Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
11 Ιουλ 14 ← πίσω

10 Πράγματα που μαθαίνεις όσο ασχολείσαι με το CrossFit

Όσο περισσότερο ασχολείσαι με το CrossFit τόσο περισσότερα πράγματα μαθαίνεις για τον εαυτό σου, το σώμα σου και την CF κοινότητα. Εδώ θα παρουσιάσουμε 10 πράγματα που μαθαίνεις όσο κάνεις crossfit.


1. Το crossfit.com είναι σκληρό. Πολύ σκληρό.

Μπορεί να μη σας φαίνεται αλλά το crossfit.com έχει αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας στα WOD. Αν έχετε βαρεθεί τα πολύπλοκα προγράμματα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθείται τα WOD του crossfit.com


2. Δεν μπορείς να κάνεις PR κάθε φορά.

Δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε αν δεν έχετε ορίσει ένα νέο προσωπικό ρεκόρ ή δεν έχετε μειώσει τον προηγούμενο χρόνο σας στη Fran. Αυτό που έχει σημασία είναι η μακροπρόθεσμη βελτίωση. Μια ή δύο «κακές» προπόνησεις δεν καταστρέφει ολόκληρη τη προσπάθεια.


3. Δεν χρειάζεται να προπονήσε στο max κάθε μέρα.

Ναι, ένα αθλητής της άρσης βαρών μπορεί να προπονείται με τα μέγιστα κιλά, κάθε μέρα, αλλά δεν είστε αθλητής της άρσης βαρών. Είστε ένας functional αθλητής. Δεν χρειάζεται να προπονείσε στο max κάθε μέρα για να γίνεις καλύτερος και δυνατότερος. Ο στόχος είναι η διάρκεια και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

4. Αυτογνωσία.

50 pull-ups είναι καλά, αλλά 200 είναι καλύτερα. Σωστά; Λάθος! Θυμησου, δεν θα πρέπει να μένεις στους επιφανειακούς αριθμούς της κάθε προπόνησης αλλά στην ποιοτητα της προπόνησης. Αν προσπαθείς να μάθεις μια νέα άσκηση, δεν γίνεται να μπείς κατευθείαν στα βαθιά. Δεν μπορείς να μάθεις butterfly pull ups απλά και μόνο κάνοντας όσα περισσότερα μπορείς. Πρέπει να δώσεις βάση στη τεχνική. Αργά και σταθερά. Κάθε επανάληψη μετράει.

5. Άσε τους εγωισμούς

Όσο περισσότερο ασχολείσαι με το CrossFit, θα καταλάβεις πως πάντα υπάρχει κάποιος καλυτερός σου σε κάποιο WOD ή σε κάποια συγκεκριμένη άσκηση.  Προσπάθησε τα WOD να τα βγάζεις με αθλητές καλύτερους από εσένα. Έτσι θα αναγκαστείς  να γίνεις καλύτερος, αλλά ταυτόχρονα θα μπορείς να ελέγχεις τον εγωισμό σου..


6. Δεν είσαι παντογνώστης

Τη στιγμή που με μεγάλη σου χαρά θα σκεφτείς ότι ξέρεις τα πάντα, κάποιος θα βρεθεί να σε διαψεύσει. Υπάρχουν πάντα περισσότερες και πιο πρόσφατες πληροφορίες. Αν ξέρεις τα πάντα για την Ολυμπιακή Άρση Βαρών (Αλήθεια?), Ψαξε πως μπορείς να βελτιώσεις την αποκατάστασή σου, ή ψάξε για τη διατροφή. Να είσαι σίγουρος πως πάντα υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις.


7. Αδερφέ, δεν είσαι ο Rich

Βλέπεις ένα video στο youtube.com. Η προπόνηση του Rich Froning. Την ίδια μέρα πας στο box και αντιγράφεις κάθε λεπτομέρεια από την προπόνηση που είδες. Πριν το κάνεις, σκέψου ότι ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στη προπόνηση. Πρέπει να βρείς τι είναι αυτό που σου ταιριάζει και να επικεντρωθείς σε αυτό.

8. Δεν υπάρχουν μαγικές και θαυματουργές συνταγές.

Αυτό ισχύει και για τα συμπληρώματα διατροφής και τα προπονητικά προγράμματα. Κάνοντας το σουπερ ντουπερ WOD ή παίρνοντας το τάδε συμπληρωμα που σου είπε ο γείτονας,ο ξάδερφος,  ο bodybuilder από το απέναντι γυμναστήριο ή ο μπάμπης ο σουγιάς. Κατα πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν μαγικά αποτελέσματα. Άκου τον
προπονητή σου. Η μαγεία υπάρχει μόνο στις ταινίες.


9. Εφαρμογή γνώσεων

Προφανώς το να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο Ολυμπιακής Άρσης Βαρών δεν θα σου δείξει πως να γίνει καλύτερος στο CrossFit. Μπορεί όμως  να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τεχνική σε κάποιες ασκήσεις που το χρησιμοποιούνται από το crossfit. Γενικά θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, πως μπορείς να εφαρμόσεις γνώσεις από άλλα αθλήματα ή την καθημερινή ζωή στο crossfit.


10. Μετριοφροσύνη

Έκανες νέο PR? Ωραία! Δεν χρειάζεται να σε ακούσουν όλοι οι υπόλοιποι στο box εκτός εαν το PR είναι τα ταυτόχρονα και WR (world record).




rdxnews.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News