Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
10 Μάρ 15 ← πίσω

Πώς επηρεάζουν οι αλλαγές στην υγρασία και στην ατμοσφαιρική πίεση την απόδοσή μας?

Nicolas Hackenberg, μετάφραση: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Υπάρχουν διαφορές στην υγρασία και στην ατμοσφαιρική πίεση από μέρος σε μέρος. Δώσε περισσότερη σημασία στον αέρα που αναπνέεις.

 

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τις διαφορές στην υγρασία και στην ατμοσφαιρική πίεση ειδικά όταν θέλεις να προπονηθείς σε περιοχές με διαφορετικές συνθήκες ή σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε άλλες χώρες;

Τρέχοντας σε περιοχές με υψηλότερα ή χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας, ή με υψηλότερη ή χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση, από την περιοχή που τρέχεις συνήθως, μπορεί να αποβεί ένα σχετικά δύσκολο εγχείρημα. 

Δες λοιπόν παρακάτω τι θα πρέπει να προσέξεις όταν οι συνθήκες μεταβάλλονται έτσι ώστε να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τυχόν δυσκολίες. 

 

Τρέχοντας σε μια ζεστή περιοχή με πολλή υγρασία

Όταν τρέχεις σε μια ζεστή περιοχή με αυξημένα επίπεδα υγρασίας, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα μπάνιο γεμάτο υδρατμούς. Προκειμένου να προσαρμοστείς και να καταφέρεις να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που προκύπτουν, θα πρέπει να γνωρίζεις κάποιες λεπτομέρειες.

Αρχικά, φρόντισε να πίνεις πολύ νερό και να λαμβάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα μέταλλα, τρώγοντας φρούτα και λαχανικά. Το καλό είναι ότι στις χώρες ή στις περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας, συνήθως υπάρχει μεγάλη αφθονία σε φρούτα και λαχανικά.

Επίσης φρόντισε να έχεις αρκετά προπονητικά ρούχα για να αλλάζεις καθώς μετά από κάθε τρέξιμο θα είσαι εντελώς μούσκεμα.

Σχετικά με την προπόνηση, θα πρέπει να ξεκινάς με αργό ρυθμό ώστε να συνηθίσεις σταδιακά.  Στην αρχή ίσως πιστεύεις ότι όλα είναι μια χαρά και ότι μπορείς να τρέξεις γρήγορα όμως μετά τα 5 πρώτα χιλιόμετρα μπορεί να αισθανθείς ζαλάδα. Για να το αποφύγεις αυτό, καλό είναι να ξεκινήσεις σε αργό ρυθμό μέχρι να συνηθίσεις και να πίνεις αρκετό νερό.

Τρέχοντας σε μια περιοχή με ξηρασία

Μπορεί όμως βρεθείς σε μια περιοχή με εντελώς αντίθετες συνθήκες, όπου ο αέρας είναι εντελώς ξηρός, είτε σε ζεστή είτε σε κρύα θερμοκρασία. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο είναι να φροντίσεις να πίνεις αρκετό νερό αλλά και να ντύνεσαι κατάλληλα ώστε να μην χάνεις πολλά υγρά όταν τρέχεις. Δεν πρέπει να αφήσεις το σώμα σου να «στεγνώσει» εντελώς γιατί κινδυνεύεις να αφυδατωθείς πολύ γρήγορα.


Διαβάστε την συνέχεια (κλίκ) εδώ.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News