Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
28 Μάρ 13 ← πίσω

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: «Στόχος να δούμε χαμόγελα στο κέντρο της πόλης» - Συμμετοχή και από τον 81χρονο Γιώργο Χίο

Στην τελική ευθεία για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας και περισσότεροι από 10.000 δρομείς ετοιμάζονται να τρέξουν την Κυριακή (31/3) στους δρόμους της Αθήνας.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που φέτος είναι αναβαθμισμένο και διευρυμένο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Στόχος μας είναι να ξαναδούμε μια γιορτή και χαμόγελα στο κέντρο της πόλης σε μέρες και εποχές δύσκολες για όλους μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 27/3 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

«Τα όρια καλύφθηκαν. Οργανωτικά είμαστε έτοιμοι. Και πιστεύουμε ότι με σταθερά βήματα θα εξελιχθεί σε μεγάλο δρομικό γεγονός αλλά και σε ένα γεγονός που μελλοντικά θα προσελκύσει κόσμο από το εξωτερικό που θα θέλει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, αλλά και να λάβει μέρος σε έναν αγώνα με βατή διαδρομή», συνέχισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς.

Οι τέσσερις αγώνες της Κυριακής θα έχουν ως αφετηρία την πλατεία Συντάγματος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 9.00 και δέκα λεπτά αργότερα η διαδρομή των 3 χλμ. στις 10.45 θα πάρουν σειρά οι αθλητές των Special Olympics και μία ώρα αργότερα θα δοθεί η εκκίνηση για τα 5χλμ.

«Τα όρια των 3.000 συμμετοχών στον Ημιμαραθώνιο και 3.500 στα 5χλμ έχουν υπερκαλυφθεί» επεσήμανε ο συντονιστής της διοργάνωσης Μάκης Ασημακόπουλος, ενώ οι συμμετοχές για τα 3χλμ θα παραμείνουν ανοιχτές έως και το Σάββατο και έως ότου συμπληρωθεί το όριο των 3.000 αθλητών. Η συμμετοχή στον τελευταίο αγώνα είναι δωρεάν και οι εγγραφές θα γίνονται στο γυμναστήριο «Φωκιανός».

Η διοργάνωση θα καλυφθεί ζωντανά από την ΕΡΤ – από τις 8.30 έως τις 11.00. Ο Ημιμαραθώνιος δε, θα λειτουργήσει και ως γέφυρα για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου, καθώς την Κυριακή θα ανοίξουν οι εγγραφές μέσω της ιστοσελίδας www.athensclassicmarathon.gr.

«Σε δύο ομόκεντρους κύκλους είναι οργανωμένες οι διαδρομές ώστε οι δρομείς να μην συναντούνται ποτέ (οι προπορευόμενοι με τους τελευταίους) διότι μας ενδιαφέρει όχι μόνο η μαζικότητα, αλλά και οι επιδόσεις» εξήγησε τον τρόπο που είναι οργανωμένες οι διαδρομές ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Βαγγέλης Παπαστόλου. Η ασφάλεια που έχει προβλεφθεί και για τα 21 χλμ της διαδρομής έχουν φροντίσει όλοι οι απαιτούμενοι φορείς και για την διευκόλυνση των αθλητών θα εργαστούν περισσότερα από 1.000 άτομα εκ των οποίων 550 εθελοντές.

Στην προοπτική που έχει για το μέλλον ο Ημιμαραθώνιος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης και αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος.


Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και η πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων Ντενίζ Δημάκη η οποία θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στον Μαραθώνιο Μιλάνου. «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να τρέξω στους δρόμους της Αθήνας. Η διαδρομή είναι αρκετά καλή και πιστεύω ότι θα έχουμε και καλούς χρόνους. Είναι σημαντικό για μας, τους Έλληνες αθλητές να αγωνιζόμαστε μέσα στη χώρα μας», δήλωσε.


Συνολικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου θα λάβουν μέρος 68 άνδρες και 26 γυναίκες, μεταξύ αυτών ο Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ), ο Γιώργος Καραβίδας (ΑΕΚ), η Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζακύνθου) και Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός).


16 χλμ για κάθε έτος της ζωής του...


O αγώνας χρόνια δεν κοιτά και ζωντανή απόδειξη αποτελεί ο Γιώργος Χίος που σε ηλικία 81 ετών το πρωί της Κυριακής θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Όχι για να παρακολουθήσει τα δυο του εγγόνια – 18 και 20 ετών – να τρέχουν σε έναν από τους τέσσερις αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων, αλλά για να λάβει ο ίδιος μέρος στον αγώνα των 5 χλμ.

Για κάθε χιλιόμετρο από αυτά που θα καλύπτει ο υπερήλικας δρομέας αφιερώνει κάτι παραπάνω από 16 χρόνια της  ζωής του!


«Η ζωή δεν σταματά», λέει ο γηραιότερος συμμετέχων στη συγκεκριμένη διαδρομή. «Όταν αδρανείς δεν υπάρχεις. Καναπές και πολυθρόνα σημαίνει νοσοκομείο. Γιατρός μου είναι ο Υμηττός».

Λάτρης του αθλητισμού ο Γιώργος Χίος ως μαθητής ασχολήθηκε με την ελληνορωμαϊκή πάλη, συμμετείχε σε 20 Μαραθωνίους – στην Κλασική Διαδρομή της Αθήνας – υπήρξε εμπνευστής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και επί δύο δεκαετίες κριτής σε αθλήματα του στίβου (και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004), ενώ συνολικά εκτιμά ότι έχει τρέξει απόσταση μεγαλύτερη από τον γύρο της Γης!

Πολυσχιδής προσωπικότητα δε, ο απόφοιτος του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης εκτός των άλλων ασχολείται τόσο με την αστρονομία όσο και με την απαγγελία ποίησης.

Ο Γιώργος Χίος που δυο μέρες μετά την ημέρα του αγώνα θα γιορτάσει τα 82α γενέθλια του προπονείται σχεδόν καθημερινά στον Υμηττό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

«Δεν βάζω στόχο», λέει για την διαδρομή των 5 χλμ. «Θέλω να ζήσω ξέγνοιαστος όσο έχω φτερά, που λέει ο ποιητής», συνεχίζει ο Γιώργος Χίος που με τη συμμετοχή του θέλει να στείλει μήνυμα στους νέους υπέρ της γυμναστικής. «Ό,τι το αφήνεις σε αφήνει γι΄αυτό πρέπει πάντα να γυμναζόμαστε», λέει.

Όσο για τους επόμενους στόχους του; «Γιατί όχι του χρόνου στον Ημιμαραθώνιο; Με τη φετινή συμμετοχή μου θα δοκιμάσω τη διαδρομή».


Πηγη: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News