Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
06 Φεβ 15 ← πίσω

Όταν κάποιοι τρέχουν Μαραθώνιους ...5 χιλιομέτρων (και όχι μόνο)!

Κώστας Παλάντζας

Όταν κάποιοι τρέχουν Μαραθώνιους...5 χιλιομέτρων (και όχι μόνο)!

 

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει κάποιον που λέει ότι θα τρέξει στον...Μαραθώνιο των 5 ή 10 χιλιομέτρων, ο οποίος "Μαραθώνιος" στη πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο γύρος της πόλης του, ή ο αγώνας που διεξάγεται παράλληλα με τον αυτούσιο Μαραθώνιο μιας διοργάνωσης.

 

Πόσες φορές επίσης, όταν κάποιος φίλος μας ακούσει πως θα αγωνιστούμε σε Μαραθώνιο, μας ρωτάει αν θα τρέξουμε "στον μικρό ή στον μεγάλο".

 

Αρκετοί αθλητές "σπάζονται" όταν ακούνε κάτι τέτοια, μάλλον όμως θα έπρεπε να το περιμένουμε και να μην ενοχλούμαστε ιδιαίτερα όταν οι συνομιλητές δεν είναι σχετικοί, ή είναι μη συστηματικοί αθλητές που τρέχουν σε αγώνα μια φορά το χρόνο και πιστεύουν ότι πράγματι θα τρέξουν στον "μαραθώνιο". Σε μια χώρα που μεγάλο τμήμα της πιστεύει ότι αθλητισμός είναι μόνο η "μπάλα", να λέμε πάλι καλά που το τρέξιμο γνωρίζει τη τόσο μεγάλη ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων. Όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το τρέξιμο και δεν έχουν αποκτήσει ή διδαχθεί την ανάλογη αθλητική παιδεία, έχουν αυξημένες πιθανότητες να μη γνωρίζουν τον διαχωρισμό, καθώς και το ότι Μαραθώνιος είναι μόνο κάθε αγώνας 42.195 μέτρων, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Το μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς, θα ήταν να εξηγούμε το λάθος, ώστε να γίνει κατανοητό το αυτονόητο και να μειωθούν οι μη γνωρίζοντες. Για να πούμε και την αλήθεια, μπορεί κάποιοι αθλητές, πριν ανακαλύψουν το τρέξιμο, να μπερδεύονταν και οι ίδιοι.

 

Υπάρχουν πάντως και περιπτώσεις που λάθη γίνονται και από πιο σχετικούς. Καλά, ας μη μιλήσουμε για μερικούς αθλητικούς δημοσιογράφους που λένε ή γράφουν τέτοια πράγματα συχνά. Αυτοί είναι πράγματι αδικαιολόγητοι. Αλλά συμβαίνει ακόμη και διοργανώσεις σε δελτία τύπου να έχουν κάνει τέτοια λάθη.





Διαβάστε την συνέχεια (κλίκ) εδώ.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News