Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
19 Φεβ 15 ← πίσω

«Εγώ ο Μοχάμετ, γεννημένος στην Ελλάδα, αθλητής χωρίς δικαιώματα»

Η Ελένη Κυριακίδου έκανε για το site popaganda.gr ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ "Εγώ ο Μοχάμετ, γεννημένος στην Ελλάδα, αθλητής χωρίς δικαιώματα" αναδεικνύοντας το πρόβλημα πολλών νέων αθλητών, παιδιά μεταναστών, που παρότι έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχουν ολοκληρώσει όλη τους την εκπαίδευση σε ελληνικά σχολεία, δεν μπορούν να αγωνιστούν καν στα επισημα πρωταθλήματα της χώρας.




Εγώ ο Μοχάμετ, γεννημένος στην Ελλάδα, αθλητής χωρίς δικαιώματα

Ξέρει μία μονο πατρίδα, μιλάει μόνο μία γλώσσα, όμως στους Πανελλήνιους αγώνες ο δρομέας του Πανιωνίου μπορεί να τρέξει μόνο «εκτός συναγωνισμού»

Φωτογραφίες: Γιάννης Δρακουλίδης / FOSPHOTOS



Ο Μοχάμετ Αμπντού γεννήθηκε στη χώρα μας, 20 χρόνια πριν, από πατέρα Αιγύπτιο και μητέρα Μαροκινή. O Μοχάμετ είναι ένας νέος που δεν έχει γνωρίσει άλλη πραγματικότητα πέρα από την ελληνική, δεν έχει μάθει άλλη γλώσσα, πέρα από την ελληνική και δεν έχει γνωρίσει άλλη πατρίδα, πέρα από την Ελλάδα. «Ακόμα και χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίζουμε», μου λέει γελώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, ενώ μου ζητά ευγενικά να μην του κάνω ερωτήσεις γύρω από τη θρησκεία και τις παραδόσεις του γιατί  δε γνωρίζει παρά μόνο ελάχιστα. Ο Μοχάμετ, όμως, ανήκει όμως σε μία κατηγορία παιδιών που εδώ και χρόνια βρίσκονται σε αναμονή για να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα. Θύμα της απαράδεκτης πολιτικής που εφάρμοζαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, αντιμετωπίζεται ως υποδεέστερος ακόμα και στη μεγάλη του αγάπη, τον αθλητισμό. Αθλητής των 100 και 200 μέτρων στον Πανιώνιο, μου εξηγεί ότι ο μόνος τρόπος να συμμετάσχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα είναι εκτός συναγωνισμού, όπως έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

«Οι γονείς μου έχουν έρθει στην Ελλάδα από το 1990», λέει. Ο πατέρας μου είχε στείλει βιογραφικό, από την Αίγυπτο όπου ζούσε, σε μία εταιρεία στην Εύβοια και λίγο καιρό μετά τον ενημέρωσαν ότι προσλαμβάνεται. Ήθελε να εργαστεί στην Ελλάδα επειδή σαν χώρα τότε φαινόταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και ήθελε να πετύχει κάτι καλύτερο. Η μητέρα μου είχε κάνει σπουδές νοσηλευτικής στο Μαρόκο και ερχόμενη στην Ελλάδα, θέλησε να τις συνεχίσει, αλλά επειδή έκανε οικογένεια δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά άρχισε να εργάζεται ως νοσηλεύτρια. Εγώ γεννήθηκα το 1994 και έχω άλλα δύο αδέρφια. Εξ’ αρχής λοιπόν, η οικογένειά μου ήταν νόμιμη στην Ελλάδα. Είχαν καταθέσει και τα χαρτιά τους το 2004 για να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα και μόλις πέρυσι μας ειδοποίησαν ότι τα χαρτιά μας είναι εντάξει. Από τότε περιμένουμε να ξεκινήσει η διαδικασία, αλλά ακόμα είμαστε σε αναμονή».






Διαβάστε την συνέχεια (κλίκ) εδώ.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News