Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
30 Ιουλ 13 ← πίσω

Πως γυμνάζονται οι Ελληνίδες celebrities;

Διάσημες Ελληνίδες μας αποκαλύπτουν  τα fitness μυστικά τους. Πώς διατηρούνται σε φόρμα; Ποια είναι τα μυστικά της σιλουέτας τους;

 

Δέσποινα Βανδή

«Για μένα η γυμναστική δεν είναι καταναγκασμός. Την αγαπάω. Κάποιες φορές μπορεί να νιώθω εξαντλημένη ή να βαριέμαι, αλλά με το που ξεκινάω, πωρώνομαι. Παλιότερα έκανα πιο πολύ Pilates, Τώρα ανακάλυψα τους ιμάντες. Η ποικιλία κρατά το ενδιαφέρον μου αμείωτο. Εδώ και λίγους μήνες αποφασίσαμε με τις φίλες μου να γυμναστούμε μαζί και ξεκινήσαμε άσκηση με τους ιμάντες TRX. Είναι καταπληκτική άσκηση και αρκετά απαιτητική, γιατί δουλεύεις με το βάρος του σώματός σου. Γυμνάζομαι περίπου 5 φορές την εβδομάδα και, εκτός από τους ιμάντες, κάνω διάδρομο αλλά και ασκήσεις με βάρη και λάστιχα».

 

 

Έλλη Αγγελιδάκη

«Παλαιότερα έκανα έντονη άσκηση και πρωταθλητισμό στο άλμα εις μήκος και γι' αυτό το σώμα μου ακόμη “θυμάται”. Τώρα κάνω μάλλον συντήρηση με άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα για 90 λεπτά. Αυτή περιλαμβάνει καλό ζέσταμα, πολλούς κοιλιακούς και ραχιαίους και μετά ασκήσεις για σύσφιγξη, κυρίως με βάρη, που είναι πολύ αποτελεσματικά για μένα. Φέτος δοκίμασα την κολύμβηση για αρκετή ώρα στη θάλασσα – τουλάχιστον μία ώρα κολύμπι και είδα γρήγορα αποτελέσματα. Επίσης, το παίξιμο με ρακέτες είναι φοβερή εκγύμανση».

 

 

Ντορέττα Παπαδημητρίου

«Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό γυμνάζομαι πολύ λιγότερο απ' ό,τι παλιά. Ωστόσο, δύο φορές την εβδομάδα προσπαθώ να είμαι συνεπής με το σώμα μου και εκτελώ ένα πρόγραμμα με ιμάντες TRX. Για να είμαι όμως ειλικρινής, νομίζω ότι και καλά γονίδια έχω και τα χρόνια που έκανα πρωταθλητισμό, μέχρι τα 23 περίπου, έχουν βοηθήσει σημαντικά. Οι μύες μου ακόμη ανταποκρίνονται πολύ εύκολα στην άσκηση. Θέλει εκπαίδευση, αλλά είναι πολύ λιγότερη η “θυσία” του να τρως πάντα λίγο από το να στερείσαι διαρκώς τα καλύτερα».

 

 

Ζέτα Δούκα

«Για εμένα η άσκηση είναι πηγή ενέργειας. Αν δεν “προκαλέσω” το σώμα μου με άσκηση νιώθω πεσμένη. Από πολύ μικρή, σχεδόν στα 4, άρχισα χορό και έτσι πάντα υπήρχε η δραστηριότητα στο πρόγραμμά μου. Τώρα εκτός από αεροβική και γιόγκα κάνω και κολύμπι με πέδιλα το καλοκαίρι. Η άσκηση καλλιεργεί μία μοναδική σχέση με το σώμα σου. Ακόμα κι αυτό το μικρό πιάσιμο μετά από μια έντονη προπόνηση που σου αποκαλύπτει ότι έχεις και μυς που δεν τους είχες ξαναδουλέψει, για εμένα είναι τέλειο. Φοβερή ευχαρίστηση». 

 

 

Μαίρη Συνατσάκη

«Το σώμα μου έχει μια φυσική τάση να είναι μυώδες. Είναι έτσι το σκαρί μου. Πα­ράλληλα είμαι ένας άνθρωπος που πάντα γυμναζόταν, οπότε ακόμη κι αν περάσει λί­γος καιρός τεμπελιάς, μπορώ να επανέλθω γρήγορα, γιατί το σώμα έχει μνήμη. Αυτή την περίοδο το έχω ρί­ξει στο χορό. Κάνω μαθήματα σύγχρονου χορού τρεις φορές και λάτιν μία φορά την εβδομάδα. Αν υπάρχει διάθεση, θα πάω μία φορά την εβδομάδα και γυμναστήριο, για να συνδυάσω την αερόβια άσκηση με λίγα βάρη. Θα φάω δημητριακά το πρωί, κάποια πρωτεΐνη (κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, μοσχάρι) με σαλάτα για μεσημεριανό και βραδινό και ενδιάμεσα γιαούρτι που, αν χρειάζομαι οπωσδήποτε γλυκό, θα εμπλουτίσω με λίγο μέλι».

