Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
19 Φεβ 13 ← πίσω

Επιμένει στο ατύχημα ο Πιστόριους – Νέες αποκαλύψεις και αναβολικά σπίτι του

Πηγή: www.sport24.gr



Η αγωνία του Νοτιαφρικανού πρωταθλητή όσο περνούν οι ώρες γιγαντώνεται. Η οικογένεια του, οι φίλοι του αλλά και άνθρωποι που συνεργάζονταν μαζί του προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταθούν στο πλευρό του.


"Ο Όσκαρ όσο περνούν οι μέρες δείχνει περισσότερο ανήσυχος. Είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Ενδεχομένως αρχικά να μην είχε συνειδητοποιήσει 100% τι είχε συμβεί.

Το γεγονός ότι κατηγορείται για ανθρωποκτονία τον έχει λυγίσει. Δεν ήταν σίγουρος για αυτό. Βέβαια, πάνω από όλα υποφέρει για τον χαμό της αγαπημένης του, Ρίβα. Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί.

Είναι μία περίπλοκη κατάσταση και σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά. Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, ούτε να προκαταβάλω την υπερασπιστική γραμμή του Όσκαρ.

Ελπίζω απλά να έχει την δύναμη να το αντέξει όλο αυτό. Κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του" ανέφερε στο Sport24.gr άτομο που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τον "Blade Runner".

Όπως μας τόνισε, ο Πιστόριους εξακολουθεί να αναφέρει στους οικείους του πως επρόκετο για ατύχημα και σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε κακό στην Ρίβα Στέενκαμπ. "Τα media κατασκευάζoυν διάφορες ιστορίες, ενώ προκύπτουν μάρτυρες, οι οποίοι πιθανότατα δεν έχουν καμία σχέση με το συμβάν.

Ο Όσκαρ είναι ένας άνθρωπος που δεν είχε δώσει δικαιώματα. Πυροβόλησε εσφαλμένα, δεν είχε πρόθεση όπως επαναλαμβάνει.

Παρόλα αυτά χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή και μάλιστα της αγαπημένης του συντρόφου και αυτό είναι που τον έχει τσακίσει ψυχολογικά.

Έχει περάσει πολλά στη ζωή του και είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δικαιωθεί για την προσπάθεια που κατέβαλε. Ήταν μία απίστευτη τραγωδία αυτό που συνέβη.

Αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο. Όλα άλλαξαν σε λόγα δευτερόλεπτα".

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης βρίσκεται υπό κράτηση στην Πρετόρια. Πυροβόλησε τέσσερις φορές τη σύντροφο του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.


Νέες αποκαλύψεις-σοκ για Πιστόριους!

Δύο ημέρες πριν τη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, εφημερίδα της Νοτίου Αφρικής προχώρησε σε σοκαριστικές αποκαλύψεις για το φόνο της συντρόφου του Ρίιβα Στίνκαμπ. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα λοιπόν με κυριακάτικο "αποκλειστικό" δημοσίευμα της εφημερίδας "City Press", η Ρίιβα Στίνκαμπ δέχτηκε τον πρώτο πυροβολισμό στο γοφό ενώ ήταν στην κρεβατοκάμαρα, ενώ στη συνέχεια κλειδώθηκε στο μπάνιο.

Τότε, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω μέσο, ακολούθησαν τρεις ακόμη πυροβολισμοί, με τον Πιστόριους να κατεβαίνει στη συνέχεια τις σκάλες κουβαλώντας το ματωμένο κορμί της, χωρίς όμως να τηλεφωνεί για ασθενοφόρο.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης φέρεται να είπε στην αδερφή του πως κάτι τρομερό είχε συμβεί και πως είχε περάσει την κοπέλα του για διαρρήκτη ενώ ο πατέρας του, Τεντ, έλαβε κλήση στις 3:20 μετά τα μεσάνυχτα, με τον γιο του να του ζητάει να πάει στο σπίτι.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε και ένα ματωμένο μπαστούνι του κρίκετ, το οποίο είτε χρησιμοποιήθηκε από τον Πιστόριους κατά της συντρόφου του είτε από την ίδια σε μία προσπάθεια να αμυνθεί.

Σημειώνεται επίσης πως τρεις πηγές που παρακολουθούν από κοντά την έρευνα της αστυνομίας, απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο Πιστόριους να μπέρδεψε την σύντροφό του για διαρρήκτη καθώς δεν βρέθηκε το παραμικρό σημάδι διάρρηξης στο χώρο.

Διαβάστε επίσης για: το χρονικό του φονικού με πρωταγωνιστή τον Όσκαρ Πιστόριους, τι έγραψε ο διεθνής Τύπος αλλά και για την αναβολή της δίκης που ζήτησε και πήρε η πλευρά του αθλητή.


Στεροειδή στο σπίτι του Πιστόριους!

Νέο στοιχείο για την δολοφονία της Ρίιβα Στίνκαμπ έβγαλε αγγλικό ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας πως βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες στο σπίτι του Πιστόριους. "Ξέσπασμα" από τη μητέρα του μοντέλου.

Όπως υποστηρίζει με σημερινό της δημοσίευμα η "Sun", η αστυνομία ανακάλυψε στεροειδή στο σπίτι του Όσκαρ Πιστόριους, λίγες ώρες μετά την δολοφονία της συντρόφου του Ρίιβα Στίνκαμπ.

