Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
25 Μαϊ 13 ← πίσω

Η adidas «δείχνει το μέλλον» του ποδοσφαίρου στο πρώτο adidas lab

Η adidas «δείχνει το μέλλον» του ποδοσφαίρου,

στο πρώτο ‘adidas lab

Ο Zinedine Zidane παρουσιάζει τις μελλοντικές καινοτομίες της adidas, όπως το παπούτσι των 99γρ., την adidas Smart Ball, το miCoach Elite Team System, το The Track και την ποδοσφαιρική εμφάνιση των 630γρ. 

 

Η adidas διοργανώνει το adidas lab, την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων καινοτομίας που στόχο έχουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα της adidas από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Στο επίκεντρο της πρώτης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Victoria House του Λονδίνου, στο πλαίσιο του Τελικού του UEFA Champions League, βρίσκονται οι καινοτομίες στο ποδόσφαιρο. Από τις 24 έως τις 27 Μαΐου, οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι ακυκλοφόρητα προϊόντα μέσα από μια σειρά διαδραστικών hi-tech εμπειριών.

Από την εμβληματική Telstar durlast, την Επίσημη Μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλου της FIFA του 1970, μέχρι τα επαναστατικά παπούτσια Copa Mundial και Predator, η adidas συνεχίζει να προσφέρει τεχνολογίες αιχμής στο ποδόσφαιρο. Το ‘adidas lab’ είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη στο διαρκή στόχο της adidas να ανεβάζει τον πήχη των αθλητικών τεχνολογιών, ενώ παράλληλα προσφέρει και μια ματιά στο μέλλον.

 

Η εμπειρία του ‘adidas lab

Στο επίκεντρο του ‘adidas lab’ θα βρεθούν τέσσερις κορυφαίες καινοτομίες, στις οποίες οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να πάρουν μέρος και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους. Οι επισκέπτες θα πάρουν μια γεύση του miCoach Elite Team System, της μπάλας adidas Smart Ball, της ποδοσφαιρικής εμφάνισης των 630γρ. και του παπουτσιού των 99γρ.

Παράλληλα, στο ‘adidas lab’ οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στο The Τrack, μια πρωτοποριακή εμπειρία οπτικοποίησης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, η οποία τεστάρει τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του χρήστη πάνω σε τεχνητό τάπητα Astroturf 15 μέτρων, μετρώντας την ταχύτητα, το ρυθμό και την τεχνική σε τρεις running δοκιμασίες. Καθώς ο επισκέπτης παίρνει μέρος στις δοκιμασίες, θα βλέπει τις κινήσεις και τις ζωτικές του ενδείξεις να «ζωντανεύουν» στις οθόνες του ‘The Track’.

 

Οι καινοτομίες

Παπούτσι 99γρ.: Μετά το επαναστατικό adizero f50, η adidas έρχεται να αλλάξει και πάλι τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο με ένα νέο ελαφρύ παπούτσι, βάρους μόλις 99γρ. Το παπούτσι αυτό έχοντας περάσει αυστηρούς ελέγχους, δημιουργήθηκε για να ενταχθεί στη σειρά adizero. Οι παίκτες που θα το φορέσουν, θα είναι ελαφρύτεροι και γρηγορότεροι από ποτέ, αποκτώντας έτσι το πλεονέκτημα της ταχύτητας τόσο σε φυσικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν από κοντά το παπούτσι, καθώς αυτό θα αιωρείται μέσα σε μία κάψουλα. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν ένα πρωτότυπο του παπουτσιού και να νιώσουν από πρώτο χέρι το απίστευτα χαμηλό του βάρος, πριν αυτό κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό το 2015.

adidas Smart Ball: Στο ποδόσφαιρο κάθε άγγιγμα της μπάλας έχει σημασία. Η adidas Smart Ball σχεδιάστηκε με σκοπό να βελτιώσει την τεχνική, τη δύναμη και την ακρίβεια στα σουτ των παικτών, μέσα από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα προπόνησης. Μετά από τρία χρόνια εξέλιξης, η adidas δημιούργησε μια μπάλα με ενσωματωμένους αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν την κίνησή της και μεταφέρουν τα δεδομένα στον παίκτη μέσα από μια ειδική εφαρμογή στο κινητό του. Η Smart Ball θα κυκλοφορήσει το 2014, όμως οι επισκέπτες του ‘adidas lab’ θα έχουν την ευκαιρία να τη δοκιμάσουν πρώτοι, κάνοντας 3 σουτ σε ένα γιγάντιο διαδραστικό τοίχο, ο οποίος θα καταγράφει την πρόσκρουση και θα προβάλλει τα αποτελέσματα άμεσα.

miCoach Elite Team System: Το καινούριο αυτό προϊόν της adidas είναι το πρώτο του είδους του που χρησιμοποιεί δεδομένα φυσιολογίας σε πραγματικό χρόνο και τα στέλνει απευθείας στο tablet του προπονητή. Το σύστημα δεν προσφέρει απλά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά καταγράφει τη συνολική επίδραση του προπονητικού προγράμματος, συλλέγει και διαχειρίζεται τα δεδομένα και μεταφέρεται εύκολα. Το υπερσύχρονο αυτό σύστημα μετράει τα πάντα, από τη δύναμη, την ταχύτητα και την απόσταση που διανύθηκε, μέχρι τον καρδιακό ρυθμό, την επιτάχυνση και τη θέση στο γήπεδο, προσφέροντας έτσι σημαντικά δεδομένα για την απόδοση και το ρυθμό των παικτών, ώστε οι ομάδες να επιτυγχάνουν και να διατηρούν άριστες φυσικές επιδόσεις.

Εμφανίσεις 630γρ.: Η adidas αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το ποδόσφαιρο και αυτές οι νέες εμφανίσεις αποτελούν ζωτικό κομμάτι αυτής της αλλαγής. Τα σετ των εμφανίσεων της adidas που θα κυκλοφορήσουν το 2015, θα ζυγίζουν συνολικά 630γρ., περιλαμβάνοντας τη φανέλα, το σορτσάκι, τις κάλτσες, τις επικαλαμίδες και τα παπούτσια. Η φανέλα έχει μίνιμαλ σχεδιασμό και στο εξωτερικό της μέρος φέρει μόνο το όνομα και το νούμερο του παίκτη. Στο εσωτερικό η φανέλα έχει πλήρως ενσωματωμένο το miCoach Elite Team System. Τo σορτσάκι είναι κατασκευασμένο από ειδική ελαστική βαμβακερή πλέξη, η οποία βοηθάει το σώμα να αναπνέει, ενώ οι επικαλαμίδες είναι ενσωματωμένες στις ελαστικές κάλτσες. Τα παπούτσια, με βάρος μόλις 99γρ., είναι κατασκευασμένα από συνθετικό δέρμα και διαθέτουν εξαιρετικά ελαφριά εξωτερική σόλα. Οι επισκέπτες του ‘adidas lab’ θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μια αποκλειστική πρώτη ματιά στις νέες πρωτοποριακές εμφανίσεις της adidas.

 

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News