Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
04 Νοέ 13 ← πίσω

Γνωστά πρόσωπα τρέχουν για καλό σκοπό στον Κλασικό Μαραθώνιο

Βγάζουν τις λαμπερές τουαλέτες και το εντυπωσιακό μακιγιάζ. Αφήνουν πίσω τους τα φώτα των τηλεοπτικών στούντιο, ξεχνούν για λίγο τα καμαρίνια τους στο θέατρο και αφήνουν τα μικρόφωνα κάτω.

Είναι πρόσωπα αγαπητά στο ευρύ κοινό, που την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, θα φορέσουν τις φόρμες και τα αθλητικά τους παπούτσια και θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους στους δρόμους της Αθήνας. Όχι μόνο όμως για τη χαρά της συμμετοχής, αλλά και για να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους, μα πάνω από όλα για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και να συμβάλλουν ώστε ωραίες ιδέες να γίνουν πραγματικότητα.

Το Γραφείο Τύπου του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας τους αναζήτησε ανάμεσα σε θεατρικές πρόβες και τηλεοπτικές εκπομπές και τους ζήτησε να μιλήσουν για το λόγο που πήραν την απόφαση να τρέξουν την ημέρα του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στις διαδρομές των 5χλμ ή των 10 χλμ. Και να τι μας είπαν:

«Τρέχω μόνο και μόνο για να βοηθήσω τα παιδιά της Ελπίδας και της Φλόγας», λέει η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου, η οποία αγαπήθηκε από το κοινό ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές «Just the two of us», «Junior Master Chef» και «Your Face Sounds Familiar». «Για μένα αυτή η συμμετοχή έχει διπλή αξία, διότι δεν είμαι αθλητικός τύπος. Επειδή όμως ο αγώνας είναι για καλό σκοπό εξαφανίζονται τόσο ο όποιος ενδοιασμός όσο και η κούραση. Πιστεύω ότι όλοι εμείς που τυχαίνει να είμαστε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας λόγω δουλειάς, θα πρέπει να είμαστε και πρώτοι στο να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Κι αν υπήρχε τρόπος να βοηθάω όσους έχουν ανάγκη και ειδικά τα παιδιά θα έτρεχα κάθε Κυριακή», καταλήγει η κ. Μπεκατώρου, που είναι μέλος της Wind Running Team, επίσημου χορηγού του 31ου Μαραθωνίου και θα τρέξει στα 5 χλμ.

«Αποφάσισα να κατέβω στον αγώνα μιας και γυμνάζομαι συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια», λέει από την πλευρά του ο ηθοποιός που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές «Η ζωή της άλλης» και «Κλεμμένα όνειρα» Αλέξανδρος Μπουρδούμης που κατεβαίνει με την team ΟΠΑΠ, του μεγάλου χορηγού του KMA, επίσης στον αγώνα των 5 χλμ.. «Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και να δείξω σε όλο τον κόσμο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ειδικά μέσω μιας διοργάνωσης που έχει ακτινοβολία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν το βάζουμε κάτω και ότι μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι», συνεχίζει ο δημοφιλής ηθοποιός που με τη συμμετοχή του στηρίζει τη δημιουργία του Ανοιχτού Πάρκου Γυμναστικής ΟΠΑΠ, ένα πάρκο ανοιχτό για όλους με σύγχρονα όργανα γυμναστικής, προκειμένου να δώσει στους Αθηναίους τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν στην πόλη τους.

Η Εύη Φραγκάκη, η γνωστή δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 θα πάρει μέρος στο μεγάλο ραντεβού του Μαραθωνίου, για 2η φορά και όπως εξομολογείται η ίδια το κάνει με ιδιαίτερη χαρά: «Δε χρειάστηκε ούτε μια στιγμή να σκεφτώ αν θα τρέξω και στον φετινό 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, και ειδικά με τα ...χρώματα της Wind!

Αισθάνομαι ότι ανήκω στη Wind Running Team από την περσινή χρονιά, που η ανθρωπιστική της δράση με έφερε κοντά στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ, οι άνθρωποι της οποίας επιτελούν τεράστιο έργο, προκειμένου να ανακουφίσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής αμέτρητων παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες. Πολύ περισσότερο φέτος, που θα τρέξουμε για διπλό σκοπό, καθώς η προσπάθεια μας ευελπιστούμε να αποφέρει καρπούς και στον Σύλλογο «Φλόγα», που βοηθά καταλυτικά τις οικογένειες των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Άλλωστε, ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, μέσα από την ιστορία του, αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής, η οποία στις μέρες μας είναι πιο αναγκαία από ποτέ και αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό οφείλουμε ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί να αναδείξουμε και να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε».

