Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
13 Μαϊ 14 ← πίσω

Ασκήσεις για όλο το σώμα μόνο με μια καρέκλα.

Γυμναστείτε στο σπίτι σας εύκολα  χωρίς επιπλέον εξοπλισμό μόνο με τη χρήση μιας καρέκλας. Οι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε σας δίνουν τη δυνατότητα να γυμνάσετε ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά όλο σας το σώμα. Σας παρουσιάζουμε τις παρακάτω:

 

Push –ups:

Στηρίξτε τις παλάμες σας στο εξωτερικό μέρος της καρέκλας ή στα χερούλια αυτής, ευθυγραμμίστε το σώμα σας και εκτελέστε  push-ups.

 1


  Για τους πιο προχωρημένους μπορείτε να τοποθετήσετε τα πόδια σας στη καρέκλα, και τις παλάμες στο έδαφος και να εκτελέσετε την άσκηση με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

2


Βυθίσεις τρικεφάλων:

Τοποθετείστε τα χέρια σας στην καρέκλα με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα πίσω  όπως βλέπετε και στη φωτογραφία  και με τα πόδια σας τεντωμένα εμπρός. Λυγίστε τους αγκώνες σας και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Για τους αρχάριους μπορείτε να κάνετε την άσκηση με ελαφρώς λυγισμένα τα γόνατα.

3 


Καθίσματα/ squats:

Σταθείτε μπροστά από τη καρέκλα έχοντας πλάτη σε αυτή και έχοντας τόση απόσταση ώστε όταν κάνετε καθίσματα τα γόνατά σας να σχηματίζουν σχεδόν ορθή γωνία.

 4



Καθίσματα με στήριξη σε ένα πόδι/προβολές:

 Στηρίξτε το ένα σας πέλμα στη καρέκλα και το άλλο πόδι τοποθετείστε το εμπρός. Λυγίστε το πόδι σας μέχρι το γόνατό σας να σχηματίσει ορθή γωνία. Το πίσω πόδι ακολουθεί την κίνηση λυγίζοντας και αυτό αντίστοιχα.

6 


Κοιλιακοί:

-Ξαπλώστε ανάσκελα και τοποθετείστε τα πόδια σας στην καρέκλα. Τοποθετείστε τα χέρια σας πίσω απ’τον αυχένα, κάντε κάμψη κορμού εμπρός χωρίς να τραβάτε τον αυχένα σας και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

 8


- Καθίστε στη καρέκλα και στηρίξτε το κάθε σας χέρι στο εξωτερικό  της μέρος  όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Κάντε άρσεις ποδιών με λυγισμένα γόνατα έχοντας σταθεροποιημένο τον κορμό σας και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

 9



- Και για τους προχωρημένους… εάν διαθέτετε fitball στηρίξτε τους αγκώνες σας στη καρέκλα και τοποθετείστε τα πόδια σας  τεντωμένα επάνω στη μπάλα. Λυγίστε τα γόνατά σας προς το στήθος και τεντώστε ξανά.

 7

 



Καλή σας προπόνηση

 

Fitnesspulse.gr

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News