοντας τις πολύ μεγάλες περικοπές στις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών που ίσως σταθούν ικανές ακόμη και να αφανίσουν κάποια αθλήματα, νέα σενάρια φέρνουν και τα στάδια της πρωτεύουσας να μπαίνουν σε πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά από την Πολιτεία το ενδεχόμενο να συγχωνευτούν οι διοικήσεις μεγάλων αθλητικών κέντρων όπως το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, ο Άγιος Κοσμάς κι άλλα, προκειμένου να μειωθούν λειτουργικά έξοδα που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη να χωριστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του λεκανοπεδίου ανάλογα με την γεωγραφική τους θέση. Να υπάρξει δηλαδή ένα βορειοανατολικό μπλοκ όπου θα περιλαμβάνονται τα Λιόσια, το ΟΑΚΑ και ο Σχινιάς, με τη διοίκηση να ασκείται από το Ολυμπιακό στάδιο, και το Νότιο μπλοκ που θα ενταχθούν το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά και το ΣΕΦ το οποίο θα αποτελέσει και το κέντρο διοίκησης.

Βέβαια προκύπτουν αρκετά νομικά προβλήματα για να προχωρήσει αυτή η σκέψη όπως και σε ένα εναλλακτικό σενάριο όπου η Ολυμπιακή Επιτροπή θα αναλάβει τη διαχείριση τόσο του ΟΑΚΑ όσο και του ΣΕΦ.

Και οι δυο περιπτώσεις έχουν πέσει στο τραπέζι, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια άλλη που θα είναι ακόμη πιο συμφέρουσα για την κυβέρνηση.

Τέλος, σχέδιο συγχωνεύσεων έχει ακουστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και για τις αθλητικές ομοσπονδίες. Με το σκεπτικό τα συναφή αθλήματα να αποκτήσουν μια κεντρική διοίκηση προκειμένου να εξοικονομηθούν λειτουργικά έξοδα και όχι μόνο. Και σε αυτή την κατηγορία ωστόσο προκύπτουν αρκετά ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με το καθεστώς των διεθνών ομοσπονδιών.

Πηγη: contra.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News