Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
18 Μαϊ 13 ← πίσω

Πάρτι υψηλών πτήσεων στο Ζάππειο

Το...πάρτι πέτυχε και τα νέα του έκαναν το γύρω του κόσμου


Ήλιος, υψηλή θερμοκρασία, καθαρός ουρανός, μοναδικά αξιοθέατα με ιστορική σημασία, πολλά μικρά παιδιά από τα σωματεία του ΑΟ Φιλοθέης, του ΓΣ Κηφισιάς, του Πανελλήνιου ΓΣ και του Πανιωνίου και φυσικά κορυφαίοι αθλητές.

Η ιδέα ενός αγώνα επί κοντώ πέτυχε και μάλιστα με το παραπάνω, καθώς στην διάρκεια του αγώνα που έγινε στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου σημειώθηκε η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο (5,83 μ. Μπιορν Οττο) και μια σειρά από σπουδαίες επιδόσεις όπως το 5,73 μ. του Κώστα Φιλιππίδη.

Εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένας αγώνας αυτής της εμβέλειας ...βγήκε από το στάδιο. Η ομοσπονδία προσπάθησε να πάει πιο κοντά στον κόσμο και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην οργάνωση αγώνων. Και τα κατάφερε.

«Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τους αγώνες του εξωτερικού. Ηταν ένας πολύ καλά οργανωμένος αγώνας. Κάποια πράγματα ίσως να πρέπει να βελτιωθούν, όμως, είμαι σίγουρος πως του χρόνου όλα θα είναι καλύτερα», είπε αρχικά ο Κώστας Φιλιππίδης, που έχει πάρει μέρος σε πολλούς ανάλογους αγώνες στο εξωτερικό και συμπλήρωσε για την εμφάνιση του: «Είναι σημαντικό που μια εβδομάδα από το πανελλήνιο ρεκόρ (5,82 μ.) κατάφερα να ανέβω και πάλι ψηλά. Κάναμε κάποιες δοκιμές με τα κοντάρια, ενώ δεν βοήθησε και ο αέρας. Τώρα θα συνεχίσω στο Μάντσεστερ (25/5) και θα ακολουθήσει το Diamond League στο Γιουτζίν». Ο Φιλιππίδης, όπως άλλωστε αναμενόταν δεν σταμάτησε να μοιράζει αυτόγραφα και να βγαίνει φωτογραφίες με θαυμαστές του. Ανάλογο έργο είχε μετά το τέλος του αγώνα και ο Μπιορν Οττο. Ο Γερμανός, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα με φετινό 5,70 μ. και θα φύγει με 5,83 μ. και τον τίτλο του κορυφαίου της σεζόν, απόλαυσε με το παραπάνω τη γιορτή, καθώς με κάθε ευκαιρία κουνιόταν στο ρυθμό της μουσικής, ενώ με το τέλος της διοργάνωσης και παρά τον καυτό ήλιο, κάθισε υπομονετικά και βγήκε δεκάδες φωτογραφίες. «Ηταν πολύ ωραία διοργάνωση. Τα κτήρια, η θέα, το πράσινο, όλα ήταν πολύ όμορφα. Μόνο η ζέστη ήταν αυτή που μας ταλαιπώρησε. Ελπίζω να έρθω και του χρόνου. Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Είναι αρχή της χρονιάς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο». Ο Γερμανός, ο οποίος κάνει μαθήματα για να πάρει πτυχίου πιλότου, όταν ρωτήθηκε ποια ομάδα της χώρας του (Ντόρτμουντ ή Μπάγερν) θα υποστηρίξει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απάντησε... «Δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο νικητής».

Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική ήταν η παρουσία του νεαρού Αντον Ιβάκιν, ο οποίος ήρθε ως αντικαταστάτης του Σταροντούμπτσεφ (τραυματίστηκε) και κατάφερε να πετύχει ατομικό ρεκόρ με 5,63 μ. «Ηταν υπέροχα είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα ατομικό ρεκόρ», είπε.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News