Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
08 Μάρ 15 ← πίσω

5 εκπληκτικές προτάσεις για να τρέξεις γρηγορότερα

www.worldrunning.com, μετάφραση: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Γενικά υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πώς μπορείς να βελτιωθείς στο τρέξιμο και πολλές από αυτές τις πληροφορίες είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Όμως υπάρχουν και κάποια εκπληκτικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τον χρόνο σου που περιλαμβάνουν και ιδέες που δεν έχεις απαραίτητα σκεφτεί.

Καφεΐνη
Ναι. Πραγματικά. Μπορείς να δεις μία πρωινή κούπα με τσάι ή καφέ με διαφορετική ματιά πλέον. Μία έρευνα στο "National Center for Biomechanicshas" έδειξε πώς η καφεΐνη χρησιμοποιείται από αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να επικρατήσουν ενάντια στους αντιπάλους τους. Γιατί είναι τόσο αποτελεσματική; Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό τονωτικό, ένα νόμιμο διεγερτικό και σου προκαλεί πνευματική επαγρύπνηση. Επίσης σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, πιο χαρούμενος και σε κάνει να νιώθεις πως θέλεις πραγματικά να τρέξεις πιο γρήγορα. Παρόλο που οι επιστήμονες δεν είναι εντελώς πεπεισμένοι, η καφεΐνη αυξάνει την μετατροπή του λίπους του σώματος, ώστε το γλυκογόνο σου να διαρκεί για περισσότερο χρόνο αφού το σώμα καίει περισσότερο λίπος αντ' αυτού. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι δρομείς που κατανάλωσαν καφεΐνη, έτρεξαν τα 5χλμ πιο γρήγορα από εκείνους που δεν είχαν καταναλώσει. Πόσο καλό είναι αυτό; Επίσης βελτιώσεις τους χρόνους αντίδρασής σου, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό αν είσαι σπρίντερ. Τέλος, η καφεΐνη είναι χρήσιμη στην ανάρρωσή σου καθώς επιταχύνει την αναπαραγωγή του γλυκογόνου.


Ανηφόρες
Α, η προπόνηση σε ανηφόρες που φοβόμαστε! Τρομακτική για πολλούς δρομείς, αλλά ένας εκπληκτικά αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσεις την ταχύτητά σου. Γιατί; Επειδή δυναμώνει τους μύες των ποδιών, βελτιώνει την οικονομία στο τρέξιμο και τον διασκελισμό και σου δίνει περεταίρω αερόβια ώθηση. Δεν είναι απαραίτητα ευχάριστη και άνετη, αλλά έχει αποτέλεσμα και θα σε κάνει πιο γρήγορο δρομέα.

Προπόνηση με βάρη
Εδώ δεν αναφερόμαστε σε επίπεδο body building, αλλά κάποια βάρη στις σωστές περιοχές θα αυξήσουν την δύναμή σου. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την αποφυγή τραυματισμών καθώς τα πιο δυνατά πόδια μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερες καταπονήσεις. Ταυτόχρονα θα κάνουν το τρέξιμό σου καλύτερο. Οι πιο δυνατοί μύες είναι πιο αποτελεσματικοί σε όλα. Αν οι τετρακέφαλοι, τα ισχία, οι δικέφαλοι, οι κνήμες και οι γάμπες είναι δυνατές τότε η δύναμη των ποδιών σου θα είναι μεγαλύτερη. Ένας δυνατός κορμός επίσης θα προσθέσει δύναμη στο τρέξιμό σου. Μπορείς να μιλήσεις με κάποιον ειδικό σχετικά με ασκήσεις ενδυνάμωσης που να σου ταιριάζουν.


Διαβάστε την συνέχεια (κλίκ) εδώ.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News