Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
13 Ιουλ 14 ← πίσω

Γυμναστική μέσα στο κατακαλόκαιρο; Κι όμως γίνεται!

Το καλοκαίρι, το έχουμε συνδυάσει όλοι μας με τις λέξεις χαλάρωση, διασκέδαση, θάλασσα και γενικά ανεμελιά! Οπότε, δεν είναι και πολύ δύσκολο να ''χαλαρώσουμε'' και στις διατροφικές μας συνήθειες και να παρατήσουμε τα γυμναστήρια (άμα πηγαίναμε).

Ωστόσο, μπορούμε να εντάξουμε τη γυμναστική που μας ταιριάζει περισσότερο στη καθημερινότητά μας και να μη μας βρει ο χειμώνας αγχωμένους για το πώς θα χάσουμε τα κιλά των διακοπών. Πιο συγκεκριμένα, η θάλασσα αλλά και το βουνό μας δίνουν απεριόριστες επιλογές για να ''φτιάξουμε'' τη φυσική μας κατάσταση. Το κολύμπι για παράδειγμα, είναι μια δραστηριότητα που θα κάνουμε έτσι κι αλλιώς όταν βρεθούμε σε μια παραλία, οπότε μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και να γυμναστούμε, κολυμπώντας τουλάχιστον μια ώρα για να τονωθεί η πλάτη μας, το στήθος, οι ώμοι, οι δικέφαλοι και τρικέφαλοι.


Άλλη εποικοδομητική και αρκετά δημοφιλής δραστηριότητα, είναι το περπάτημα στη παραλία καθώς ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες. Γυμνάζει ιδιαίτερα τα πόδια και τις αρθρώσεις και αν το εναλλάσσετε με τρέξιμο, θα κάψετε πολύ λίπος και θα αυξήσετε την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας. Αν πάλι προτιμήσετε μόνο το περπάτημα στο νερό, για καλύτερα αποτελέσματα περπατήστε σε σημείο που το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας, έτσι ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερη αντίσταση.


Υπάρχουν σαφώς και πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα σας γυμνάσουν, όπως οι ρακέτες, το beach volley καθώς και το ποδόσφαιρο στην άμμο. Ειδικότερα, παίζοντας για περίπου μια ώρα θα κάψετε θερμίδες αλλά και θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Μη ξεχνάτε βέβαια να πίνετε πολλά υγρά, νερό ή ισοτονικά, για την αποφυγή της αφυδάτωσης.


Αν πάλι είστε λάτρεις της περιπέτειας, επιλέξτε τα extreme sports, όπως το θαλάσσιο σκι, το Kite surfing, windsurfing, την ιστιοπλοΐα, την κωπηλασία και τόσα άλλα. Τα οφέλη που θα αποκομίσετε για το σώμα σας είναι πολλά, καθώς θα γυμνάσετε όλους σας τους μύες και θα κάνετε περισσότερες καύσεις σε σχέση με τις συμβατικές μορφές άθλησης. Καλό βέβαια θα είναι να απευθυνθείτε σε ειδικούς και σε δασκάλους, μιας και σε όλα απαιτούνται τεχνικές γνώσεις και σωστή στάση του σώματος.


Όμως και η άθληση στο βουνό, όπως προαναφέραμε, έχει πολλά οφέλη. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί είναι οι τρόποι που μπορούμε να γυμναστούμε και ο πιο απλός είναι το περπάτημα σε συνδυασμό με τζόκινγκ. Αν πάλι θελήσετε κάτι πιο έντονο, το ποδήλατο βουνού είναι μια πολύ καλή λύση. Έτσι, γυμνάζετε τα πόδια, τα χέρια αλλά και αυξάνετε κατά πολύ την αντοχή σας. Επίσης, σε πολλά χωριά της χώρας μας υπάρχουν σύλλογοι που οργανώνουν αναρρίχηση βουνού αλλά και δραστηριότητες στα ποτάμια, όπως canoe kayak, το rafting και άλλα. Ο εξοπλισμός για όλα τα παραπάνω ενοικιάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να τον έχετε από πριν εσείς.


Συμπερασματικά, αν επιλέξετε κάτι που σας αρέσει πραγματικά και ταιριάζει στη φυσική σας κατάσταση, τότε θα συνδυάσετε ευχάριστη καλοκαιρινή διάθεση με γυμναστική, που θα σας προσφέρει πολλά θετικά και στην υγίεια και στην εμφάνιση.



toxwni.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News