Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
06 Μάρ 13 ← πίσω

Πρωτοφανής τιμωρία 18 μηνών στην τζουντόκα Ιουλιέτα Μπουκουβάλα

Με αποκλεισμό 18 μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τιμώρησε η ελληνική ομοσπονδία την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιουλιέτα Μπουκουβάλα! Αποκλεισμός ενός έτους και για το σύλλογο της.

Πρωτοφανής στον ελληνικό αθλητισμό είναι η τιμωρία που επέβαλε η ομοσπονδία τζούντο (ΕΟΤ) στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιουλιέτα Μπουκουβάλα.

Η κορυφαία Ελληνίδα τζουντόκα των τελευταίων ετών τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 18 μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για τη συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΟΤ η Μπουκουβάλα επέδειξε απρεπή συμπεριφορά προς τους διαιτητές και μίλησε απαξιωτικά για τους ομογενείς αθλητές.

Η ίδια η αθλήτρια είχε υποστηρίξει παλιότερα πως το μόνο που έκανε ήταν να πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία και είχε αρνηθεί πως εξύβρισε τους συναθλητές της. Η ΕΟΤ διόρθωσε την ανακοίνωση της στη συνέχεια, αναφέροντας τα παρακάτω: "Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αθλήτρια του ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών που διεξήχθη στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας, εισέβαλε και παρέμεινε επί ώρα στους δύο αγωνιστικούς χώρους διακόπτοντας τη διεξαγωγή των αγώνων, εξύβρισε τους διαιτητές, ενώ έκανε απρεπή σχόλια προς τους ομογενείς αθλητές (προσκρουόμενα προς τις αρχές του Φίλαθλου Πνεύματος)"

Η Μπουκουβάλα εχει το δικαίωμα να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, αφού χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο βάσει της παγκόσμιας κατάταξης.

Βαριά καμπάνα επέβαλε η νεοσυσταθείσα δικαστική επιτροπή της ΕΟΤ και στα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου της, ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας. Αποκλεισμός ενός έτους στον σύλλογο, τιμωρία εννιά μηνών στον προπονητή Μιχαήλ Παυλή και 12μηνη τιμωρία στον παράγοντα Γιώργο Μπουντάκη.

Τέλος, με ποινή αποκλεισμού ενός έτους αλλά με αναστολή δύο ετών, τιμωρήθηκε από την ΔΕ/ΕΟΤ, ο αθλητής του σωματείου "Μιθριδάτης", Φίλιππος Κωστικίδης.


Μπουκουβάλα: "Περίεργη η στάση της ΕΟΤ"

Δικαστικά εναντίον της απόφασης της ομοσπονδίας τζούντο να την τιμωρήσει με αποκλεισμό 18 μηνών θα κινηθεί η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Οι δηλώσεις της κορυφαίας Ελληνίδας τζουντόκα.

"Η απόφαση βγήκε την προηγούμενη Πέμπτη. Δεν ταιριάζουν οι αιτιολογίες που λένε. Άλλα γράφουν στην απόφαση, άλλα στο χαρτί όταν μας καλούσαν σε απολογία", δηλώνει η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα λίγες ώρες μετά την τιμωρία 18 μηνών που επέβαλε η ελληνική ομοσπονδία ΕΟΤ.

Σε συνέντευξη της στο ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣπορ FM αναφέρθηκε στο επεισόδιο με την καθιστική διαμαρτυρία και τον τρόπο που της φέρονται στην ομοσπονδία.

Για τον 18μηνο αποκλεισμό της: "Ακόμα διαβάζω την ποινή για να αφομοιώσω καλά τι γίνεται. Δεν ξέρω γιατί αποφάσισαν αυτά, δεν ισχύουν αυτά που γράφουν. Δεν έβρισα κανέναν, δεν προσέβαλα κανέναν. Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα. Ποτέ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Έτσι ξαφνικά τώρα από το πουθενά. Πολύ περίεργο το θέμα. Μια καθιστική διαμαρτυρία έγινε, ενός λεπτού από όλο το σύλλογό μας για την απόφαση κατά του συναθλητή μας. Υπάρχει και βίντεο που το αποδεικνύει πως διήρκησε ένα λεπτό μόλις. Μετά όμως μας ήρθε ένα χαρτί από την ομοσπονδία πως μας καλούν σε απολογία, άλλα λέει τώρα το χαρτί για την τιμωρία μας".

Τα εμπόδια που μπαίνουν στην πορεία της: "Η απόφαση βγήκε την προηγούμενη Πέμπτη. Δεν ταιριάζουν οι αιτιολογίες που λένε. Άλλα γράφουν στην απόφαση, άλλα στο χαρτί όταν μας καλούσαν σε απολογία. Εγώ είμαι μια αθλήτρια που συνεχίζω και θέλω να πάω στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη δεν με έχει στείλει καν η ομοσπονδία μας σε αγώνες για να πάρω την πρόκριση. Ήδη από πέρυσι διεξάγονται αγώνες, ωστόσο από τότε εγώ δεν έχω πάει. Χωρίς να ξέρω τον λόγο. Ενώ η Εθνική ομάδα πάει κανονικά, εμένα δεν με στέλνουν και χάνω πόντους. Η ομοσπονδία μου υποχρεούται να με στέλνει, όμως...".

Το τι μέλλει γενέσθαι:

"Θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Μετά την δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό και αφού πέρασαν δύο μήνες, μου μείωσαν τον μισθό χωρίς να υπάρχει λόγος. Μόνο σε εμένα. Μετά τους Ολυμπιακούς, σταμάτησαν κιόλας να με πληρώνουν. Μόνο εμένα και πάλι. Εγώ θέλω να παλέψω, γιατί να είναι απέναντί μου η Ομοσπονδία κι όχι δίπλα μου; Εγώ θέλω να προσπαθώ για την Ελλάδα. Και ειδικά όταν δεν έχουμε πολλές αθλήτριες στο τζούντο που να μπορούν να κάνουν αυτά που έχω κάνει εγώ. Ευελπιστώ να βρεθεί μια άκρη στο ανώτατο δικαστήριο".


πηγη: sport24.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News