Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
11 Απρ 14 ← πίσω

Με κόντρα αέρα διέσχισαν με ποδήλατα μέρος της Σαχάρα μέχρι τον Ατλαντικό!

Σε πέρας έφεραν τη δύσκολη αποστολή τους να διασχίσουν με ποδήλατα το νότιο τμήμα του άνυδρου Μαρόκου, που περιλαμβάνει τμήμα της ερήμου Σαχάρα, μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού, δύο Βολιώτες ποδηλάτες, μέλη του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού True Adventure, που σήμερα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για να αναφερθούν στην αποστολή, που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε έξι μέρες μετά και αφού διένυσαν απόσταση 800 χλμ. με κόντρα τον δυνατό αέρα του ωκεανού, που σάρωνε τις δυτικές ακτές της Αφρικής.


Ο λόγος για τους Νίκος Μαγγίτση και τον Κώστα Παναγιώτου, που μαζί με τον συνοδό τους Νίκο Δημοτάκη, αναφέρθηκαν στην τελευταία εξόρμησή τους στο Μαρόκο.


Τα μέλη της αποστολής είχαν ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου από το Ουαρζαζάτ (Ouarzazate) του Μαρόκου με σκοπό να διασχίσουν με τα ποδήλατά τους, υπό αντίξοες συνθήκες (ερημικό περιβάλλον, εναλλαγή υψομετρικών, δυνατοί άνεμοι σε ζεστό και ξηρό κλίμα), μια διαδρομή συνολικά 800 χιλιομέτρων μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού και το λιμάνι Ελ Ουάτια (El Ouatia) απέναντι από της Κανάριες Νήσους.


Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στα νέα γραφεία της True Adventure και ο Νίκος Μαγγίτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χώρος αυτός θα αναπτύξει τις υπαίθριες δραστηριότητες.


Ο Κώστας Παναγιώτου, αναφέρθηκε στο έναυσμα που δόθηκε γι αυτό το ταξίδι που πραγματοποίησαν οι δύο άντρες αλλά και για τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν. Όπως είπε «ένα απόγευμα καθόμαστε στο σπίτι του Νίκου, κι εκείνος ήταν που είχε την ιδέα να διασχίσουμε το νότιο τμήμα του Μαρόκου. Παρ’ όλο που το σχεδιάσαμε το ταξίδια, υπήρχαν αστάθμητοι παράγοντες όπως ο αέρας που ήταν το πιο μεγάλο μας εμπόδιο. Γεμίζαμε κουράγιο και δύναμη στο τέλος κάθε ημέρας, διαπιστώνοντας τι απόσταση είχαμε διανύσει».


Τα μέλη της αποστολής είχαν μαζί τους τον Νίκο Δημοτάκη, ο οποίος τους βοηθούσε τεχνικά, αλλά και έναν οδηγό από το Μαρόκο, ο οποίος τους είπε ότι τα περισσότερα μέρη τα οποία διέσχισαν δεν τα γνώριζε ούτε και ο ίδιος! Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της αποστολής εξέφρασε και ο Νικ. Δημοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν ήταν εύκολο το ταξίδι, καθώς πολλοί δρόμοι ήταν κακής ποιότητας.


Η εκπρόσωπος της True Adventure Έλενα Χριστοδουλιά, χαρακτήρισε αξιοζήλευτες όλες αυτές τις προσπάθειες και τόνισε ότι το Χρώμα «Πάνος» και τα Οπτικά Δημητριάδης πρόσφεραν 1 € για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν οι δύο άντρες και τα χρήματα αυτά (800 €), όπως είπε ο κ. Μαγγίτσης θα διατεθούν στο Γηροκομείο του Βόλου.


Επόμενες προκλήσεις για τον πολύπειρο ορειβάτη και αθλητή από την Αγριά θα είναι μια ορειβατική αποστολή στην Κένυα στο όρος Κένυα σε υψόμετρο 5.000 μ. τον Ιούνιο, ενώ τον Ιούλιο – Αύγουστο θα συμμετέχει σε κωπηλατικό ταξίδι στο Ιόνιο (περισσότερα από 200 ναυτικά μίλια) και το 2015 θα συμμετάσχει σε ποδηλατική αποστολή στην Μογγολία με στόχο τη διάσχιση της ερήμου Κόμπι.

Δείτε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εξόρμηση 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News