Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
12 Μάρ 14 ← πίσω

Πνίγηκε αθλήτρια στην Πάτρα

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (11/3) στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» στην Πάτρα, όταν αθλήτρια έχασε τη ζωή της τη στιγμή που έκανε κολύμβηση στην κεντρική πισίνα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για την 28χρονη Σεμέλη Θεοδώρα Αντύπα που έκανε κολύμβηση την ώρα του κοινού, όταν έχασε τις αισθήσεις της, πιθανότατα από καρδιακό επεισόδιο και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Η κολυμβήτρια μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», που απέχει ελάχιστα από το κολυμβητήριο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ μετά τη νεκροψία θα γίνουν γνωστά και τα αίτια θανάτου της.



H 28χρονη, που καταγόταν από την Αθήνα, έκανε καθημερινά κολύμβηση, ενώ ασχολιόταν και με τον μαραθώνιο και το τρίαθλο. Μάλιστα ήθελε να διατελέσει και προπονήτρια κολύμβησης στα τμήματα αρχαρίων στο ΝΟ Πατρών.



Κογκόλης: «Δεν υπάρχει γιατρός, αλλά προπονητής-ναυαγοσώστης»

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν, αλλά και για τα μέτρα ασφάλειας σε τέτοια περιστατικά μίλησε στονSentra103.3 ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ, Παναγιώτης Κογκόλης.


«Σήμερα, λόγω του αγώνα της εθνικής ομάδας με την Κροατία, το κοινό κολυμπούσε κατά πλάτος της κεντρικής πισίνας. Το σώμα της άτυχης αθλήτριας βρέθηκε στον βυθό της πισίνας, καθώς όλα δείχνουν πως έκανε άσκηση άπνοιας. Ο κολυμβητής που κολυμπούσε δίπλα της κι είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, δεν κατάλαβε αμέσως ότι κάτι συμβαίνει.


Αμέσως, όταν ανασύρθηκε από την πισίνα, της έγιναν μαλάξεις και σε λίγα λεπτά είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”. Περιμένουμε τη νεκροψία για να μάθουμε τα αίτια θανάτου της. Η αθλήτρια ήταν από την Αθήνα και είχε ανοίξει καρτέλα στο κολυμβητήριο, μόλις στις 12 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία του νερού ήταν ιδανική, στους 26.2 βαθμούς.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΠΕΑΚ τηρεί κατά γράμμα τους κανονισμούς και θέλοντας να αποφύγουμε την είσοδο του καθένα στην πισίνα, γίνεται έλεγχος μέσω της προσωπικής κάρτας, είτε μιλάμε για αθλητή είτε για όποιον κάνει κολύμβηση τις ώρες του κοινού. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε γιατρό, αλλά εμείς όσους προπονητές προσλαμβάνουμε είτε για τις ομάδες, είτε για το κοινό, τους υποχρεώνουμε να έχουν και δίπλωμα ναυαγοσώστη. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της αθλήτριας κι αυτό το περιστατικό να μην αποτρέψει τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στην πισίνα και στον αθλητισμό».


Να σημειωθεί ότι πριν από τον αγώνα της εθνικής ομάδας με την Κροατία, τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη της 28χρονης αθλήτριας.




sentragoal.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News