Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
27 Μάρ 14 ← πίσω

Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα: Διέσχισε με αεροπλάνο τη μήκους 6,4 χλμ Διώρυγα της Κορίνθου

Ο Péter Besenyei, ο εμπνευστής του πρωταθλήματος Red Bull Air Race, διέσχισε τη μήκους 6,4 χλμ. Διώρυγα της Κορίνθου με το αεροπλάνο του πραγματοποιώντας έναν μοναδικό άθλο. H ριψοκίνδυνη πτήση ακριβείας του έμπειρου πιλότου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2014. Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν το εγχείρημα που διήρκεσε συνολικά 20 λεπτά. Το ειδικά σχεδιασμένο αεροπλάνο, ένα μονοθέσιο Extra 300S D-EFBY ισχύος 300+ ίππων, βάρους περίπου 608 κιλών, μήκους 6,6 μέτρων και με άνοιγμα φτερών στα 8 μέτρα, πέρασε μέσα από τα τείχη της Διώρυγας.


Η παράτολμη προσπάθεια του Péter Besenyei περιελάμβανε μεγάλες τεχνικές δυσκολίες, ακόμα και για έναν έμπειρο πιλότο που έχει «γράψει» χιλιάδες ώρες πτήσεων. Ταυτόχρονα, προσέφερε θέαμα που έκοβε την ανάσα.


Αφού διέσχισε με ευθυγραμμισμένη πτήση ακριβείας τον Ισθμό, σταδιακά ανέβασε το βαθμό δυσκολίας εκτελώντας πολλαπλά εναέρια tricks και παράτολμες μανούβρες που φάνταζαν αδιανόητες, λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου ανάμεσα στα τοιχώματα της Διώρυγας. Ο Ούγγρος πιλότος στη συνέχεια εκτέλεσε ένα πέρασμα κάτω από την παλιά γέφυρα της Κορίνθου που ακολουθήθηκε από απότομη ανύψωση στον ουρανό και κατακόρυφη κάθοδο μέσα στον Ισθμό. O Besenyei ολοκλήρωσε εντυπωσιακά με δύο loops γύρω από τη γέφυρα βιολογικού καθαρισμού. Ο ίδιος δήλωσε: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η διώρυγα της Κορίνθου, ένα ιστορικό σημείο της Ελλάδας, αποτελούσε για μένα πρόκληση εδώ και πολύ καιρό. Νιώθω υπέροχα που βρίσκομαι σε αυτή τη μαγευτική και γεμάτη πλούσια ιστορία χώρα και απόλαυσα ιδιαίτερα αυτή τη μοναδική εμπειρία».


www.iefimerida.gr
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News