Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
22 Απρ 15 ← πίσω

Γυμναστήρια με 100 ευρώ συνδρομή και τι να έχετε υπόψιν σας

Από τον Φώτη Χατζηνικολάου, Personal Trainer

Το σημερινό άρθρο είναι εμπνευσμένο από την Βάσω την οποία ρώτησα τι πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει ο κόσμος καλύτερα στο γυμναστήριο. Η απάντησή της ήταν κάτι για τους γυμναστές και το πως φέρονται στα νέα μέλη (καμία σχέση με το τι ρώτησα) αλλά με έβαλε σε σκέψεις και αποφάσισα να γράψω το σημερινό παραλήρημα.

Αρκετός κόσμος ξεκινά γυμναστήριο και πάρα πολλές φορές επιλέγει να πάει σε κάποιο είτε συνοικιακό είτε σε κάποια μεγάλη αλυσίδα τα οποία μπορεί να κοστίζουν 100-150 ευρώ περίπου τον χρόνο.


Τα ίδια άτομα όμως που γράφονται σε αυτά τα γυμναστήρια, είναι τα ίδια άτομα τα οποία μετά από μερικές επισκέψεις είτε δεν θα ξαναπατήσουν είτε θα παραμείνουν με το ίδιο σώμα που ξεκίνησαν. Φαίνεται ότι μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων, ειδικά στο εξωτερικό, έχουν δημιουργήσει μια ολόκληρη τέχνη γύρω από το πως να γράφονται μέλη και να μην πετυχαίνουν τους στόχους τους.


Είχα την τύχη να δουλέψω και σε γυμναστήρια των 100 κατι ευρώ τον χρόνο αλλά και σε γυμναστήρια των 300+ ευρώ τον χρόνο. Οφείλω να πω ότι και στις 2 περιπτώσεις, ανεξάρτητα από τιμή, αν ο αθλούμενος δεν ήθελε να γυμναστεί και να καταφέρει τους στόχους του, τότε ο γυμναστής δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Οπότε δεν θεωρώ σωστό να κατηγορούμε την διεύθυνση και το προσωπικό αν εμείς θέλουμε να τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο ή να μην θέλουμε να “πιαστούμε πολύ” την επόμενη μέρα.


Έστω όμως ότι είμαστε σοβαροί για τους στόχους μας και ο ενθουσιασμός μας παραμένει σταθερός, τι μπορούμε να περιμένουμε από ένα γυμναστήριο των 100 κάτι ευρώ;


Δεδομένου ότι έχετε και άλλα πράγματα στην ζωή σας, δεχόμαστε ότι θα πάτε 3-4 φορές την εβδομάδα, όλο το χρόνο. Κάποιες μέρες θα τις χάσετε λόγω γιορτών, υποχρεώσεων, κακιάς διάθεσης, αρρώστιας και άλλων. Μπορείτε οπότε μέσες άκρες να περιμένετε ότι θα πάτε 120 μέρες συνολικά. Έτσι και η συνδρομή σας κοστίζει 100 ευρώ, κάθε προπόνησή σας περίπου θα κοστίζει 0,83 ευρώ.


Δείτε λίγο το νούμερο της κάθε προπόνησης. 0,83 ευρώ. Είναι απαράδεκτα χαμηλό για κάτι σοβαρό όπως η υγεία σας.


Κάθε φορά που έχετε κάποια συγκεκριμένη απαίτηση από κάποιον γυμναστή ή κάποιο γυμναστήριο, πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως κάθε επίσκεψή σας κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ. Αν παραπονιέστε για την έλλειξη κλιματισμού, για το πρόγραμμα κονσέρβα που σας έδωσαν, ότι ο γυμναστής επιλέγει να μιλά σε 20χρονες, πως τα μηχανήματα είναι παλιά ή οτιδήποτε άλλο, θυμηθείτε 0,83 ευρώ.


Κακίες


Είναι λυπηρό που κάτι τόσο σημαντικό όπως η άθληση και όλα τα οφέλη που προσφέρει, δίνεται τόσο φτηνά. Είναι ο λόγος που άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν κάποια σοβαρή αλλαγή στο σώμα τους είτε ψάχνουν μόνα τους είτε καταφεύγουν σε κάποιο επαγγελματία για να τους βγάλει ένα πρόγραμμα. Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, αν θέλετε κάποια πολύ καλή αλλαγή, ΔΕΝ αρκούν αυτά που σας προσφέρει το γυμναστήριο των 100 ευρώ.


Τα μόνα άτομα που πραγματικά μπορούν να αποκομίσουν οφέλη από ένα γυμναστήριο των 100 ευρώ, είναι άτομα που ήδη ξέρουν τι κάνουν και δεν χρειάζονται κάποια καθοδήγηση από το προσωπικό του γυμναστηρίου. Όλοι οι υπόλοιποι, δυστυχώς θα είναι μεταξύ του “κάνω 1 μήνα και μετά σταματώ” και του “έχω βρει παρέα και πάω για να ξεσκάω”.


Είναι κακό ρωτάτε να πηγαίνετε για να ξεσκάτε; Καθόλου και το καταλαβαίνω απόλυτα. Αν σας καλύπτει αυτή σας την ανάγκη κανένα πρόβλημα. Όταν όμως πηγαίνετε σε κάποιο γυμναστήριο με συγκεκριμένο στόχο, τότε φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι για το τι υπηρεσία θα δεχτείτε η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα λεφτά που θα δώσετε.



Πηγή: http://souvlaki-fitness.com/
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News