Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
20 Σεπ 14 ← πίσω

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους ανήλικους αθλητές

Μείζον θέμα έχει προκύψει στον ελληνικό αθλητισμό με αφορμή πρόσφατη κοινοτική οδηγία - εντολή προς εφαρμογή, σύμφωνα με την οποία οι μικροί αθλητές, έως 18 ετών, δεν μπορούν να δεσμεύονται με τα σωματεία τους, τουναντίον έχουν το δικαίωμα να φύγουν, εφόσον το επιθυμούν, για οποιοδήποτε άλλο σύλλογο, χωρίς την συγκατάθεση του σωματείου στο οποίο ανήκουν (έχουν δελτίο).



Η ιστορία είναι γνωστή στα υψηλά κλιμάκια όλων των ομοσπονδιών και της κείμενης αθλητικής αρχής, άλλωστε την τελευταία διετία έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά στην υπόθεση αυτή, όπως για παράδειγμα με παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη, που επικαλέστηκε την Χάρτα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, αλλά και συγκεκριμένη παράγραφο στο Σύνταγμα της Ελλάδας.
Λογικά η κοινοτική αυτή οδηγία θα συμπεριληφθεί στο νέο αθλητικό νόμο, η σύνταξη του οποίου έχει καθυστερήσει.



Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε πραγματικά ας ξεχάσουμε όλοι όσα ξέραμε! Οποιος αθλητής θέλει (έως 18 ετών) θα μπορεί να φύγει χωρίς την συναίνεση του σωματείο του. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί πάντως κάποια πράγματα. Αφορά όλους τους αθλητές έως 18 ετών; Ερασιτέχνες και επαγγελματίες; Ανήκοντες σε ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά σωματεία; Υπάρχει εξαίρεση για όσους είναι διεθνείς; Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν πολύ σύντομα. Είναι σίγουρο πως αφορά όλα τα αθλήματα.



Η πρώτη ομοσπονδία που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα είναι ο ΣΕΓΑΣ, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες γνωστοποιούνται, όπως κάθε χρόνο, οι μεταγραφές. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Σταματόπουλος δήλωσε: «Η ΓΓΑ πρόσφατα μας ενημέρωσε, πως ο κανονισμός μεταγραφών του ΣΕΓΑΣ, όπως τροποποιήθηκε στην Γ.Σ. τον περασμένο Μάρτιο, θα πρέπει να αλλάξει. Υπάρχει όντως αυτό το θέμα με τους αθλητές κάτω των 18 ετών.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση νομικών και στελεχών της Ομοσπονδίας, με νομικούς της ΓΓΑ για να δούμε τι θα γίνει».



volosnet.net
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News