Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
21 Οκτ 13 ← πίσω

Η Θεσσαλονίκη σηκώθηκε στο πόδι για τον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο

Η Θεσσαλονίκη σηκώθηκε στο πόδι!

 

Πάνω από 12.000 δρομείς κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης,

τρέχοντας στο 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

 

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν περισσότεροι από 12.000 δρομείς κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης, που συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και πλημμύρισαν την παραλιακή λεωφόρο και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης, ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

 

Το φετινό νυχτερινό πάρτυ δρόμου στέφθηκε από πρωτοφανή επιτυχία, όχι μόνο επειδή οι συμμετοχές ήταν σχεδόν τριπλάσιες από το περσινό πρώτο εγχείρημα, αλλά και επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για τρέξιμο κάτω από τα φώτα της πόλης και υπό τους ήχους της μουσικής των DJ της διοργάνωσης.

 

Οι εγγεγραμμένοι δρομείς έφτασαν τελικά τους 9.380 (περίπου 2.200 στον Ημιμαραθώνιο και άλλοι 7.180 στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ.), εκπροσωπώντας 39 χώρες. Στην πραγματικότητα, όμως, οι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 12.000 στο σύνολο, αφού οι διαθέσιμες θέσεις είχαν εξαντληθεί και ήταν πολλοί εκείνοι που ξεχύθηκαν αυθόρμητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και έτρεξαν στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων, χωρίς να έχουν αύξοντα αριθμό και ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

 

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε από το Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τη δύση του ήλιου στις 18:42, επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας, που μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής χρόνο 1 ώρα 07:56, ενώ δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος του ΑΣ Άικος (1 ώρα 08:49) και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου του Άρη Θεσσαλονίκης (1 ώρα 10:34).

Στην κατηγορία των γυναικών, ταχύτερη όλων ήταν η Μάγδα Γαζέα της Α.Γ.Ε. Ζακύνθου (1 ώρα 16:15), μπροστά από την Σοφία Ρήγα του Ελ. Βενιζέλου Χανίων (1 ώρα 18:02) και την Βασιλική Καραγεωργάκη του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (1 ώρα 24:00), η οποία αμέσως μετά έτρεξε και στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ..

 

Στο Δρόμο των 5.000 μ., που ξεκίνησε στις 20:40 από το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και ολοκληρώθηκε στο Λευκό Πύργο, την αψίδα του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Κώστας Νακόπουλος της ΓΕΑ Τρικάλων με χρόνο 15:00, ενώ δεύτερος ήταν ο Λάμπρος Ταράτσας του ΑΠΟΕΛ με 15:33 και την τριάδα έκλεισε ο περσινός νικητής, Μάριος Αποστολίδης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής με 15:36.

Στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε η Μαργαρίτα Ντίνα του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (18:42), την οποία ακολούθησαν στο βάθρο η Θεοδοσία Μάρκου του ΓΣ Γρεβενών (19:08) και η Δανάη Πασπάτη του ΓΑΣ Ιλισός (19:19).

 

Εκτός από τους νικητές, τις επευφημίες των συγκεντρωμένων θεατών κέρδισαν πολλοί ακόμη από τους δρομείς των 5.000 μ. για την προσπάθειά τους. Ανάμεσά τους η ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου, η οποία περιλάμβανε 24 Ολυμπιονίκες (Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Αναστασία Κελεσίδου, Πηγή Δεβετζή, Αθανασία Τσουμελέκα, Όθων Μοσχίδης, Στέλιος Μυγιάκης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύη Μωραϊτίδου, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη, Φωτεινή Βαβάτση, Νίκος Σιρανίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, Ευαγγελία Ψάρρα, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Έλλη Μυστακίδου), καθώς και η ομάδα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, που περιλάμβανε 21 αναπηρικά αμαξίδια και 20 συνοδούς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του παραρτήματος Μακεδονίας - Θράκης του φορέα, Γιώργο Αυγουστίδη και την τέως Ευρωβουλευτή, Βαγγελιώ Τζαμπάζη, η οποία συμμετείχε με ηλεκτροκίνητο αναπηρικό κάθισμα.

Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή της ομάδας «Περπατώ» στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., αποτελούμενη από Παραολυμπιονίκες και δρομείς με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια (Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Βαγγέλης Νίκου, Ευθύμης Καλαράς, Αντώνης Κυμούνδρης, Μανώλης Μπόγδος, Μιχάλης Ραγκούσης, Πέτρος Ευαγγελινός).

 

Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τις προσδοκίες ενόψει της επόμενης. Πλέον, οι χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 6 Απριλίου 2014, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

 

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

 

Μιχάλης Παρμάκης (νικητής Ημιμαραθωνίου): «Αυτό που έζησα δεν περιγράφεται με λόγια, ήταν κάτι το απίστευτο. Θέλω να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή και όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτός ο εκπληκτικός αγώνας. Η παρουσία τόσο πολύ κόσμου και η ώρα διεξαγωγής τον κάνουν ξεχωριστό. Σίγουρα θα είμαι εδώ και του χρόνου για να ξαναζήσω αυτήν την εμπειρία, αρκεί να είμαστε καλά μέχρι τότε».

