Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
24 Σεπ 14 ← πίσω

Ladies Run 2014: Ο ομορφότερος αγώνας επέστρεψε! Δείτε τις φωτογραφίες!

LADIES RUN 2014

 

Ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!

 

Ο τρίτος αγώνας μόνο για γυναίκες επέστρεψε στο «σπίτι» του, στο Astir Palace της Βουλιαγμένης. 

Με ρεκόρ εγγραφών, επιταγή - ρεκόρ υπέρ του φιλανθρωπικού σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, και ρεκόρ συμμετοχών από κορυφαίες πρωταθλήτριες του στίβου. 

Νίκη της Τίνας Κεφαλά στα 5χλμ (μετά απο ένα χρόνο απουσίας απο την αγωνιστική δράση!), ακόμα μια χρυσή χρονιά για την Ντενίζ Δημάκη στα 10χλμ. 

 

 

Για τρίτη χρονιά ο αγώνας ήταν sold out και από νωρίς το πρωί της 21ης Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες γυναίκες πλημμύρισαν το ομορφότερο σημείο της Αττικής, αποφασισμένες να τρέξουν για καλό σκοπό. Ο Αστέρας, η μαρίνα με τα πολυτελή γιοτ και ο Λαιμός της Βουλιαγμένης ως την άκρη του, γέμισαν ζωντάνια, πολύχρωμες εμφανίσεις, χαμόγελα και αύρα θηλυκότητας.

 

Εκτός από τις εν ενεργεία πρωταθλήτριες του στίβου, τον αγώνα τίμησε με την παρουσία τους ο θρύλος των αποστάσεων, Μαρία Πολύζου, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μαραθώνιο και η μόνη γυναίκα που έχει ολοκληρώσει τον Φειδιππίδειο άθλο (Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα, απόσταση 540 χιλιομέτρων). Ακόμα, στο Ladies Run έτρεξαν για καλό σκοπό διασημότητες που αγαπούν το τρέξιμο και στηρίζουν τον μαζικό αθλητισμό με πρώτη τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη. Νεαρές celebrities έδωσαν επίσης μια χαρούμενη νότα καθώς ανάμεσα στα γελαστά πρόσωπα στην εκκίνηση διακρίνονταν η Άννα Πρέλεβιτς, η Νικολέττα Ράλλη, η Σιντορέλα Τόλη, η Ελισάβετ Κατσαμάκη κ.α.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10 το πρωί αφού εκατοντάδες Ladies που φορούσαν τα «ηλεκτρικά» κίτρινα τισερτ της adidas με το λογότυπο του ΔΕΣΜΟΥ, στοιχήθηκαν πίσω από την αψίδα της εκκίνησης. Στο κέντρο ακριβώς στέκονταν δύο απο τα φαβορί για τη νίκη με τους αριθμούς 1 και 301 αντίστοιχα, φορώντας γυαλιά Oakley: Η Ντενίζ Δημάκη (10 χλμ) και η Πόπη Αστροπεκάκη (5 χλμ). 

 

Η Ντενίζ κατάφερε τελικά να νικήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα 10 χιλιόμετρα, όμως στο πεντάρι η Τίνα Κεφαλά είχε άλλη γνώμη. Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα της Πόπης, η Τίνα που απουσίαζε ένα χρόνο από τους αγώνες και έκανε comeback στο Ladies Run, πέρασε τη συναθλήτρια της και τερμάτισε πρώτη. Αφήνοντας στην περυσινή νικήτρια των 5 χλμ Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο, την τρίτη θέση για φέτος. Στο δεκάρι, δεύτερη τερμάτισε η ανερχόμενη δρομέας Γιώτα Βλαχάκη, ενώ στην τρίτη θέση είχαμε ένα ακόμα comeback, της πρώην πρωταθλήτριας Ελένης Νικολοπούλου.

