Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
20 Ιουν 14 ← πίσω

Γιορτή της Ζωής με Αθλητισμό το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην διεξήχθη με επιτυχία στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων Καρκίνου. Το Φεστιβάλ γεννήθηκε από το όραμα των Surfers4Life, μιας ομάδας έμπνευσης και συνεισφοράς που ανέλαβε τη διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής για τη ζωή με τρεις κύριους στόχους:

1. Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων, καταρρεύσεων και ασθενειών.

2. Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο, μέσα από τις υπερβάσεις των αθλητών στην προσπάθειά τους να τερματίσουν στα αθλήματα που θα συμμετέχουν.

3. Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ μετά την κάλυψη του κόστους) επιλεγμένες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους και πιο συγκεκριμένα το σύλλογο Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών) & Π.Ε.Σ.Π.Α (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων). Μέσα από τις συμμετοχές των αθλητών, τα γεύματα των θεατών από τους Food4Good και δωρεές από χορηγούς και υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν πάνω από 12.000 ευρώ.

Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην προσέλκυσε πάνω από 2.000 θεατές οι οποίοι παρακολούθησαν ενδυναμωτικές ομιλίες, συμπληρωματικές τεχνικές (ρεικι, yoga, διαλογισμό, ρεφλεξολογία, ορθοσωμική, ύπνωση, praning healing, Yoga γέλιου), συμμετείχαν σε χορευτικά δρώμενα (zumba, tango, fanga, batuca), ενώ στους αγώνες τρεξίματος, ποδηλάτου και open race kayak έλαβαν μέρος συνολικά πάνω από 400 αθλητές.

Μαζί με τους μικρούς μας φίλους έτρεξαν και η Ολυμπιονίκης του στίβου Αθανασία Τσουμελέκα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του beach volley Βίκη Αρβανίτη, οι οποίες φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς αθλητές και υπέγραψαν και τα διπλώματα τους μετά το τέλος του αγώνα. Δυναμική παρουσία στο Φεστιβάλ ήταν και αυτή του Αυστραλού adventurer Huw Kingston mediterr annee ο οποίος συμμετείχε στο αγώνισμα του kayak και απένειμε έπαθλα στους νικητές στα πλαίσια της προσπάθειάς του να κάνει το γύρο της Μεσογείου solo κυρίως με kayak με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τη διεθνή οργάνωση Save the Children!

Την παρουσίαση έκαναν η Μαίρη Συνατσάκη και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ενώ η διάθεση του κοινού παρέμενε ψηλά με τις μουσικές επιλογές του Γιάννη Σαρτζετάκη στα decks! Τη γιορτινή αυτή ημέρα συνόδεψαν με τη μουσική τους οι Black Cotton Doll, οι PopEye, καθώς και οι Echo Train με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι χάρη στην υποστήριξη της ΑΙΜ και της ΜΚΟ Πεταλούδα πραγματοποιήθηκαν 80 δωρεάν εξετάσεις οδοντιατρικού ελέγχου και σκελετικής υγείας αντίστοιχα. Πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν και οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες καθώς επίσης και διαδραστικά παιχνίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα σκορπώντας χαμόγελα και θετική ενέργεια μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Το Φεστιβάλ υποστήριξαν με τις υπηρεσίες τους και το χαμόγελό τους 120 εθελοντές συνολικά.

Τα αποτελέσματα των αθλημάτων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομάδας www.surfers4life.gr

Η γιορτινή ατμόσφαιρα του 2ου Φεστιβάλ Ευ Ζην συνεχίζεται με τον φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα #eimainikitis. Λεπτομέρειες για το διαγωνισμό θα βρείτε στην σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/groups/225518300863094/permalink/685949298153323/

Η εθελοντική μας ομάδα Surfers4Life ήδη σχεδιάζει μία σειρά από νέες θετικές δράσεις έμπνευσης και συνεισφοράς. Επόμενος στόχος της ομάδας είναι να κάνει την κάθε μέρα γιορτή! Έτσι βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης ενός χώρου όπου οι επισκέπτες του θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με το ευ ζην σε καθημερινή βάση! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail στο surfersforlife@gmail.com


«We were designed to be awesome. The road to awesome goes through contribution.

Who wants to be awesome? »

Η ομάδα Surfers4Life

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News