Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
16 Απρ 13 ← πίσω

Τρόμος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, 3 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Δυστυχώς αυτός ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης που διεξήχθη σημερα, Δευτερα 15 Απριλιου, στιγματίστηκε από βομβιστική ενέργεια και ενώ έφταναν προς τον τερματισμό οι τελευταίοι δρομείς. O αγώνας διακόπηκε από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αυτή τη στιγμή τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, κοντά στην γραμμή τραυματισμού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 νεκρούς και περισσοτερους απο 100 τραυματίες, πιθανότατα όλοι τους θεατές. Δεν υπάρχει ενημέρωση για χτυπημένους δρομείς, αν και αυτό έχει μικρή σημασία.

Σε όλη την πόλη πλέον επικρατεί πανικός. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά . Προφανώς πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η μία έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών και η περιοχή "χτενίζεται" από τις ειδικές μονάδες της αστυνομία και της αντιτρομοκρατικής.

Δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τίποτα δεν έχει τελειώσει. Σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη στη βιβλιοθήκη της Βοστόνης, ενώ η αστυνομία εντόπισε και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην περιοχή.




Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο της εκρηξης:



Στον αγώνα συμμετείχαν και πάρα πολλοί Έλληνες. Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, ανάμεσα στους δρομείς που πήραν μέρος στον αγώνα ήταν και ο πρώην ταμίας της ομοσπονδίας Δημήτρης Ανδριόπουλος. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, επικοινώνησε με τον Ανδριόπουλο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε τόσο ο ίδιος όσο και υπόλοιποι Ελληνες δρομείς που πέρασαν τον Ατλαντικό για να συμμετάσχουν στον ιστορικό μαραθώνιο είναι καλά στην υγεία τους.

Έτσι πέρασε σε δεύτερη μοίρα και το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης. Νικητές του αγώνα ήταν ο πρωτάρης σε Μαραθώνιο Αιθίοπας Lelisa Desisa (2:10:22) και η ΚενυάτισσαRita Jeptoo (2:26:25). Και οι δυο κούρσες, ανδρών και γυναικών πήγαν σχετικά αργά και κρίθηκαν στην τακτική.

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης και η συμμετοχή της χρυσής ολυμπιονίκη του 1984 Joan Benoit Samuelson η οποία στα 55 της χρόνια τερμάτισε στον εκπληκτικό χρόνο 2:50:29 για να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ ηλικιακής κατηγορίας.


Πηγη: www.runningnews.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News