Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
10 Νοέ 14 ← πίσω

Ρεκόρ ...κερασάκια στην γιορτινή τούρτα του 32ου Μαραθωνίου Αθηνών

του Γρηγόρη Σκουλαρίκη απο το www.RunningNews.gr


Έχουν περάσει πλέον περισσότερες απο 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση του 32ου Μαραθωνίου Αθηνών και εμείς μέσα από την δρομική υπερπληροφόρηση της μέρας θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια περιεκτική και συνολική εικόνας της γιορτής.


Ο 32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος πέρασε στην ιστορία με δυο μεγάλα ρεκόρ. Αυτό του ρεκόρ διαδρομής και αυτό της συμμετοχής. Τα νούμερα των εγγραφών (35.000 σύνολο) είχαν ήδη σημάνει συναγερμό ρεκόρ, αλλά αυτό θα έπρεπε να επιβεβαιωθεί και από τις συμμετοχές στον αγώνα. Τελικά τα καταφέραμε και σε αυτό το πεδίο οριακά (ετοιμάζουμε ένα ειδικό αρθράκι γι'αυτο).

Αυτό που όμως ήταν εντελώς εκτός δυνατότητας ελέγχου της διοργάνωσης ήταν το ρεκόρ διαδρομής του αγώνα (2:10:55, Stefano Baldini 2004) που εδώ και 10 χρόνια έδειχνε ακατάρριπτο. Ο Felix Kandie όμως κέρδισε με 2:10:37 και έσπασε το ρεκόρ του Stefano Baldini από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το νέο ρεκόρ του Κενυάτη ήταν πραγματικά το κερασάκι στην τούρτα της μεγάλης γιορτής.

Ένα μεγάλο γκρουπ με Αφρικανούς δρομείς ήταν από την αρχή στο ρυθμό για το ρεκόρ. Τελικά παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ο Kandie δεν πτοήθηκε και έφτασε θριαμβευτικά στη νίκη με 2:10:37 . Δεύτερος τερμάτισε ο συμπατριώτης του Raymond Bett (2:12:34) και τρίτος ένας άλλος Κενυάτης, ο Josphat Chobei (2:15:38).

Ο νικητής μετά τον αγώνα δήλωσε: "Ένιωθα δυνατός, δεν ξεκίνησα πολύ γρήγορα στην αρχή. Έδωσα μάχη, πάνω από όλους φοβόμουν τον Μπετ, αλλά ο καλύτερος θα κέρδιζε. Πηγαίνοντας στην εκκίνηση, φοβήθηκα λίγο βλέποντας τη διαδρομή, είναι δύσκολη. Είναι μία μεγάλη επίδοση για μένα, χαίρομαι που την πέτυχα εδώ".

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κενυάτισσα Naomi Mayio με 2:41:06, λίγο μπροστά απο την συμπατριώτισσα της Nancy Rotich (2:41:29). Τρίτη ήταν μια άλλη Κενυάτισσα, η Lina Chirchir με 2:42:41.

«Είμαι λίγο κουρασμένη αλλά πολύ χαρούμενη. Έκανε ζέστη, αλλά έχω συνηθίσει να τρέχω σε συνθήκες με υψηλή θερμοκρασία και δεν με ενόχλησε. Ο κόσμος ήταν συγκινητικός και μας βοήθησε με τις φωνές και το χειροκρότημα. Τους ευχαριστώ όλους...», ενώ η συναθλήτρια της συμπλήρωσε «Έτρεχα μαζί με την Μάγιο αλλά σε κάποια στιγμή είχε περισσότερες δυνάμεις και ξέφυγε. Είμαι πολύ χαρούμενη, όλα είναι καλά, είναι μεγάλη επιτυχία να είμαι δεύτερη στη χώρα που γέννησε τον Μαραθώνιο».


Τα αναλύτικά αποτελέσματα του αγώνα στα παρακάτω λινκς

Κατάταξη Ανδρών


Κατάταξη Γυναικών



Βεβαίως, πρώτος Έλληνας και νικητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με 2:25:15. Στις γυναίκες αντίστοιχα ήταν η Σοφία Ρήγα με 2:45:38.Αναλυτικά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα διαβάστε εδώ: http://www.runningnews.gr/item.php?id=19560

Εντωμεταξύ εξίσου μεγάλη συμμετοχή και έντονος συναγωνισμός επικράτησε και στις μικρότερες σε απόσταση κούρσες, αυτές των 5 και 10χλμ. Αναλυτικά, εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=19561


Η μέρα όμως έβγαλε πολλές όμορφες ιστορίες, βίντεο, εικόνες. Ήδη έχουμε κάνει πολλά δημοσιεύματα και έπονται αρκετά ακόμα. Μείνετε λοιπόν συνδεδεμένοι στο www.RunningNews.gr . Εδώ η γιορτή του τρεξίματος δεν σταματάει ποτέ!

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News