Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
24 Σεπ 14 ← πίσω

7 μορφές άσκησης για γρήγορο αδυνάτισμα

Δεν έχουν όλες οι μορφές άσκησης την ίδια επίδραση στο μεταβολισμό και στον έλεγχο του βάρους σου. Αυτές είναι οι 7 πιο αποτελεσματικές που μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας.

 

HIIT

Το HIIT (High Intensity Interval Training) είναι ένα είδος γυμναστικής που γίνεται σταδιακά γνωστή και στη χώρα μας και έχει φανταστικά αποτελέσματα στο κάψιμο του λίπους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σετ από 10-15 επαναλήψεις κοιλιακών, push ups, επικύψεων, καθισμάτων και άλλων ασκήσεων που εκτελούνται η μία μετά την άλλη με πολύ μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα. 20-30 λεπτά καθημερινής άσκησης φτάνουν για να έχεις θεαματικά αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες ενώ έτοιμα προγράμματα μπορείς να βρεις με μία απλή αναζήτηση στο ίντερνετ.

 

Asthanga Yoga

Μπορεί να πιστεύεις ότι η yoga είναι μια στατική και εύκολη μορφή άσκησης και είσαι, εν μέρη, σωστή. Η yoga δεν είναι εύκολη αλλά είναι στατική άσκηση με αποτέλεσμα να μη βοηθάει στο γρήγορο κάψιμο λίπους. Η asthanga yoga όμως, όπου η κίνηση είναι συνεχόμενη και υπάρχει ροή από τη μία στάση στην άλλη, συνδυάζει τα οφέλη στο μεταβολισμό που χαρίζει κάθε είδος yoga και την αύξηση των καρδιακών παλμών που παραδοσιακά έρχεται από τις αερόβιες ασκήσεις.

 

Cardio

Με βάση την εναλλαγή από γρήγορο περπάτημα σε τρέξιμο και σπριντ, μια προπόνηση cardio διαρκεί 30 λεπτά και μοιάζει πολύ με το HIIT. Η διαφορά τους είναι πως το cardio αποτελείται μόνο από ασκήσεις που έχουν ως σκοπό να αυξήσουν την καρδιαγγειακή αντοχή και όχι τόσο τη μυική δύναμη. Από μόνη της, μια τέτοια προπόνηση, δεν είναι αρκετή να κρατήσει όλο το σώμα σε ισορροπία, γι'αυτό ενδείκνυται ως συμπληρωματικό στην αρχή και το τέλος ενός άλλου προγράμματος.

 

 

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης για να κάψεις λίπος γρήγορα. Επειδή το σώμα αλλάζει εντελώς κατάσταση, απ'όταν στέκεται στα δυο πόδια, αναγκάζεται να βάλει σε λειτουργία όλους τους μύες του για να επιπλεύσει. Πρόσθεσε 30 λεπτά στο συνηθισμένο σου πρόγραμμα για ακόμα πιο άμεσα αποτελέσματα.

 

 

 

Pilates

Το πασίγνωστο πλέον pilates είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για κάψιμο του λίπους αλλά και ενεργοποίηση του μεταβολισμού -που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα έχουν διάρκεια-. Παρ'όλο που αποτελείται εξ' ολοκλήρου από ασκήσεις εδάφους, το pilates ενεργοποιεί την κίνηση της λέμφου στο σώμα, δυναμώνει τον κορμό και μειώνει το στρες ταυτόχρονα. Εκτός από τα studio pilates που υπάρχουν σε αφθονία πια, μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιο dvd με ασκήσεις που θα βρεις εξίσου εύκολα.

 

 

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Μια από τις “κλασικές” μορφές άσκησης, υπόσχεται λείους γραμωμένους μύες, μείωση του λίπους και ενίσχυση του μεταβολισμού με 30λεπτα προγράμματα, 3-4 φορές την εβδομάδα. Το πλεονέκτημά της σε σχέση με την αερόβια άσκηση είναι πως το σώμα σου συνεχίζει να καίει λίπος για 24 ώρες μετά την προπόνηση άρα χάνεις βάρος ακόμα και τις ημέρες που δεν γυμνάζεσαι.

 

 

Χορός

Το πιο διασκεδαστικό είναι και τελευταίο στη λίστα. Είτε είναι μπαλέτο, σύγχρονο, λάτιν, χιπ χοπ, swing...ο χορός σε οποιαδήποτε μορφή του είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το σώμα σου. Συνδυάζει την ενδυνάμωση με την αντοχή και με τη διασκέδαση στην πιο καθαρή μορφή της. Για πιο γρήγορο κάψιμο του λίπους διάλεξε ένα χορό με γρήγορο ρυθμό και επέκτεινε την άσκηση και στις εξόδους σου.

 

 

 

 


madamefigaro.gr
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News