Η αστυνομία στην Πρετόρια ανακάλυψε επίσης ένα ματωμένο ρόπαλο του κρίκετ που ίσως να είναι το όπλο του εγκλήματος, ενώ ο Νοτιοαφρικανός αθλητής έχει κάνει εξετάσεις αίματος ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν το μοιραίο βράδυ υπό την επήρρεια αλκοόλ ή αναβολικών ουσιών.

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη συνέντευξή της σε κάποιο μέσο μετά την απώλεια της κόρης της, η Τζουν Στίνκαμπ εξέφρασε το μεγάλο της παράπονο:

"Ήταν ο χρυσός μας άγγελος και είχε τόση πολλή αγάπη να δώσει. Δεν καταλαβαίνω, απλά δεν καταλαβαίνω. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό; Για ποιο λόγο; Γιατί το έκανε;", δήλωσε χαρακτηριστικά στη "Mirror" η 66χρονη.


Πιστόριους: "Να με πάρει μακριά ο Θεός"

Τις πρώτες ώρες του Όσκαρ Πιστόριους μετά τον φονό της συντρόφου του αποκάλυψε μέσω συγκλονιστικής μαρτυρίας στενός του φίλος, από τους πρώτους που έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος.

Όπως αναφέρει σε κυριακάτικο δημοσίευμά της η αγγλική εφημερίδα "Sun", ο -πανικοβλημένος μετά τους πυροβολισμούς εις βάρος της κοπέλας του- Όσκαρ Πιστόριους τηλεφώνησε πρώτα στον καλό του φίλο Τζάστιν Ντίβαρις, πριν καν ειδοποιήσει ασθενοφόρο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στη Ρίιβα Ρένκαμπ.

"Είναι όλα πολύ λυπηρά. Ο Όσκαρ μου τηλεφώνησε στις 03:55 λέγοντας πως η Ρίιβα είχε πυροβοληθεί.

Του είπα "Τί είναι αυτά που λες; Δεν καταλαβαίνω". Εκείνος επαναλάμβανε: "Έχει γίνει ένα τρομερό ατύχημα. Πυροβόλησα τη Ρίιβα".

Αμέσως μετά πήρε το τηλέφωνο μία γειτόνισσά του και μου επιβεβαίωσε αυτά που είχε πει ο Όσκαρ, λέγοντάς μου να πάω σπίτι του. Ήμουν σε απόλυτο σοκ. Ρώτησα τον γείτονα "Είναι καλά; Εκπυρσοκρότησε κατά λάθος το όπλο;", Μου είπε "Όχι δεν είναι καλά. Χρειάζεται να έρθεις εδώ".

Ο 27χρονος άνδρας έφτασε στο σπίτι του Πιστόριους μαζί με τη σύντροφό του, Σαμ, λίγο αφότου είχε φτάσει και η αστυνομία, με τον Ντιβάρις να εξομολογείται:

"Ήταν μία τραυματική εμπειρία. Ήταν ήδη τόπος εγκλήματος και δεν μας επιτρεπόταν να μπούμε στο σπίτι. Όμως μέσα από την πόρτα μπορούσαμε να δούμε την Ρίιβα να κείτεται στο πάτωμα, σκεπασμένη με κουβέρτες και πετσέτες.

Ο Όσκαρ ήταν υπό κράτηση στο γκαράζ αλλά με άφησαν να του μιλήσω. Έλεγε συνέχεια ασυναρτησίες και αυτό που επαναλάμβανε ήταν: "Την σκότωσα, Ας με πάρει ο Θεός. Θα πρέπει να έκλαιγε εκεί για περίπου μία ώρα.

Έμεινα για δέκα λεπτά μαζί του και τον ρωτούσα τι είχε συμβεί ακριβώς αλλά δε μπορούσε να απαντήσει και έλεγε συνέχεια τα ίδια πράγματα".



Η οικογένεια του θύματος δεν κατηγορεί τον Πιστόριους

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ρίιβα Στίνκαμπ έλυσε τη σιωπή του για πρώτη φορά μετά το θάνατο του παιδιού του, λέγοντας πως "δεν υπάρχει μίσος στην καρδιά μας" για τον Όσκαρ Πιστόριους.

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης βρίσκεται υπό κράτηση στην Πρετόρια. Πυροβόλησε τέσσερις φορές τη σύντροφο του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Αναφερόμενος στην κόρη του, επιτυχημένο μοντέλο στο επάγγελμα, ο Μπάρι Στίνκαμπ είπε πως "ήταν το ομορφότερο και ευγενέστερο κορίτσι στον κόσμο".

Μίλησε και για τον άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή της Ρίιβα, τον σύντροφο της, Όσκαρ Πιστόριους: "Πρέπει να περνάει καταστάσεις που εμείς δεν γνωρίζουμε. Ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθήσει να βρούμε ένα λόγο γιατί έπρεπε να συμβεί αυτό στη Ρίιβα. Δεν υπάρχει μίσος στις καρδιές μας", δήλωσε από το Πορτ Ελίζαμπεθ.

Ο πατέρας του Πιστόριους, Χένκε Πιστόριους σχολίασε "όταν είσαι αθλητής, ενεργείς με το ένστικτο. Είναι ένστικτο".

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News