Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
11 Μάρ 14 ← πίσω

fēnix 2: το νέο multisport αθλητικό ρολόι περιπέτειας της Garmin ήρθε για να σας ενθουσιάσει

fēnix 2: το νέο multisport αθλητικό ρολόι περιπέτειας της Garmin ήρθε για να σας ενθουσιάσει

Το fēnix 2 συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων αθλητικών ρολογιών και των

ρολογιών περιπέτειας. Αν ασχολείστε με το τρέξιμο σε οποιοδήποτε έδαφος, την ορειβασία, την πεζοπορία, την αναρρίχηση, το σκι, την ποδηλασία, την κολύμβηση ή άλλα αθλήματα του νερού, το fēnix 2 σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το κατάλληλο προφίλ για κάθε άθλημα και να μεταβαίνετε από το ένα στο άλλο όποτε θέλετε. Στο fēnix 2 έχουν ενσωματωθεί εξελιγμένες εφαρμογές για το τρέξιμο που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο αποτελεσματικοί δρομείς . Παράλληλα, με τα ενσωματωμένα αισθητήρια αλτιμέτρου, βαρομέτρου, ηλεκτρονικής πυξίδας και βέβαια GPS θα σας καθοδηγήσει με ασφάλεια σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

 

Βελτιώστε τις επιδόσεις σας στο τρέξιμο

Το fēnix 2 είναι το πρώτο ρολόι της Garmin που συνδυάζει τις πλέον εξελιγμένες  λειτουργίες για την προπόνηση και το τρέξιμο σε ένα ανθεκτικό ρολόι περιπέτειας. Στην οθόνη του ο χρήστης θα δει δεδομένα πραγματικού χρόνου όπως απόσταση, χρόνος, ρυθμός και καρδιοσυχνότητα (το αισθητήριο περιλαμβάνεται σε ορισμένες εκδόσεις) καθώς και προχωρημένες ασκήσεις και δυναμικές τρεξίματος που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Forerunner 620. Όπως και το Forerunner 620, το fēnix 2 εκτιμά τη μέγιστη VO2 του χρήστη προκειμένου να αξιολογήσει το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης. Επιπλέον, μπορεί να υπολογίσει το χρόνο που απαιτείται για αποκατάσταση μετά την προπόνηση αλλά και να κάνει έναν έλεγχο αποκατάστασης μέσα στα πρώτα λεπτά της προπόνησης.

 

Με το νέο αισθητήριο καρδιακών παλμών της Garmin, HRM-Run™, το fēnix 2 αναλύει τον τρόπο που τρέχετε μετρώντας τον ρυθμό των βημάτων, την κατακόρυφη ταλάντωση και τον χρόνο επαφής του ποδιού με το έδαφος. Αυτές οι μετρήσεις επηρεάζουν την οικονομία του τρεξίματός σας, μετατρέποντας σας σταδιακά σε πιο αποτελεσματικό δρομέα.  Με την λειτουργία Virtual Partner™, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν ένα στόχο χρόνου, απόστασης ή ταχύτητας και στη συνέχεια ανταγωνίζονται έναν εικονικό συναθλητή για να τον επιτύχουν. Με το ενσωματωμένο αξελερόμετρο που διαθέτει μπορεί να υπολογίζει απόσταση και ρυθμό όταν χρησιμοποιείται σε εσωτερικό χώρο χωρίς να απαιτείται επιπλέον αισθητήριο ποδιού.

 

Το fēnix 2 υποστηρίζει την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth® Smart και μπορεί να στέλνει δεδομένα στο Garmin Connect, την Online κοινότητα της Garmin χωρίς να απαιτείται σύνδεση με υπολογιστή απλά μέσω Smartphone και την εφαρμογή Garmin Connect Mobile. Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί εύκολα την εξέλιξή του και με την λειτουργία LiveTrack, επιτρέπει σε φίλους να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σε πραγματικό χρόνο.

