Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
27 Μάρ 13 ← πίσω

Διδακτικές επισκέψεις στο Παναθηναϊκό στάδιο- Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids Athletics

ΣΕΓΑΣ
Επιστρέφει την Τετάρτη (27/3) στους χώρους του Παναθηναϊκού σταδίου το πρόγραμμα Kids Athletics με την επωνυμία «Διδακτικές επισκέψεις στο Παναθηναϊκό στάδιο, Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids Athletics» , το οποίο αποσκοπεί στην διάδοση των αγωνισμάτων στίβου και όχι μόνο, μέσα από τη γνωριμία που θα έχουν τα παιδιά με το εξειδικευμένο πρότζεκτ της IAAF.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Υπουργείο Παιδείας, η ΕΟΕ και ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και την ΕΟΚ. Σε συνέχεια της επιτυχίας που έχει σημειώσει το πρόγραμμα των διδακτικών επισκέψεων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού τα προηγούμενα έτη της εφαρμογής του, άποφασίσθηκε να προστεθούν τα αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης και της Πετοσφαίρισης. Το Kids Athletics θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα- Τετάρτη και Παρασκευή και κάθε Τρίτη και Πέμπτη, οι μικροί μαθητές θα γνωρίζουν τα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ - βόλεϊ).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ο ΣΕΓΑΣ στηρίζει ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια και μέσα από το οποίο αποσκοπεί να μεγαλώσει την βάση του και φύσικά να δώσει την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Το ενδιαφέρον από σχολεία είναι ήδη μεγάλο. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί έως τις 8 Ιουνίου και καθημερινά θα φιλοξενούνται δύο σχολεία.

Το Kids' Athletics,  που είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα. Να τονιστεί πως το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του πλανήτη με εντυπωσιακά, για την πορεία του στίβου, αποτελέσματα.


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News