Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
15 Φεβ 13 ← πίσω

Αναβολή δίκης για Pistorious – Στοιχεία και μαρτυρίες δείχνουν εν ψυχρώ δολοφονία και όχι ατύχημα

Λύγισε ο Πιστόριους

Αναβολή της δίκης και προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη (19/2) ζήτησε η πλευρά Πιστόριους, αίτημα που έγινε δεκτό. Εφημερίδα της Νοτίου Αφρικής αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το έγκλημα εις βάρος της συντρόφου του, Ρίιβα Στένκαμ.

Τη στιγμή ο Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται στο δικαστήριο η εφημερίδα Beeld φιλοξενεί μαρτυρίες γειτόνων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό.

Συγκεκριμένα ένας γείτονας υποστήριξε πως βρέθηκε στο σπίτι του Νοτιαφρικανού αθλητή υποστηρίζοντας πως η Στένκαμ βρισκόταν στο μπάνιο την στιγμή που ο Πιστόριους πυροβόλησε τέσσερις φορές.

Προτού οπλίσει ο 26χρονος αθλητής ακούστηκε έντονη λογομαχία ανάμεσα στο ζευγάρι. Οι γείτονες αναφέρουν πως δύο ώρες πριν από το μοιραίο γεγονός ειδιοποίησαν την αστυνομία.

Στις 03.00 τα ξημερώματα ο διάσημος Παραολυμπιονίκης πυροβόλησε και τότε ειδοποιήθηκε για δεύτερη φορά η αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας από την πλευρά του διέψευσε τα αρχκά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Πιστόριους εσφαλμένα υπέθεσε πως επρόκειτο για διαρήκτη και πυροβόλησε.

Φωτογράφος απαθανάτισε το πιστόλι 9 mm με το οποίο πυροβόλησε ο Όσκαρ Πιστόριους την κοπέλα του. Η αστυνομία το χρησιμοποιεί ως αποδεικτικό στοιχείο και βρίσκεται σε ειδική σακούλα.

Ο Πιστόριους την στιγμή που του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατέρρευσε στο δικαστήριο ξεσπώντας σε λυγμούς.

Ο Νοτιαφρικανός Ολυμπιονίκης, φορώντας σκούρο σακάκι στεκόταν με το κεφάλι σκυμμένο εμφανώς ταραγμένος προσπαθώντας με δυο του χέρια να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Το προηγούμενο βράδυ βρέθηκε σε κελί της της αστυνομίας όπου τον επισκέφθηκαν τα αδέλφια του.

"Ηρεμήστε. Ελάτε. Καθήστε", του είπε ο δικαστής. Στο πλευρό του ήταν ο πατεράς του και ο αδερφός του.

Η πλευρά του Πιστόριους ζήτησε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου αναβολή της δίκης και προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη (19/2) αίτημα που έγινε δεκτό.

Έτσι θα παραμείνει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα και όχι στην φυλακή μέχρι να συζητηθεί η πιθανότητα αποφυλάκισης του με καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της δημοτικότητας του Πιστόριους και σε καμια περίπτωση επειδή αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Νοτίου Αφρικής οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης.

Το unfair της Sun

Εν τω μεταξύ έντονες αντιδράσεις έχεi προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της Sun από φωτογράφηση που είχε κάνει η Ρίιβα Στένκαμ για λογαριασμό του ανδρικού περιοδικού FHM τον Δεκέμβριο του 2011.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εφημερίδα στην φωτογραφία που καλύπτει σχεδόν μισή σελίδα αποφεύγει να αναφέρει το όνομα του θύματος!


Ο Πιστόριους κοιμόταν με όπλα στο δωμάτιό του για προστασία!

Λίγους μόλις μήνες πριν την κατηγορία για ανθρωποκτονία της συντρόφου του, ο Όσκαρ Πιστόριους είχε αποκαλύψει πως κοιμάται τα βράδια έχοντας πολλά όπλα μέσα στο δωμάτιό του. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος Νοτιοαφρικανός αθλητής είχε παραδεχτεί με συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα "Daily Mail" ότι κοιμάται έχοντας ένα ρεβόλβερ στο προσκέφαλό του.

Στο ίδιο μέσο είχε αποκαλύψει ότι φυλάει ένα όπλο στο παράθυρό του καθώς επίσης και ένα ρόπαλο μπέιζμπολ και κρίκετ πίσω από την πόρτα της κρεβατοκάμαράς του, στο σπίτι που διατηρεί στο Silverwoods Country Estate.

Σε μία άλλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πέρυσι στην εφημερίδα "New York Times", ο Πιστόριους είχε μιλήσει επίσης για τη συλλογή όπλων που κάνει όπως και για τον ενθουσιασμό του για την σκοποβολή.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως πήρε μαζί του τον δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη ώστε να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο σημάδι από μεγάλη απόσταση.

"Ο Πιστόριους ήταν καλός δάσκαλος. Αρκετές βολές μου πήγαν κοντά στο στόχο, γεγονός που τον ευχαρίστησε. "Ίσως πρέπει να το κάνεις αυτό πιο συχνά", μου είπε.

Εάν κάνεις εξάσκηση μπορείς να γίνεις αρκετά αποτελεσματικός". Τον ρώτησα πόσο συχνά ρίχνει με όπλο και μου απάντησε ότι το κάνει μερικές φορές όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί", δήλωσε για τη συνέντευξή του με τον Πιστόριους ο Μάικλ Σοκολόβε.

Ο διεθνής Τύπος για το έγκλημα του Πιστόριους

Τον γύρο του κόσμου έκανε μέσα σε λίγα λεπτά η απίστευτη είδηση του θανάτου της συντρόφου του Όσκαρ Πιστόριους, Ρέεβα Στέενκανπ από πυροβολισμούς του διάσημου Παραολυμπιονίκη. Διαβάστε πως παρουσιάζουν τα ξένα δίκτυα το τραγικό περιστατικό.

Το "news24.com" το οποίο εδρεύει στη Νότιο Αφρική δίνει μία νέα διάσταση στο θέμα τονίζοντας πως η αστυνομία είναι αντίθετη στο να καταβάλει εγγύηση ο Πιστόριους προκειμένου να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

"Μάλλον το κορίτσι ετοίμαζε μία έκπληξη στον Πιστόριους λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου" είναι ο τίτλος της ιταλικής "La Stampa".


"Κατηγορίες για φόνο αποδίδονται στον Όσκαρ Πιστόριους. Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα καθώς υπάρχουν αναφορές για καβγάδες και άλλα περιστατικά 'εσωτερική φύσεως' στο σπίτι του αθλητή" τονίζει το "Sky News".

"Ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε την φίλη του" είναι ο λακωνικός τίτλος του BBC.

"Νεκρή η σύντροφος του Πιστόριους. Ύποπτος ο σταρ των Ολυμπιακών Αγώνων" ο τίτλος του γερμανικού "Spiegel".

"O Όσκαρ Πιστόριους συνελήφθη για τον φόνο της κοπέλας" σχολιάσει η γαλλική "Parisien".

Η ισπανική "20minutos" γράφει: "Ο Παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους κρατεί μετά τον πυροβολισμό που κόστισε την ζωή της κοπέλας του".

"Ο Όσκαρ Πιστόριους συνελήφθη ως ύποπτος για την δολοφονία της κοπέλας του" ο τίτλος της πορτογαλικής "publico.pt".


Πηγη: www.sport24.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News