Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
22 Νοέ 14 ← πίσω

Η πρώτη σου φορά. Ένα σκονάκι για να μη φανείς πρωτάρης!

της Κάτιας Στρατουδάκη Personal Trainer - Group Fitness Instructor και του Νίκου Μανουκιάν Personal Trainer


Θυμάσαι τη πρώτη φορά που έκανες σεξ; Ή την πρώτη φορά που πήγες σχολείο; Τη πρώτη φορά που πήγες στη δουλειά; Η το πρώτο σου ραντεβού;


Η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι είναι πάντα γεμάτη ανάμεικτα συναισθήματα... Φόβος, απόλαυση, άγχος, αμηχανία όλα να μας κατακλύζουν χωρίς να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε και πολλές φορές να τα διαχειριστούμε.


Ε λοιπόν και η πρώτη φορά που πάει κανείς γυμναστήριο κάπως έτσι είναι!


Η πρώτη φορά στο γυμναστήριο είναι αρκετά δύσκολη! Σαν γυμναστές το αντιλαμβανόμαστε καθημερινά όταν βοηθάμε τους νέους πελάτες να γνωρίσουν το χώρο, αλλά η πραγματικότητα του τι συμβαίνει είναι πολύ πιο βαθιά από την απλή εξήγηση του πώς να ανάψεις το διάδρομο.


Τι θέλω να σου πω? Βασικά για ένα φίλο μου και τη δικιά του πρώτη φορά –παρθένος ετών 40! (Στη γυμναστική αναφέρομαι έτσι? Μη μπερδεύεσαι!)


Τις προάλλες βγήκαμε έξω με αφορμή να γιορτάσουμε (την ανανέωση του συμβολαίου του στο γυμναστήριο) την 1η επέτειό της fit ζωής του. Αν τον δείς τώρα δεν θα καταλάβαινες με τίποτα πως αυτός ο άνθρωπος πρίν ακριβώς ένα χρόνο ανέβηκε τρεμάμενος τα σκαλιά ενός γυμναστηρίου και ξεκίνησε να κάνει στρέτσινγκ γιατί ντρεπόταν να πιάσει τους αλτήρες...!


Τώρα μπορεί και οι δυο να γελάμε με τις αμήχανες στιγμές και τις γκάφες του όμως τότε που τις βίωνε πέρναγε σίγουρα δύσκολα και πραγματικά τον θαυμάζω για την επιμονή του!!!

Δεν θέλω να εκθέσω περισσότερες προσωπικές του λεπτομέρειες αλλά αυτό που θα κάνω είναι να σας δώσω μερικά tips για να μην καρφωθείτε ως πρωτάρηδες – και να είναι λίγο πιο ανώδυνες οι πρώτες μέρες στο γυμναστήριο.



Τι να φέρεις μαζί:

1. Ένα λουκετάκι – για να ασφαλίσεις τα πράγματά σου και να μη μεταφέρεις το σακίδιο σου από όργανο σε όργανο λές και κάνεις μετακόμιση.

2. Πετσέτα προσώπου (τουλάχιστον) – για να μη χρειαστεί να κάτσεις στον ιδρώτα του προκάτοχου και ο επόμενος στον δικό σου!

3. Μπουκαλάκι με νερό – για να μη τρέχεις στον ψύκτη όποτε διψάς και να ενυδατώνεσαι.

4. Ipod ή οποιαδήποτε συσκεύη με μουσική της επιλογής σου – γιατί θα σου φτιάξει τη ψυχολογία και θα κυλίσει η ώρα πιο ευχάριστα! (Προσωπικά θα σου πρότεινα να αποφύγεις το κινητό γιατί πιάνει χώρο και σε αποσπάει από το στόχο σου)


Τι να κάνεις μόλις φτάσεις:

1. Κατευθύνσου πρός τα αποδυτήρια. Έτσι έχεις χρόνο να βολευτείς και να εξοικειωθείς με το περιβάλλον. Δες που είναι η τουαλέτα και πήγαινε! Μη γελάς – δεν υπάρχει τίποτα πιο κλασσικό από την τάση για κατούρημα στα πρώτα 10 λεπτά που επιχειρείς να γυμναστείς!

2. Τώρα κατευθύνσου προς το gym area. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσεις δραστηριότητα πάνω σε κάποιο διάδρομο ή ελλειπτικό γιατί έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να σκανάρεις το χώρο με την ησυχία σου και να κατατοπιστείς καλύτερα μετά! Την πρώτη φορά που γυμνάζεσαι ίσως αρκεστείς σε αυτό.

3. Κλείσε ραντεβού με ένα γυμναστή για να φτιάξετε ένα πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τους στόχους σου.


Την ώρα που γυμνάζεσαι:


1. Άν δεν γνωρίζεις ή δε θυμάσαι κάτι ρώτα (ή ανατρέξε στο σκονάκι που σου ετοιμάσαμε παρακάτω!) ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ! Είναι καλύτερο να στο θυμίσουν παρά να περιφέρεσαι σαν άδικη κατάρα ανάμεσα στα όργανα. Άσε που μπορεί και να τραυματιστείς.

2. Χρησιμοποίησε την πετσέτα σου! Όλοι σιχαίνονται να κάτσουν σε ένα ιδρωμένο μηχάνημα.

3. Ρώτα! Αν κάποιος κρατάει κατειλημένο ένα όργανο γιατί παίζει στο κινητό ή μιλάει ρώτα ευγενικά αν τελειώνει ή αν μπορείτε να κάνετε εναλλάξ. Τις πιο πολλές φορές δεν θα αρνηθεί - ίσως να κάνεις και μια καινούρια γνωριμία!

4. Χρησιμοποίησε αντιστάσεις τις οποίες μπορείς να διαχειριστείς! Δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από το θέαμα ενός ασκούμενου που προσπαθεί να το παίξει μάγκας με κιλά που «δεν έχει»!

5. Επέστρεψε τους αλτήρες και τα plates μετά τη χρήση τους! Άφησε τα πράγματα όπως θα ήθελες να τα βρείς.

6. Φόρα κατάλληλα ρούχα!

a. Κορίτσια – αν το σορτς σου δε το φόραγες ούτε στη παραλία τότε μη το φοράς στο γυμναστήριο (και σίγουρα μη σκύβεις φορώντας το). Επίσης έχετε υπόψη ότι η λύκρα στα κολάν πολλές φορές ξεθωριάζει! Μη παραπονιέσαι λοιπον όταν κοιτάνε τον πισινό σου τα αγοράκια. Εσύ φταις και θα προκαλέσεις και κανένα ατύχημα. Κρίμα είναι!

b. Αγοράκια – πλίζ μη ξεχνάτε να δένετε το κορδόνι της φόρμας σας – δε φταίμε σε τίποτα να βλέπουμε κουμπαράδες! Επίσης προσοχή στις κάλτσες – αθλητική κάλτσα για αθλητικό παπούτσι. Άσε τις άλλες για το γραφείο!

Τώρα είσαι πανέτοιμος να κατακτήσεις το γυμναστήριο! Για να σε βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο, σου έχουμε ετοιμάσει ένα σκονάκι των βασικών μηχανημάτων που θα συναντήσεις – το οποίο μπορείς να εκτυπώσεις και να πάρεις μαζί σου τις πρώτες σου φορές! (Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη βοήθεια και τις οδηγίες του γυμναστή σου!)




της Κάτιας Στρατουδάκη Personal Trainer - Group Fitness Instructor και του Νίκου Μανουκιάν Personal Trainer
Πηγη: www.zougla.gr
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News