 

Στον αγώνα συμμετείχαν τόσο έμπειρες όσο και αρχάριες δρομείς, 18 ετών και άνω. Διαλέγοντας απόσταση -5 ή 10 χιλιόμετρα- απόλαυσαν την καταπράσινη διαδρομή στον Αστέρα και στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, δίπλα στο γαλάζιο της θάλασσας, που είχε πάντως ορισμένες έντονες διακυμάνσεις στην κλίση του εδάφους μαζί με αρκετές στροφές, ώστε να θεωρείται αρκετά απαιτητικός, εκτός από όμορφος αγώνας. Με την εγγραφή της, κάθε Lady ασφαλίστηκε αυτόματα για τον αγώνα από τον όμιλο ERGO, επίσημο ασφαλιστή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο του Mediteranneo Hospital, στάθμευε επί της διαδρομής.

 

Το πολύχρωμο θηλυκό ποτάμι κύλησε πίσω από τις προπορευόμενες πρωταθλήτριες. Βγαίνοντας από τον Αστέρα με προορισμό το τέρμα του Λαιμού της Βουλιαγμένης, οι Ladies συνάντησαν το πρώτο σημείο ανεφοδιασμού με νερό Contrex. Μετά την αναστροφή στο τέρμα του Λαιμού, οι δρομείς έτρεξαν μέσα από την Astir Marina και από εκεί, μετά από μια δεύτερη αναστροφή πάνω από τον Ν.Ο.Β, επέστρεψαν στο συγκρότημα του Αστέρα από την κεντρική πύλη. Τερματίζοντας κάτω από το χρονόμετρο της Ελβετικής IWC, Official Timer της διοργάνωσης, άκουγαν το χειροκρότημα των παρισταμένων να μπλέκει με τις «ανεβαστικές» μελωδίες του DJ set της Μαρίας Παπιδάκη. 

 

Αντί μεταλλίου, κάθε Lady που τερμάτιζε λάμβανε ως αναμνηστικό το συλλεκτικό, Ολυμπιακό βραχιόλι της Links of London (επίσημου προμηθευτή του London 2012).

Στο χώρο αποθεραπείας, personal trainers της Holmes Place εκτελούσαν πρόγραμμα διατάσεων ενώ στις δρομείς προσφέρονταν μπανάνες Chiquita, το υγιεινό σνακ των δρομέων αντοχής. 

 

Τις απονομές στις πρώτες νικήτριες στη γενική κατάταξη έκαναν ο Γενικός Διευθυντής του Αστέρα Μιχάλης Μεταξάς και ο διευθυντής μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων, Λευτέρης Βαρέλης. Το ονειρεμένο resort της Αθηναϊκής ριβιέρα, εργαζόμενοι του οποίου έχουν συστήσει και μια δυναμική running team, πρόσφερε στις κορυφαίες και ένα πανέμορφο κλαδί ελιάς από χαλκό και ορείχαλκο, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Κωνσταντίνο Βαλαή.

 

Ήταν το μεγαλύτερο και ομορφότερο Ladies Run που ζήσαμε ως σήμερα: Ο αριθμός ρεκόρ των συμμετοχών επέτρεψε στη διοργάνωση να συγκεντρώσει 4.000 ευρώ υπέρ του Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ. Ήδη, από την παραμονή του αγώνα, το Ladies Run είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 3.000 ευρώ έχουν δεσμευτεί για την αγορά μηχανημάτων ραπτικής για τον ξενώνα γυναικών θυμάτων κακοποίησης, ΦΟΙΒΗ. Στα πλαίσια των απονομών, ο διοργανωτής του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθούν επιπλέον 1.000  ευρώ σε έναν ακόμα φιλανθρωπικό σκοπό που θα ανακοινωθεί σύντομα σε συνεργασία με τον ΔΕΣΜΟ!

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για αναλυτικά αποτελέσματα, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.ladiesrun.gr

Ακολουθήστε μας:

 

www.facebook.com/LadiesRunGreece

www.instagram.com/LadiesRunGreece

www.pinterest.com/LadiesRunGreece

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News