Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
22 Φεβ 13 ← πίσω

Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους!

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ντέσμοντ Νέιρ έκρινε πως ο Όσκαρ Πιστόριους δεν θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση κάνοντας δεκτό το αίτημα του να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 1.000.000 ραντ (περίπου 85.400 ευρώ)!


Ο Νοτιαφρικανός δικαστής ξεκαθάρισε πως δεν καταδικάζει ούτε αθωώνει τον Πιστόριους αλλά η απόφαση του αφορά αποκλειστικά το άν θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να οριστεί η τακτική δικάσιμος του διάσημου Παραολυμπιονίκη ή σε αντίθετη περίπτωση αν θα έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ξεκίνησε στις 10.00 με τον Πιστόριους να υποβάλει ένορκη βεβαίωση αντί να απαντήσει σε ερωτήσεις ισχυριζόμενος πως η κατάθεση του έχει ερμηνευτεί λανθασμένα.

Ο Ντέσμοντ Νέιρ ανακεφαλαίωσε το σκηνικό του εγκλήματος αναφέροντας κάτω από ποιες συνθήκες πυροβόλησε τέσσερις φορές ο "Blade Runner" επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους.

Επίσης όπως επεσήμανε, βάσει της κατάθεσης του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη, έχει φίλους και οικογένεια που ζουν στη Ν. Αφρική, όμως έχει και φίλους στο εξωτερικό.

Ο Νέιρ πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, ενώ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα σε αντίθεση με την κατηγορούσα αρχή που δεν μπόρεσε να αποδείξει τα ξεσπάσματα βίας του Πιστόριους.

"Η εγγύηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, επειδή μειώνει τον αριθμό των κρατουμένων σε ένα ήδη υπερπλήρες σύστημα και μειώνει τον αριθμό των οικογενειών που στερούνται τον προστάτη τους" τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κατηγορούμενος κατά την διάρκεια της τελικής αγόρευσης στην αίθουσα του δικαστηρίου της Πρετόρια, παρέμεινε βουβός με χαμηλωμένο βλέμμα αντιμετωπίζοντας με ανακούφιση την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος δίχως περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άκουσμα της απόφασης από την δικαστή Νέιρ, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λοιπόν ο Πιστόριους που πυροβόλησε τέσσερις φορές το μοντέλο στο μπάνιο του σπιτιού του ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Ας δούμε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι όροι:

1.Η εγγύηση ορίστηκε στο 1.000.000 ραντ περίπου 85.000 ευρώ. Τα 100.000 ραντ πρέπει να καταβληθούν αμέσως και τα υπόλοιπα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

2.Θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 8.30 το πρωί της 4ης Ιουνίου.

3.Πρέπει να μείνει σε σπίτι, η διεύθυνση του οποίου δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

4.Πρέπει να δίνει αναφορά στο αστυνομικό τμήμα του Μπρούκλιν κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 7 το πρωί μέχρι τη μία τα ξημερώματα.

5.Θα παραδώσει το διαβατήριο του και δεν έχει δικαίωμα να μαζέψει τα χαρτιά για την έκδοση ενός καινούργιου.

6.Απαγορεύεται να βρεθεί στην αίθουσα αναχωρήσεων κανενός αεροδρομίου.

7.Δεν έχει το δικαίωμα να εγκαταλείψει την Πρετόρια δίχως άδεια.

8.Πρέπει να έχει πάντα ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί του ο υπεύθυνος αναστολών.

9.Δεν πρέπει να επικοινωνήσει με την οικογένεια της Ρίιαβα Στίνκαμπ ή με κανένα από τους μάρτυρες κατηγορίες.

10.Δεν πρέπει να κατηγορηθεί για βιαιοπραγία εναντίον γυναικών.

11.Θα παραδώσει τα όπλα που έχει στην κατοχή του.

12.Δεν πρέπει να καταναλώσει αλκοόλ ή να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών (ναρκωτικών).

13.Δεν μπορεί να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος και δεν πρέπει να έχει επικοινωνία με τους πρώην γείτονες του.

Αν παραβιάσει έναν από τους 13 παραπάνω όρους, τότε θα μπει στη φυλακή.



Οι χορηγοί εγκαταλείπουν τον Πιστόριους

Η Nike "πάγωσε" το συμβόλαιο του Όσκαρ Πιστόριους όσο ο Νοτιοαφρικανός είναι κατηγορούμενος για δολοφονία. Ακόμα δύο χορηγοί δεν εμπιστεύονται πλέον τον Παραολυμπιονίκη.


Μικρή σημασία έχει το γεγονός πως οι χορηγοί απομακρύνονται από τον Όσκαρ Πιστόριους. Αυτό που έχει σημασία για τον Νοτιοαφρικανό είναι να καταφέρει να πείσει πως δεν είχε σχεδιάσει να σκοτώσει τη σύντροφο του, Ρίιβα Στίνκαμπ το μοιραίο βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, ο βασικός χορηγός του διασημότερου Παραολυμπιονίκη του στίβου, πήρε θέση για τα όσα συμβαίνουν στην Πρετόρια αυτές τις μέρες.

Αφού πρώτα απέσυρε τη διαφήμιση της με το σλόγκαν "bullet in the chamber" με πρωταγωνιστή τον Πιστόριους, αποφάσισε να "διακόψει το συμβόλαιο και τις αμοιβές (προς τον αθλητή)" και θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση από απόσταση.

Στιγμές μετά ακολούθησε η ανακοίνωση από την εταιρεία που έχει αναλάβει την πώληση των αρωμάτων του Γάλλου σχεδιαστή Τιερί Μιγκλέρ, τη γαλλική Clarins. Ο Πιστόριους ήταν το κεντρικό πρόσωπο διαφημιστικής καμπάνιας του αρώματος "A*Μen".

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα το συνδρομητικό κανάλι M-Net Movies της Νότιας Αφρικής σε "ένδειξη σεβασμού και συμπάθειας για τους ανθρώπους που θρηνούν".


Πηγη: www.sport24.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News