Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
11 Δεκ 14 ← πίσω

Προπόνηση στο Κρύο

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΥΟ   του Τζεφαλή Δημήτρη
από το www.runningnews.gr


Αν σας αρέσει η ιδέα  να πίνετε μια ζεστή σοκολάτα στη θαλπωρή του σαλονιού σας μια κρύα μέρα του χειμώνα, τότε η ίδια σκηνή, μετά από ένα συνεχόμενο τρέξιμο σε ένα χιονισμένο τοπίο, μάλλον θα σας συναρπάζει! Τουλάχιστον εσάς που διαβάζετε το άρθρο, γιατί πιθανότατα είστε δρομείς! Ποιος από σας δεν έχει νιώσει ότι όλα είναι ωραιότερα μετά το τέλος της προπόνησής σας; Από τη διάθεσή σας μέχρι και τον καφέ σας!

Μπορεί βέβαια κάποιοι νεότεροι δρομείς να αναρωτιούνται: Μπορώ να τρέχω έξω και το χειμώνα; Με τόσο κρύο; Αν εμείς οι Έλληνες αναρωτιόμαστε τα παραπάνω, τι πρέπει άραγε να κάνουν οι Καναδοί; Μάλλον δεν πρέπει να τρέχει κανείς σ’ αυτή τη χώρα, τουλάχιστον από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Πιστέψτε με αυτό δεν ισχύει γιατί τρέχουν όλο το χρόνο, με όλες τις καιρικές συνθήκες! Όσο χαμηλή κι αν είναι η θερμοκρασία , με όσο χιόνι κι αν έχει! Και ειλικρινά, έχει πάρα πολύ χιόνι! Αφού λοιπόν μπορούν αυτοί, γιατί να μην  μπορείτε και εσείς!

Όσο έντονο και αν είναι το κρύο για κάποιον πεζοπόρο, η ένταση της άσκησης ενός δρομέα μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την αίσθηση. Αυτό που πρέπει να προσέξει απλά ο δρομέας, είναι κάποιες επιπλέον στρώσεις ρούχων, κάποια επιπλέον αξεσουάρ και κάποιες προπονητικές οδηγίες ώστε να προληφθούν όλες οι δυσάρεστες συνέπειες από την προπόνηση στο κρύο! Παρότι το σώμα σας παράγει τεράστια ποσά θερμότητας κατά την άσκηση, αυτά δυστυχώς (ή ευτυχώς για άλλες εποχές και θερμοκρασίες) διοχετεύονται προς το περιβάλλον. Έτσι οι επιπλέον στρώσεις ρούχων σας προστατεύουν από την υποθερμία.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθου (κλικ) εδω
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News