 

 

Νάντια Μπουλέ

«Μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα. Έτσι, πέρα από το Pilates που κάνω δύο φορές την εβδομάδα, αυτή την περίοδο έχω ξετρελαθεί με τη hot yoga. Είναι τέλειο! Ασκήσεις yoga σε δωμάτιο με θερμοκρασία 40 βαθμούς που σε βοηθά να κάνεις φοβερές καύσεις, καθώς ανεβάζεις παλμούς. Η εφίδρωση είναι απίστευτα έντονη και έτσι αποβάλλονται οι τοξίνες και γίνεται τέλειο το δέρμα»

 

 

Ελένη Φουρέιρα

«Κάνω πολλά χρόνια στίβο και συγκεκριμένα προπόνηση για 100άρι. Τον τελευταίο καιρό, που δεν μπορώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να είμαι συνεπής σε αυτό, κάνω Pilates. Επειδή με τη γυμναστική αυξάνεται ο μεταβολισμός μου και κάνω περισσότερες καύσεις, μπορώ να απολαμβάνω περισσότερο το φαγητό. Γυμνάζομαι τακτικά για να μπορώ να τρώω ό,τι θέλω. Πάντα οι κοιλιακοί μου ήταν πολύ γυμνασμένοι και με έκαναν να νιώθω καλά. Ήταν σχηματισμένοι από πιο μικρή ηλικία. Πάντως, πιστεύω πως όλες οι γυναίκες πρέπει να εντοπίζουν τα “δυνατά” τους σημεία για να μπορούν να αναδείξουν καλύτερα το σώμα της. Εγώ, για παράδειγμα, έχω τονισμένους γλουτούς και πόδια, ενώ είμαι μικροκαμωμένη στον κορμό και έχω αδύνατα χέρια. Γι' αυτό μου ταιριάζουν τα κορμάκια, ισορροπούν τις αναλογίες μου».


Δωροθέα Μερκούρη


«Λατρεύω το χορό και κάνω jazz. Επίσης, η yoga είναι άσκηση που μου αρέσει πολύ και είναι πιο εύκολο να κάνω όταν ταξιδεύω, αφού μπορώ να βρω μάθημα σχεδόν σε κάθε γυμναστήριο. Ακόμη κι αν βρεθώ κάπου για λίγες ημέρες θα ζητήσω από κάποια φίλη να με πάρει μαζί της στο γυμναστήριο ή να μου συστήσει κάποιον trainer ή, ακόμα καλύτερα, να προγραμματίσουμε μαζί κάποια μαθήματα χορού. Τρώω πάντα πρωινό και προσπαθώ να αντισταθώ στα μπισκότα και τον καπουτσίνο. [γέλια] Συνήθως τρώω δημητριακά με γάλα σόγιας. Προσπαθώ μέσα στην ημέρα να τρώω φρούτα για να μην πεινάω και τα κυρίως γεύματα μου είναι συνήθως λαχανικά με ψάρι ή θαλασσινά ή κοτόπουλο ή κρέας. Χρησιμοποιώ πάντα ελαιόλαδο, αλλά μικρή ποσότητα».

 

 

Κατερίνα Στικούδη

«Κάνω spinning και με έχει ενθουσιάσει πάρα πολύ! Έχω “αρρωστήσει”. Πηγαίνω τρεις φορές την εβδομάδα και η προπόνηση είναι συγκλονιστική. Κάνει τέλεια γράμμωση, σε διασκεδάζει, αφού συνοδεύεται με έντονη μουσική και δίνει ρυθμό. Έχω δει αποτελέσματα φοβερά στο σώμα μου – ιδιαίτερα στους γλουτούς γιατί διατηρεί την ανόρθωση και τη σύσφιγξη. Μου αρέσει επειδή είναι ομαδικό και θέλω να γυμνάζομαι με παρέα. Είναι το ιδανικό για μένα. Επισης, δεν υπάρχει περίπτωση να μη φάω πρωινό. Είναι από τα πιο βασικά γεύματα της ημέρας. Τρώω μπανάνα, γιαούρτι, μέλι, γάλα με δημητριακά. Γενικά όμως δε μου αρέσει να καταπιέζομαι. Μπορώ να φάω τα πάντα αλλά πάντα με όριο και μέτρο. Ακόμη και έξω όταν τρώω κάνω επιλογές όπως σαλάτες ή ψητό κοτόπουλο και αποφεύγω τα τηγανητά, το λάδι, τα γλυκά. Πιστεύω ότι το θέμα είναι στην ποσότητα και στο να μην ξεφεύγουμε από το μέτρο».

 

 

Ελένη Πετρουλάκη

«Είναι μύθος ότι εκτελώ πολλές ασκήσεις κοιλιακών καθημερινά! Οι πολλές επαναλήψεις στους κοιλιακούς ή σε ασκήσεις πλάγιων δεν καίνε το λίπος. Το ανθρώ­πινο σώμα δε δουλεύει έτσι. Βέβαια, η δίαιτα, σε συνδυασμό με έντονη αερόβια άσκηση, βοηθά, αλλά το βάρος που χάνω δεν προέρχεται μόνο από λίπος. Τι κάνω λοιπόν; Ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης! Έπειτα από πολλές δοκιμές κατέληξα σε αυτό το πρόγραμμα που έχει αποτέλεσμα:
• Κάνω για 10-15 λεπτά γρήγορο τρέ­ξιμο σε ανηφόρα ή σκαλιά ή σε sprints. Καις πάρα πολύ λίπος, ενισχύεις το μεταβολισμό και δουλεύεις και τους μυς της κοιλιάς και της μέσης.
• Για τα επόμενα 10-15 λεπτά εκτελώ ένα πρόγραμμα αντίστασης με βάρη. Τα βάρη και γενικά οι ασκήσεις αντίστασης είναι πολύ σημαντικά για να απαλλαγείς από το περιττό λίπος».

 


www.yupiii.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News