Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
01 Αυγ 14 ← πίσω

Πώς θα κάνω την άσκηση καθημερινή συνήθεια;

H κυρία Κία Καραγιάννη, διατροφολόγος – διαιτολόγος, ολιστικός βοτανολόγος, πιστοποιημένη life coach, εξηγεί ποιοι λόγοι μας κρατούν μακριά από το γυμναστήριο,  καθηλωμένους στον καναπέ, εις βάρος βεβαίως της σωματικής και της ψυχικής μας υγείας και πως μπορούμε να κάνουμε την άσκηση αγαπημένη καθημερινή συνήθεια.



Πώς θα επιλέξω τη σωστή άσκηση;

Υπάρχουν πολλές επιλογές φυσικής δραστηριότητας. Βασικό κριτήριο για την επιλογή κάποιας είναι να σας αρέσει και σας αναζωογονεί. Μπορείτε βέβαια κατά καιρούς να αλλάζετε το είδος της γυμναστικής που ακολουθείτε κι έτσι να διατηρείτε πάντα το ενδιαφέρον σας υψηλό. Αν το αναβάλλετε συνεχώς ή εάν ξεκινάτε γυμναστήριο αλλά στο δεύτερο μήνα σταματάτε, τότε μάλλον δεν έχετε βρει αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά.



Σκεφτείτε τι προτιμάτε περισσότερο και ακολουθήστε το. Να γυμνάζεστε μόνοι ή με παρέα; Έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση μαζί με αγαπημένα πρόσωπα, μας βοηθάει να επικοινωνούμε καλύτερα και μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι ενώ η μοναχική άσκηση ηρεμεί, αποφορτίζει και χαρίζει καλύτερη συγκέντρωση του μυαλού.



Κι όταν υπάρχει η διάθεση αλλά όχι ο χρόνος;

Επειδή αυτό πράγματι ακούγεται συχνά και ακούγεται ως πολύ καλό άλλοθι δεδομένου του σύγχρονου τρόπου ζωής, το σωστό είναι να κρατήσετε ένα ημερολόγιο για 3 ημέρες όπου θα γράφετε όλα όσα κάνετε μέσα στην ημέρα. Είναι βέβαιο ότι θα εντοπίσετε διαθέσιμο χρόνο –μπορεί  να ξυπνήσετε 20΄ λεπτά νωρίτερα ή να δείτε 30΄ λιγότερο τηλεόραση ή να ξεκλέψετε 15΄ το πρωί και 15΄ το βράδυ. Η άσκηση δεν προϋποθέτει ότι πρέπει να γίνεται συνεχόμενα.



Μπορεί όμως να μην υπάρχουν χρήματα…

Υπάρχουν τόσες ανέξοδες επιλογές για να ασκηθείτε. Βγάλτε τον αγαπημένο σας σκύλο βόλτα, κάντε ποδήλατο, ακολουθήστε ασκήσεις από dvd που αγοράσατε με την εφημερίδα, συμφωνήστε με τη φίλη σας ότι αντί για καφέ θα φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και θα πείτε τα νέα σας περπατώντας.



Η κακή διάθεση μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας;

Να έχετε στο μυαλό σας ότι η άσκηση μειώνει τη νευρικότητα και το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση. Μας βοηθάει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, χαρά και ευτυχία. Τελειώνοντας το πρόγραμμα γυμναστικής θα αισθάνεστε σίγουρα καλύτερα. Καθιερώστε την κατανάλωση ενός υγιεινού σνακ πριν τη γυμναστική ώστε να πετύχετε τη μέγιστη απόδοση. Ιδανικές επιλογές για να σας δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια είναι ένα φρούτο, μία χούφτα ξηροί καρποί, μία μπάρα δημητριακών, 1-2 μπισκότα ολικής, λίγα αποξηραμένα φρούτα.



Ποια είναι η καλύτερη ώρα για άσκηση;

Μελέτες δείχνουν ότι όταν γυμναζόμαστε το πρωί πριν καταναλώσουμε το πρωινό μας γεύμα καίμε έως και 300% περισσότερο λίπος. Ωστόσο οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναζόμαστε. Το ιδανικό είναι να επιλέξετε την ώρα που εξυπηρετεί καλύτερα εσάς έτσι ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε την άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και να έχετε την ευκαιρία να δείτε και να νιώσετε όλα τα οφέλη στον οργανισμό σας.



boro.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News