Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
25 Φεβ 15 ← πίσω

Διέγραψε τις αρνητικές σκέψεις και μείνε στη «μάχημη» κατάσταση

Βασίλης Κρομμύδας,
Η δύναμη του μυαλού ΙΙ

Στο προηγούμενο άρθρο μάθαμε πώς να έρχεστε στο Α΄ επίπεδο μετρώντας από το 10 έως το 1. Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα μένετε στο Α΄ επίπεδο για περισσότερη ώρα και με μεγαλύτερη σιγουριά και ότι δεν θα χάσετε αυτό το επίπεδο, εμείς θα σας δώσουμε μια καινούρια άσκηση- τεχνική που θα σας βοηθήσει να έρχεστε πιο γρήγορα στη φάση χαλάρωσης .

Διαδοχική τεχνική χαλάρωσης

1. Προσπαθήστε να νιώσετε το κεφάλι σας (επάνω μέρος του κρανίου) και να βάλετε όλη την προσοχή σας σε αυτό. Αυτό που θα νιώσετε μπορεί να είναι μια αίσθηση ελαφριού γαργαλητού ή αύξηση της θερμοκρασίας, η αιτία αυτής της αίσθησης είναι λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος. Μετά από αυτό απλά χαλαρώστε.
2. Μετά κάνετε το ίδιο με το μέτωπο και χαλαρώστε.
3. Κατόπιν ακολουθούν τα μάτια σας, χαλαρώσετε τα καθώς και την περιοχή γύρω από αυτά. Νιώστε αυτό το ελαφρύ γαργαλητό ή την αύξηση της θερμοκρασίας και μετά πάλι χαλαρώστε.
4. Μετά επικεντρωθείτε στον λαιμό και την επιφάνεια αυτού (δέρμα), αφού νιώσετε την ζέστη, μετά χαλαρώστε.
5. Συνεχίστε να χαλαρώνετε με την παραπάνω διαδικασία ολόκληρο το σώμα σας κομμάτι κομμάτι. Νιώστε τους ώμους, το στήθος, την κοιλιά, και ένα ένα χαλαρώνετε τα.

Χρησιμοποιείτε τη διαδοχική τεχνική χαλαρώματος πριν να ξεκινήσετε την αντίστροφη μέτρηση που σας φέρνει στο επίπεδο Α΄ .

Και τώρα όταν εσείς έρθετε στο Α΄ επίπεδο, ακουμπήστε τα τρία σας δάχτυλα μαζί (μεγάλο, δείκτη και μέσο) με το ένα ή και τα δυο χέρια μαζί και πείτε στον εαυτό σας: <<κάθε φορά όταν εγώ θέλω να χαλαρώσω για μένα είναι αρκετό να ακουμπήσω τα τρία δάχτυλα μαζί και εγώ θα γίνω απόλυτα ήρεμος>> . Αυτή η τεχνική ονομάζεται τεχνική των τριών δακτύλων. Αυτή την τεχνική μπορούμε να την χρησιμοποιούμε για τον εαυτό μας όταν πρέπει γρήγορα να βρούμε την ηρεμία μετά από στρες.

Αν κάνουμε συχνά αυτή την τεχνική (των τριών δαχτύλων) σε λίγο καιρό θα είναι αρκετό απλώς να μαζεύεται τα τρία σας δάχτυλα χωρίς να χρειάζεται να μετρήσετε και κι έτσι να απομακρύνετε το στρες από τη ζωή σας.

Στο επόμενο θέμα που εμείς θα αναφερθούμε και που πολύ συχνά το αντιμετωπίζουμε στις αθλητικές δραστηριότητες και όχι φυσικά μόνο σε αυτές, είναι η θετική ψυχολογική διάθεση.
Για να εξηγήσουμε με απλά λόγια τι είναι η θετική ψυχολογική διάθεση – είναι η σκέψη του τι επιθυμούμε να συμβεί και όχι αυτό που δεν θέλουμε.
Η Αρνητική διάθεση έρχεται από τις σκέψεις που κάνουμε αλλά δεν θέλουμε να συμβούν.



Για παράδειγμα:

Όταν ένας ερασιτέχνης του γκολφ ετοιμάζεται να κάνει ένα χτύπημα φοβούμενος ότι με ένα λάθος θα στείλει την μπάλα στην λίμνη ή τα δέντρα που υπάρχουν τριγύρω, κάνει αυτό ακριβώς που φοβάται, δηλαδή να στείλει την μπάλα εκτός γηπέδου.

Ακριβώς το αντίθετο κάνει ένας επαγγελματίας, γιατί αυτός βλέπει μόνο τον στόχο του, που είναι το σημαιάκι και η τρύπα και ξέρει ότι η μπάλα θα πάει μόνο εκεί.

Ένα άλλο επίσης πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν ένας προπονητής ποδοσφαίρου πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι είπε στους παίκτες του <<εσείς μπορείτε να κερδίσετε αν δεν δώσετε στους αντιπάλους την μπάλα>> και αυτοί μέσα στο παιχνίδι δώσανε την μπάλα στους αντιπάλους τέσσερις φορές.


Διαβάστε την συνέχεια (κλίκ) εδώ.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News