Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
04 Ιουλ 14 ← πίσω

Ασκήσεις με medicine ball! Μια δυναμική επιλογή προπόνησης!

Η ιατρική μπάλα είναι ένας απ’ τους πιο αποδοτικούς τρόπους  για να γυμνάσουμε το σώμα μας αλλά και να μας βοηθήσει σημαντικά σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης τραυματισμών. Η ποικιλία των ασκήσεων και η εύκολη χρήση της,  δίνει τη δυνατότητα στο να ενεργοποιεί πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα κάνοντας την προπόνησή σας ουσιαστική και αποτελεσματική!

 

Δείτε τις παρακάτω ασκήσεις και εμπλουτίστε το πρόγραμμα άσκησής σας  δυναμικά και κυρίως λειτουργικά!



  1. Σταθείτε με τα πόδια λίγο πιο έξω από το άνοιγμα της λεκάνης  κρατώντας τη μπάλα πάνω από το ύψος του κεφαλιού με τεντωμένα χέρια. Εκτελέστε καθίσματα οδηγώντας τη μπάλα ανάμεσα στα πόδια.
1

2.Διατηρήστε την ίδια αρχική θέση με τη προηγούμενη άσκηση κάνοντας στροφή του κορμού.  Οδηγείστε τη μπάλα  εκτελώντας κάθισμα στην αντίθετη πλευρά(χιαστί) στο εξωτερικό του πέλματος. Κάντε το ίδιο και για την  άλλη πλευρά.

2

3. Εκτελέστε προβολές κάνοντας ταυτόχρονα στροφή του κορμού κρατώντας τη μπάλα με τεντωμένα χέρια.Η στροφή του κορμού εκτελείται αντίθετα με το πόδι που προβάλετε κάθε φορά, π.χ προβολή δεξιού ποδιού στροφή κορμού στην αριστερή πλευρά.
3ιατρική μπάλα

 4. Τοποθετήστε τα πόδια σας στο άνοιγμα της λεκάνης κρατώντας τη μπάλα με ελαφρώς λυγισμένους αγκώνες  πάνω από το ύψος του κεφαλιού. Οδηγείστε τη μπάλα όσο δυνατά μπορείτε κατακόρυφα στο έδαφος.

4


 5. Στηρίξτε τη μια παλάμη στο έδαφος και την άλλη επάνω στη μπάλα.  Ευθυγραμμίστε τον κορμό σας και εκτελέστε push ups.  Κάντε εναλλαγή της μπάλας μετά από κάθε επανάληψη.

6


6. Διατηρήστε την ευθυγράμμιση του κορμού σας τοποθετώντας  και τις δυο παλάμες επάνω στη μπάλα με τεντωμένα χέρια. Ισορροπείστε  και  λυγίστε αργά τους αγκώνες σας εκτελώντας και πάλι push ups.

7


7. Ξαπλώστε  ανάσκελα στο έδαφος με λυγισμένα πόδια και τεντώστε τα χέρια κρατώντας τη μπάλα. Κάντε κάμψη κορμού οδηγώντας τη μπάλα πάνω από το ύψος των γονάτων.
7


8. Σε καθιστή θέση  με λυγισμένα γόνατα ανασηκώστε ελαφρώς τα πέλματά σας και ισορροπείστε. Κρατήστε τη μπάλα στο πλάι με τεντωμένα χέρια και εκτελέστε στροφές του κορμού.
8


 

Καλή σας προπόνηση!
fitnesspulse.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News