Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
14 Αυγ 13 ← πίσω

Νέα επιστημονικά στοιχεία για τους "δυνατούς" δικέφαλους

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα μεγάλα «ποντίκια», σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings B journal.Τα μυώδη δικέφαλα αντλούν την δύναμή τους από τη ρύθμιση ενός... κυτταρικού πλέγματος και όχι κατ’ ανάγκη από την έντονη σωματική άσκηση, υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. 


 
Καθώς οι μυς ταλαντώνονται, οι νηματώδεις ιστοί σχηματίζουν ένα πλέγμα και αυτή η διαδικασία παράγει μια δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις όχι μόνο προς το άνω και κάτω τμήμα του μυ. 
 
Και δεν είναι μόνο οι δικέφαλοι που χρησιμοποιούν αυτή την δύναμη, αλλά το σύνολο των μυών του σώματος, περιλαμβανομένης και της καρδιάς. 


 
Όπως εξηγεί ο Δρ Τόμας Ντάνιελ «αυτή η πτυχή της παραγωγής της δύναμης είχε ξεφύγει της προσοχής μας δεκαετίες τώρα, αλλά έφτασε η στιγμή που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την φυσιολογίας και παθολογία των μυών». 
 
Ωστόσο οι βασικές αρχές για τον τρόπο παραγωγής της δύναμης από τον μυ παραμένουν ίδιες, δηλαδή τα νημάτια μυοσίνης τραβούν δυνατά τα νημάτια της ακτίνης για να κοντύνουν ή εκτείνουν το μυ. 


 
Αλλά η μυοσίνη δεν τραβά προς μια κατεύθυνση, όπως παλαιότερα πίστευαν οι επιστήμονες. Αλλά τραβά προς όλες τις γωνίες παράγοντας μια ακτινική δύναμη. 
 
Οι νέες αυτές πληροφορίες αναμένεται να αξιοποιηθούν από τους αθλητές του bodybuilding που προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν την μυική τους δύναμη, αλλά και από τους καρδιολόγους. 
 


«Σε ότι αφορά την καρδιά, επειδή ο μυς περιβάλλει τις καρδιακές κοιλίες που γεμίζουν με αίμα, όταν είναι σε θέση να συνυπολογίσει τις δυνάμεις που παράγοντες από διάφορες κατευθύνσεις κατά την μυϊκή σύσπαση, τότε μπορεί να γίνει πιο ακριβής και ρεαλιστική μέτρηση της παραγόμενης πίεσης για την εξώθηση του αίματος από την καρδιά», εξηγεί ο Δρ Μάικλ Ρίγκμνιερ, που συμμετείχε στη μελέτη.




www.defencenet.gr
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News