 

Μάγδα Γαζέα (νικήτρια Ημιμαραθωνίου): «Ήταν μια φοβερή εμπειρία! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που είχαν την ιδέα για να στηθεί αυτός ο νυχτερινός αγώνας. Ήταν μια υπέροχη εικόνα το να τρέχεις κάτω από τα φώτα αυτής της πανέμορφης πόλης. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη για την επίδοσή μου, η οποία δίνει υποσχέσεις ενόψει του Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, σε τρεις εβδομάδες. Η νίκη μου είναι αφιερωμένη στην κόρη μου, Βασιλική, η οποία σήμερα έχει τα γενέθλιά της και γίνεται δύο ετών!».

 

Συλλυπητήρια για την απώλεια 49χρονου δρομέα

Ο θάνατος ενός από τους δρομείς έσβησε τα χαμόγελα στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 49 ετών, υπέστη πιθανό καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια του τρίτου και τελευταίου γύρου του αγώνα, έχοντας ήδη διανύσει περίπου 15 χιλιόμετρα. Παρά την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών και τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ο άτυχος δρομέας έχασε τη ζωή του.

Ο ιατρός του ασθενοφόρου, που βρισκόταν δίπλα στο σημείο του περιστατικού και παρέλαβε αμέσως τον ασθενή, διαπίστωσε ότι ο ασθενής δεν είχε σφυγμό και είχε μυδρίαση. Ακολούθησε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου παρά τις νέες προσπάθειες των ιατρών του νοσοκομείου ο 49χρονος δρομέας δεν επανήλθε στη ζωή.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη θλίψη της για το τραγικό συμβάν και τα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Δρόσος Χριστόπουλος: «Επόμενος στόχος μας οι 15.000 δρομείς»

 

 

Η μοναδική επιτυχία που σημείωσε ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση για τις προσπάθειες των στελεχών της Οργανωτικής Επιτροπής, που πλέον βάζουν ακόμα υψηλότερους στόχους ενόψει του επόμενου ραντεβού που θα δοθεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

 

«12.000 δρομείς υγείας, τριπλάσιες συμμετοχές από πέρσι, όλη η αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής, οι Ολυμπιονίκες μας, ξεχωριστές παρουσίες ΑΜΕΑ, καθώς και φορείς κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς. Όλοι, με απίστευτο ενθουσιασμό κατέκλυσαν την πόλη, δίνοντάς της ένα μοναδικό χρώμα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, και συνέχισε:

 

«Μετά το τέλος του αγώνα, σε προσωπικές συνομιλίες με πολλούς δρομείς, διαπίστωσα πως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και δεν είχαν τίποτε αρνητικό να επισημάνουν. Αυτό δείχνει ότι επετεύχθη ο στόχος μας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου διοργανώσεις στον κόσμο, στρέφοντάς τον σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης και της συμμετοχής στους δρόμους υγείας. Παράλληλα επετεύχθη και ο δεύτερος στόχος μας, που ήταν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης, με δεδομένο ότι πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα, αφού η παρουσία πρωταθλητών μπορεί να ωθήσει τους μικρούς μαθητές στον αθλητισμό».

 

Το δυσάρεστο σημείο του αγώνα ήταν ο θάνατος ενός 49χρονου δρομέα, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο στον τρίτο γύρο του Ημιμαραθωνίου και εξέπνευσε παρά την άμεση διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στο θλιβερό περιστατικό τονίζοντας: «Δυστυχώς, μετά από δέκα διοργανώσεις, είχαμε την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Ενώ θα έπρεπε να είμαστε ευτυχισμένοι που δώσαμε σε τόσες χιλιάδες κόσμο τη δυνατότητα να περάσει όμορφα, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής δεν μας το επιτρέπει. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του συνανθρώπου μας».

 

Πλέον τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής στρέφουν το βλέμμα στο επόμενο μεγάλο ραντεβού, που θα είναι ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, βάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

«Από το βράδυ του Σαββάτου δεχόμαστε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, που μαρτυρούν ότι ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Εμείς, όμως, στον απολογισμό μας διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Βασικό σημείο της φιλοσοφίας μας είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε διαρκώς», είπε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης και συμπλήρωσε:

 

«Θέλουμε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, που αποτελεί την εαρινή γιορτή του αθλητισμού της πόλης και φυσική συνέχεια της φθινοπωρινής γιορτής που ζήσαμε χθες. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας και δεχόμαστε αρκετές εγγραφές για τον Μαραθώνιο, στον οποίο θα υπάρξουν πολλές σημαντικές καινοτομίες. Στόχος μας θα είναι να φτάσουμε για πρώτη φορά τους 15.000 δρομείς, αλλά πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης μία άψογη διοργάνωση.

Παράλληλα, θα δώσουμε ξανά ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής προσφοράς, ενώ με την υποστήριξη που προσδοκούμε ότι θα έχουμε από τους χορηγούς μας, θα επιδιώξουμε να έχουμε αξιόλογα ονόματα και υψηλές επιδόσεις, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους αθλητές που θα φιλοξενήσουμε».



Πηγη: www.runningnews.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News