Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
22 Φεβ 13 ← πίσω

Υπνωτικά και φασαρίες οι Αυστραλοί Κολυμβητές

Η ολυμπιακή ομάδα της Αυστραλίας δεν τα πήγε καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η "ναυαρχίδα" των αθλημάτων, η κολύμβηση, έφερε μόλις ένα χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. ελεύθερο μαζί με άλλα εννιά μετάλλια.

Η παρουσία στην κολύμβηση κρίθηκε αποτυχημένη και αμέσως μετά τους αγώνες ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της αποτυχημένης παρουσίας.

Εν αντιθέσει με την αμερικανική ομάδα η αντίστοιχη αυστραλιανή δεν διακρίθηκε από ομαδικό πνεύμα σύμφωνα με τους παρατηρητές.

Επτά μήνες μετά οι κολυμβητές που συμμετείχαν στις σκυταλοδρομίες ομολόγησαν πως αγνόησαν τις εντολές της ομοσπονδίας και των προπονητών τους και πήραν το χάπι Stilnox, προκειμένου να έρθουν πιο κοντά σε καμπ προετοιμασίας στο Μάντσεστερ πριν από τους αγώνες.

Ο Τζέιμς Μάγκνουσεν, ο Ίμον Σάλιβαν (φωτογραφία), ο Τζέιμς Ρόμπερτς, ο Ματ Τάργκετ, ο Τομάσο Ντ'Ορσόνα και ο Κάμερον ΜακΙβόι αρνήθηκαν κατηγορηματικά στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Σίδνεϊ πως η χρήση του συγκεκριμένου υπνωτικού χαπιού ευθύνεται για την κακή παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την 4η θέση στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. ελεύθερο!

Η συναθλήτρια τους, Έμιλι Σίμπομ κατήγγειλε πως έκαναν φασαρία την παραμονή των προκριματικών της κολύμβησης, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται. Η αυστραλιανή κολύμβηση έχει χωριστεί στα δύο.

Μολονότι οι έξι παραδέχθηκαν την παιδιάστικη συμπεριφορά τους, όμως δεν πιστεύουν πως πρέπει να τιμωρηθούν παρότι παραβίασαν τον εσωτερικό κανονισμό. Φυσικά από τα βέλη δεν έχει γλυτώσει ούτε και ο αρχιπροπονητής Λι Νάγκεντ.

Ο προκάτοχος του, ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στον κόσμο, Άλαν Τόμπσον δήλωσε πως είχε απαγορεύσει τη διάθεση του Stilnox από το 2005 γιατί αρκετοί κολυμβητές έκαναν υπερβολική χρήση, αφού δεν μπορούσαν να κοιμηθούν από το άγχος πριν από μεγάλους αγώνες.

Ο ίδιος ο Γκραντ Χάκετ είχε παραδεχθεί πως στηριζόταν στο Stilnox, προκειμένου να ξεπεράσει τους πόνους μετά από επέμβαση στον ώμο το 2006.

Η χρήση του Stilnox απαγορεύτηκε από την ολυμπιακή ομάδα της Αυστραλίας στο Λονδίνο, καθώς έρευνες έδειξαν πως ο συνδυασμός του με ενεργειακά ποτά, φτιάχνει τη διάθεση των αθλητών δηλαδή τους ντοπάρει ψυχολογικά.

Επίσης, οκτώ και πλέον χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας επιβεβαιώθηκε πως ο Ίμον Σάλιβαν είχε πέσει από μπαλκόνι στο Ολυμπιακό Χωριό εξαιτίας μέθης μετά από ένα πάρτι μετά το τέλος της κολύμβησης. Ο Σάλιβαν, ο πάλαι ποτέ ταχύτερος κολυμβητής στον κόσμο, είχε νοσηλευθεί.

Οι έξι κολυμβητές κινδυνεύουν με τιμωρία από την ομάδα και αφαίρεση της οικονομικής ενίσχυσης που λαμβάνουν οι αθλητές υψηλού επιπέδου στην Αυστραλία.


Πηγη: www.sport24.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News