Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
17 Ιουλ 14 ← πίσω

Επίσημη έναρξη της εκστρατείας MOVE για την φυσική άσκηση στην Ελλάδα

Η εναρκτήρια συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.  Η προσπάθεια το 2013 ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη συγκεντρώνοντας 1257 εκδηλώσεις περίπου ταυτόχρονα, σε 23 χώρες, από 600 περίπου συλλογικότητες, με 12.500 εθελοντές και 500.000 περίπου μεμονωμένους πολίτες.


Φέτος από 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου,  ο διεθνής σύνδεσμος για τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό ISCA-International Sport & Culture Association μαζί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών ECF-European Cyclists’ Federation και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή φιλοδοξούν να πετύχουν 2.000 εκδηλώσεις σε 35 χώρες σε όλη την Ευρώπη, με πάνω από 1.000.000 συμμετοχές.


Στην Ελλάδα τον συντονισμό ανέλαβε η  “ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”, προσκαλώντας όλους να σχεδιάσουν και να αναρτήσουν την εκδήλωση τους  προσκαλώντας τους φίλους και γείτονες τους να βρουν την κίνηση που τους ταιριάζει και να κινηθούν.


Κάθε χρόνο στην Ευρώπη αποδίδονται  600.000 περίπου θάνατοι στην έλλειψη φυσικής άσκησης, ενώ το άμεσο και έμμεσο κόστος αγγίζει τα τα 100.000.000.000 €. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα, καθώς  τα 2/3 των Ευρωπαίων δεν προσεγγίζουν καν τα ελάχιστα επίπεδα καθημερινής σωματικής άσκησης.


Την εκδήλωση παρακολούθησε και χαιρέτισε  ο κ. Τριαντάφυλλος Πετεινίδης, εκπρόσωπος Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Γ. Ορφανού και ο οποίος διάβασε τον χαιρετισμό του Υπουργού, η Α΄ Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Δομνίκη Κουιτζόγλου, ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 κ. Μπάμπης Παπαϊωάννου, ο  Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Άθλησης και Εθελοντισμού Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αρβανίτης, ο Δημ. Σύμβουλος Θεσ/νίκης κ. Χρήστος Βοζίκης,  η Σύμβουλος 1ης Δημ. Κοινότητας Θεσ/νίκης κα Μπέκη Καράσο, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Ανδρέας Καραδάκης, ο Συντονιστής του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ThessΔΙΚΤΥΟ κ. Αντώνης Καράγιωργας, η Συντονίστρια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚοινΣΕπ Κεν. Μακεδονίας κα Στέλλα Γκουδίνογλου, ο συντονιστής της υπό σύσταση Δομής Στήριξης Κοινωνικής Οικονομίας Κεν. Μακεδονίας-ΔΟΣΚΟΚΕΜ κ. Σάκης Τζάκρης και αρκετοί εκπρόσωποι Μή Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΑΛΛΗ ΟΨΗ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ), Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και και ιδιώτες.


Ήδη, λειτουργεί η κεντρική ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MOVE www.moveweek.eu όπου μπορεί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας να διοργανώσετε ή να συμμετέχετε ή να υποστηρίξετε μια εκδήλωση από 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2014. Η “ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” συντονίζουν τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα και είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων για κάθε πληροφορία ή βοήθεια να δηλώσουν ή να οργανώσουν την εκδήλωσή τους.




Περισσότερες πληροφορίες:  Ελένη Λουαράση 6977-862572, Γιώργος Φαρφαράς, 6936-888967


Μέχρι να ενεργοποιηθούν οι εθνικές σελίδες στην κεντρική ιστοσελίδα της εκστρατείας, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες  στον σύνδεσμο:

http://nowwemovegreece.wordpress.com/


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE στην Ελλάδα  πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.    


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News