Με τους 510 δρομείς της team OΠΑΠ τρέχει και ο ταλαντούχος Θανάσης Αλευράς, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Κόκκινο δωμάτιο» και το σόου «Your Face Sounds Familiar». «Αφενός στην εφηβεία μου υπήρξα για δυο χρόνια αθλητής του στίβου και ήθελα να ξαναθυμηθώ αυτή την εποχή, αφετέρου βασικό κίνητρο για τη συμμετοχή μου ήταν ο σκοπός της team ΟΠΑΠ, η δημιουργία του Ανοιχτού Πάρκου Γυμναστικής. Για μένα ο Μαραθώνιος έχει έναν πολύ ωραίο παγκόσμιο συμβολισμό που σχετίζεται με το να ξεπεράσουμε τα όρια του εαυτού μας. Με συγκινεί δε, σε συνδυασμό με την ίδια την ιστορία του ημεροδρόμου που έτρεξε με όλη του τη δύναμη για να φωνάξει «νενικήκαμεν» και να αφήσει την τελευταία του πνοή. Είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι και να τερματίζεις για έναν σκοπό», λέει ο ηθοποιός που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον αγώνα των 5 χλμ.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μπαίνει κάθε μέρα στα σπίτια μας, από την εκπομπή του STAR Channel, «Φώτης και Μαρία live», αλλά εκτός από ταλαντούχος παρουσιαστής αποδεικνύεται και σπουδαίος αθλητής, καθώς θα πάρει μέρος για 2η συνεχόμενη χρονιά, σε Μαραθώνιο, με την ομάδα της «Wind Running Team», στη διαδρομή των 10χλμ.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος  έχει πάρει μέρος πέρυσι στη διαδρομή των 5χλμ στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, αλλά φέτος αποφάσισε να λάβει μέρος στο 10άρι:«Με μεγάλη μου χαρά αποφάσισα να συμμετέχω και φέτος, στο μεγάλο αυτό γεγονός, αν και αντιμετωπίζω ένα μικρό τραυματισμό τον τελευταίο καιρό, στους αχίλλειους τένοντες, ελπίζω να τα καταφέρω. Ό, τι και να γίνει θα πάρω μέρος και όσο αντέξω. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, άνθρωποι με την αναγνωρισιμότητα μας, να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό. Είμαι πολύ τυχερός, που μου ζήτησαν να πάρω μέρος στο γεγονός αυτό και θα συμμετέχω έως εκεί που μπορώ.  Έχω μάθει στη ζωή μου να ζητάω, όταν θέλω κάτι το ζητάω και όταν μου ζητάνε έρχομαι στην ευχάριστη θέση να δώσω. Η δουλειά μου, μου έχει δώσει την ευκαιρία αυτή και την χρησιμοποιώ με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό είναι και το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε».

Όσο για το αν έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για τα απαιτητικά 10χλμ., μας εξομολογήθηκε ότι: «Έχω κάνει μια προπόνηση τον τελευταίο καιρό, για να δω πως πάμε. Δεν είμαι και στην καλύτερη μου φόρμα, λόγω του τραυματισμού μου, αλλά θα τρέξω και ελπίζω να τα καταφέρω».

Η Νικολέτα Ράλλη έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, από την εκπομπή του Alpha «Σφηνάκια» αν και νωρίτερα είχε πρωταγωνιστήσει και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Σκετσάκια». Ο λόγος για τη Νικολέτα Ράλλη, η οποία όπως δήλωσε θα είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά, θα πάρει μέρος με την ομάδα της «Wind Running Team», στη διαδρομή των 5χλμ., που διεξάγονται στο πλαίσιο του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η γνωστή νεαρή ηθοποιός μίλησε με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλο ενθουσιασμό τόσο για την εμπειρία, του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο όσο και για τον σκοπό που δεν είναι άλλος, από την ενίσχυση των συλλόγων «Φλόγα» και «ΕΛΕΠΑΠ», που έχουν να κάνουν με παιδιά.

«Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά, που μετέχω με την ομάδα της «Wind RunningTeam», στη διαδρομή των 5χλμ. Δεν πάω για να πετύχω κάποιο ρεκόρ ή καλό χρόνο, αλλά είναι πάρα πολύ ωραία η εμπειρία του να  μπαίνεις στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και γενικά, η όλη διαδικασία των 5χλμ. Είμαι ενθουσιασμένη και το κάνω με μεγάλη χαρά. Εκτός αυτού και ο σκοπός και το μήνυμα, που περνάμε με τη συμμετοχή μας είναι για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά στη «Φλόγα» και την «ΕΛΕΠΑΠ». Η συμμετοχή και μόνο και η διέλευση κάτω από την «Αψίδα της Αγάπης» της Wind, όπου με αυτόν τον τρόπο, ενισχύονται οικονομικά αυτοί οι δύο σύλλογοι είναι σημαντικό. Αυτός είναι και ο σκοπός και το μήνυμα, που θέλουμε να περάσουμε ως ομάδα. Φέτος, ήταν τόσες οι συμμετοχές, που δύο μήνες πριν είχαν κλείσει οι θέσεις. Είναι φανερό ότι το χαιρόμαστε όλοι».

Όσο για το αν έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη προπόνηση, η ίδια εξομολογήθηκε ότι στα 5χλμ. δεν χρειάστηκε κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, τρέχει με φίλους, γνώστες του εγχειρήματος και το μεγάλο της ενθουσιασμό.


Πηγη: www.runningnews.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News