 

Προπόνηση στο σκι και την κολύμβηση

 Το fēnix 2 διαθέτει προφίλ δραστηριότητας Ski-Board, Cross Country Ski και Κολύμβησης για να είναι ακόμα πιο ελκυστικό για αθλητές πολλαπλών αθλημάτων. H λειτουργία Ski-Board είναι κατάλληλη για alpine και downhill σκι καθώς και για Snowboard αφού μετράει την ταχύτητα τρισδιάστατα αλλά και την απόσταση, υπολογίζοντας την οριζόντια απόσταση και την κατακόρυφη πτώση. Η λειτουργία Ski-Board κάνει αυτόματα παύση όταν είστε ακίνητοι ή όταν ανεβαίνετε με το Lift. Επιπλέον, μετρά αυτόματα τις διαδρομές που έχετε πραγματοποιήσει, υπολογίζοντας κάθε διαδρομή ως γύρο για να μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις. Στην συσκευασία του fēnix 2 περιλαμβάνεται επιπλέον υφασμάτινο επεκτάσιμο λουράκι για να το φοράτε ακόμα και πάνω από τα ρούχα και να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα του οποιαδήποτε στιγμή.

 

Στη λειτουργία κολύμβησης το fēnix 2 καταγράφει τον αριθμό των απλωτών, την απόσταση κάθε διαλείμματος, το ρυθμό και το χρόνο είτε προπονήστε σε εξωτερικό χώρο είτε σε πισίνα. Όταν το χρησιμοποιείτε σε πισίνα καταγράφει επιπλέον τα μήκη της πισίνας, καθορίζει αυτόματα τον τύπο των απλωτών και μετρά την αποτελεσματικότητα της  κολύμβησης μέσω του δείκτη SWOLF.

 

Πλοήγηση

Όπως και ο προκάτοχός του, το fēnix 2 είναι εξοπλισμένο με δέκτη GPS υψηλής ευαισθησίας, αλτίμετρο, βαρόμετρο και πυξίδα 3 αξόνων. Διαθέτει ένα σύνολο εργαλείων πλοήγησης που επιτρέπει στο χρήστη να προγραμματίσει ταξίδια, να δημιουργήσει πορείες, να αποθηκεύσει σημεία και να καταγράψει τις διαδρομές του. Η λειτουργία TracBack αναστρέφει αυτόματα μία διαδρομή για να σας επιστρέψει με ασφάλεια στο σημείο που ξεκινήσατε. Το fēnix 2 μπορεί να αποθηκεύσει 1000 σημεία ενδιαφέροντος και 10000 σημεία διαδρομών, τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε ασύρματα με άλλες συσκευές Garmin και Smartphones, ή να τα μεταφέρετε στο Garmin BaseCamp™. Έχει προφορτωμένα δεδομένα για ήλιο/σελήνη, ημερολόγιο για κυνήγι/ψάρεμα.

 

Ανθεκτικό, κομψό και Connected

To fēnix 2 είναι φτιαγμένο για να επιβιώνει στις πιο δύσκολες συνθήκες της υπαίθρου, ενσωματώνοντας στην κατασκευή του φακό από αντιχαρακτικό ορυκτό κρύσταλλο υψηλής αντοχής και αδιαβροχοποίηση μέχρι 50μ. βάθος. Το fēnix 2 είναι εντυπωσιακό και ως καθημερινό ρολόι με την αρνητική οθόνη και τον κόκκινο LED οπισθοφωτισμό. Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή για να επιλέγετε εύκολα μία δραστηριότητα προσαρμόζοντας αυτόματα όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις ώστε να έχετε μία άριστη προπονητική εμπειρία.

 

Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του έχει αυτονομία 50 ώρες σε λειτουργία GPS και 5 εβδομάδες σε λειτουργία ρολογιού. Με την λειτουργία Smart Notifications, επικοινωνεί με το iPhone 4s (ή μεταγενέστερο) και μπορείτε να βλέπετε στην οθόνη του emails, μηνύματα και ειδοποιήσεις. Φυλάξτε το Smartphones σας με ασφάλεια χωρίς να χάσετε την επαφή με τα μηνύματα σας. 

 

Εκτός από το HRM-Run, το fēnix 2 συνδέεται και με άλλα αξεσουάρ ANT+™ όπως αισθητήριο θερμοκρασίας tempe, αισθητήριο πεταλιάς και μετρητή ισχύος Vector™.  Μέσω του ANT+ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το fēnix 2 ως ασύρματο χειριστήριο για τις Action Cameras VIRB™ και VIRB Elite για να ξεκινάτε και να σταματάτε την καταγραφή αλλά και για να παίρνετε φωτογραφίες.

 

Το fēnix 2 αναμένεται το Μάρτιο του 2014 και η προτεινόμενη τιμή λιανικής του θα είναι 399€ για το fenix 2 και 449€ για το Performer Bundle (επιπλέον HRM-Run).

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News