Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
14 Μάρ 14 ← πίσω

Ο 85χρονος Παναγιώτης Σαμαράς τρέχει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλεξανδρος

«Όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε» είναι το σύνθημα του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που βρίσκει ως ιδανικό εκφραστή τον κύριο Παναγιώτη Σαμαρά. Στα 85 του χρόνια, σκοπεύει να τρέξει για άλλη μια χρονιά στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., αποδεικνύοντας ότι στην άθληση δεν υπάρχει κανένα όριο ηλικίας.

 

Γεννημένος το 1929, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να είναι ο γηραιότερος δρομέας της φετινής διοργάνωσης, όπως είχε συμβεί και πέρσι, όταν είχε τρέξει στα 5.000μ. τόσο στον 8ο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», όσο και στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.

«Αν είμαι καλά στην υγεία μου, ασφαλώς θα τρέξω και φέτος στο δρόμο των 5.000μ.. Μου αρέσει το τρέξιμο και πιστεύω ότι η άθληση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά διάθεσης. Φροντίζω να περπατώ ή να τρέχω συχνά, κοντά στο σπίτι μου. Από τα νιάτα μου έτρεφα αγάπη στο τρέξιμο, έστω και χωρίς να έχω δελτίο αθλητή σε κάποιον σύλλογο», τονίζει ο 85χρονος δρομέας και συμπληρώνει:

«Τα 5 χιλιόμετρα τα βγάζω εύκολα τρέχοντας! Δεν στοχεύω σε συγκεκριμένο χρόνο, αλλά προσπαθώ κάθε φορά για το καλύτερο. Τρέχω για να το χαρώ και επειδή το θέλω πραγματικά. Όσο μπορώ και όσο είμαι καλά, θα συμμετέχω σε τέτοιους αγώνες».

 

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει επίσης ότι με το παράδειγμά του στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα σε πολλούς συνανθρώπους του, κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης:

«Χαίρομαι που δίνω ένα καλό παράδειγμα, σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας αλλά και σε πιο νέους. Τα χρόνια μας πέρασαν και αυτό που έχει αξία είναι να μπορούμε να εμφυτεύσουμε και στις επόμενες γενιές κάτι χρήσιμο, όπως την αγάπη για τον αθλητισμό. Να βρουν και οι νεότεροι αυτά που βρήκαμε εμείς. Να αθλούνται, για να έχουν ζωή μέσα τους».

 
Περισσότερα εδω http://www.runningnews.gr/item.php?id=16951

Εγγραφές στην επίσημη ιστοσελιδα της διοργάνωσης www.atgm.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News