Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
20 Φεβ 13 ← πίσω

Πάλη για την Πάλη: Έστειλε στη ΔΟΕ το χρυσό του μετάλλιο ο Γιορντάνοφ! - Κούβελος προς Ρογκ: «Σεβασμός στις ρίζες»

Παρέδωσε το μετάλλιό του σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Γιορντάνοφ

Κραυγή αγωνίας για το γεγονός ότι το άθλημα της πάλης πιθανότατα δεν θα υπάρχει στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα το 2020 και μετά εξέφρασε και ο Βαλεντίν Γιορντάνοφ.

Ο Βούλγαρος παλαίμαχος παλαιστής, χρυσός Ολυμπιονίκης το 1996, έφτασε στο σημείο να παραδώσει το μετάλλιό του διαμαρτυρόμενος για τις προθέσεις της ΔΟΕ τις οποίες θεωρεί απαράδεκτες.

Εγραψε επίσης επιστολή προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ στο οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζει: "Ως ένδειξη διαμαρτυρίας σας επιστρέφω το μετάλλιο που κέρδισα στην Ατλάντα.

Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στους χιλιάδες αθλητές και φιλάθλους ανά τον κόσμο που ένιωσαν όπως εγώ όταν άκουσαν την είδηση για τις προθέσεις της ΔΟΕ. Το άθλημά μας είναι αναπόσπαστο μέλος του Ολυμπιακού κινήματος και συνδέει τους Αγώνες της αρχαίας εποχής με τους σύγχρονους".


Κούβελος προς Ρογκ: "Σεβασμός στις ρίζες"

Να αντιδράσει στην εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ για αφαίρεση της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάλεσε ο πρόδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος, τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας, Ζακ Ρογκ.

Η επιστολή

"Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα και εγώ, όπως χιλιάδες μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας, την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να εισηγηθεί στη Γενική της Συνέλευση, την αφαίρεση από το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 του αθλήματος της Πάλης.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για ό,τι έχει σχέση με την παράδοση του Ολυμπισμού, της φιλοσοφίας ζωής που έχει επιζήσει αναλλοίωτη για δεκάδες αιώνες, είμαι βέβαιος ότι θα αφουγκραστείτε την αντίδραση του απλού φίλαθλου κόσμου και θα επανεκτιμήσετε την πρόταση αυτή, διορθώνοντας ένα μεγάλο λάθος που επιχειρείται να γίνει.

Την επιστολή αυτή δεν σας την στέλνω μόνον ως Πρόεδρος της ΔΟΑ, του θεσμού που υπηρετεί με συνέπεια επί πενήντα και πλέον χρόνια το Ολυμπιακό Κίνημα και τις Αξίες του αλλά και την Ολυμπιακή Παιδεία, όπως αυτή διαμορφώνεται και διαδίδεται στη σύγχρονη εποχή. Σας την στέλνω και ως απλός φίλαθλος και λάτρης του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Τυχόν αποκεφαλισμός της Πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων θα σημάνει αναμφισβήτητα απομάκρυνση των Αγώνων από τις ρίζες του. Και, όπως καλά γνωρίζετε, καμία ελπίδα δεν υπάρχει για το μέλλον όλων των ανθρώπων, αν αποκοπούν από τις ρίζες τους. Πόσο μάλλον στον χώρο του αθλητισμού, όπου η σημασία του υλικού κέρδους στους κόλπους του δυστυχώς αυξάνεται επικίνδυνα κάθε μέρα που περνάει.

Μην υποχωρήσετε, Κύριε Πρόεδρε, στις φωνές σύγχρονων σειρήνων που οδηγούν στην αποστασιοποίηση από τις παραδόσεις του Κινήματος, που με τόση ευλάβεια έχετε υπηρετήσει όσα χρόνια ασχολείστε με τα αθλητικά δρώμενα και μην επιτρέψετε στην ιστορία να γράψει πως επί των ημερών σας αποφασίστηκε η καρατόμηση του ιστορικότερου, πλην του στίβου, αθλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο φίλαθλος κόσμος παγκοσμίως έχει από εσάς την απαίτηση να σταθείτε, για άλλη μία φορά, στυλοβάτης της παράδοσης και του Ολυμπισμού, όπως τον διδαχθήκαμε από τη μικρή μας ηλικία. Η Πάλη, ως αγώνισμα, ίσως με μια νέα μορφή διεξαγωγής της από πλευράς κανονισμών, περισσότερο ελκυστική στο φίλαθλο κοινό, παραμένει απόλυτα συνυφασμένη με την έννοια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι και δεν νοούνται χωρίς το ιστορικό αυτό άθλημα στο πρόγραμμά τους. Είναι βέβαιο, εξάλλου, ότι κανένα μέλλον δεν υπάρχει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν εμείς δεν σεβόμαστε τις ιστορικές ρίζες του Ολυμπισμού.


Με την πεποίθηση ότι θα επανεξετάσετε όλες τις παραμέτρους της απόφασής σας, διατελώ

Με τιμή,

Ισίδωρος ΚΟΥΒΕΛΟΣ".



Πηγη: contra.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News