Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
25 Οκτ 14 ← πίσω

Γιατί γυναίκες χάνουν πιο δύσκολα βάρος;

Τζουλιάνα Καρνέζη

Φαίνεται να υπάρχει πάντα μια μάχη των δύο φύλων, όταν πρόκειται για την απώλεια κιλών. Γιατί, όμως, είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος, από ό, τι οι άνδρες; 

Τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη υπάρχει σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στους άντρες, και αυτός είναι ο λόγος που έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα. Αυτό έχει σαν πλεονέκτημα να είναι πιο μεταβολικά ενεργοί και να καίνε περισσότερες θερμίδες, από τις γυναίκες. Γι αυτό και το γυναικείο φύλλο δυσκολεύεται να χάσει  βάρος, ενώ οι άντρες χάνουν τα κιλά πολύ πιο γρήγορα. Άρα, όσες επιθυμείτε να αδυνατίσετε, πρέπει να δυναμώσετε τους μύες σας, ώστε να κάψετε πιο εύκολα τις θερμίδες.

Συναισθηματικό φαγητό. Οι περισσότερες γυναίκες στρέφονται στην κατανάλωση τροφίμων, για να καταπολεμήσουν τα αρνητικά συναισθήματα, που μπορεί να νιώθουν. Επίσης, όταν έχουν άγχος, συνήθως καταναλώνουν αρκετά γλυκά, σε αντίθεση με τους άντρες που το διοχετεύουν διαφορετικά. Ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση των αρνητικών συναισθημάτων, είναι να κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων και πριν πάτε να φάτε χωρίς να πεινάτε, να γράψετε τα συναισθήματα που είχατε εκείνη τη στιγμή. Επίσης, όταν νιώσετε ότι θέλετε να καταβροχθίσετε όλο το ψυγείο, πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό, πηγαίνετε για έναν περίπατο, ή ακούστε μουσική.

Μαγειρική. Συνήθως το μαγείρεμα στο σπίτι είναι μια γυναικεία ευθύνη. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα, οι περισσότερες γυναίκες να δοκιμάζουν τα φαγητά, όταν τα μαγειρεύουν και να καταναλώνουν περιττές θερμίδες. Για τους άντρες που δεν είναι μάγειροι, είναι εύκολο να αποφύγουν τον πειρασμό, αφού τρώνε το φαγητό κατευθείαν στο τραπέζι. Μασήστε τσίχλα, καθώς μαγειρεύετε, για να αποφευχθούν οι δοκιμές.

Ορμόνες. Οι περισσότερες γυναίκες, όταν περιμένουν τον ερχομό της εμμηνόρροιας, έχουν μια ακατάσχετη επιθυμία για τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως πατατάκια, σοκολάτες, και άλλα λιπαρά σνακ. Αυτό δεν είναι λάθος των γυναικών, αλλά οφείλεται στις ορμόνες. Έτσι καλό είναι να ετοιμάζετε φρέσκα κομμένα λαχανικά, όταν νιώθετε ότι φτάνουν οι «δύσκολες μέρες».

Ευθύνες. Συνήθως, οι γυναίκες έχουν πολλές ευθύνες μαζί, όπως, είναι σύζυγοι, μητέρες και εργαζόμενες. Άρα, τρέχουν εδώ και εκεί και παντού, με αποτέλεσμα το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται, να είναι οι υγιεινές επιλογές τροφίμων. Ξεκινήστε να είστε λίγο πιο εγωίστριες, όταν πρόκειται για την υγεία σας. Δεν μπορείτε να αναλάβετε τη φροντίδα άλλων, εάν δεν φροντίζετε πρώτα τον εαυτό σας.



Τζουλιάνα Καρνέζη
Πηγη: www.jenny.gr
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News