Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
22 Απρ 15 ← πίσω

«Εβερεστ 2015»: Εγκλωβισμένη η ελληνική αποστολή από απάτη του τοπικού Σέρπα!

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
«Εβερεστ 2015» : ματαιώνεται η ανάβαση, εγκλωβισμένη η ελληνική αποστολή στο Κατμαντού από απάτη του τοπικού Σέρπα

 

Η αποστολή που αποτελείται στο κύριο μέρος της από γνωστούς δρομείς βουνού αλλά και ασφάλτου, ταξίδεψε πριν λίγες ημέρες στο Νεπάλ για το μεγάλο "στοίχημα", την ανάβαση του Έβερεστ. Εκεί όμως την περίμενε ένα μεγάλο απρόοπτο όπως θα δούμε παρακάτω.

 

Είχαμε δει λοιπόν στο κείμενο του fitnesspulse.gr, την ανακοίνωση του εγχειρήματος που επρόκειτω να γίνει, και έγινε γνωστό στις αρχές του Φεβρουαρίου: http://www.fitnesspulse.gr/item.php?id=16627 Από τα έξι μέλη που θα ανέβαιναν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, όλοι είναι γνωστοί στο χώρο μας άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, και από το τρέξιμο. Αρχηγός της αποστολής είναι ο 47χρονος Νίκος Μαγγίτσης, γνωστός στο χώρο των αγώνων βουνού από τη διοργάνωση του Κενταύρου που κάνει από το 2007, αλλά ακόμη πιο γνωστός είναι στον χώρο της ορειβασίας και άλλων επίπονων αθλημάτων, καθώς έχει ανέβει σε δεκάδες κορυφές βουνών στον πλανήτη, και μετέχει και σε άλλες δύσκολες αποστολές.

 

Ο 32χρονος Θάνος Γουλομήτρος για πρώτη φορά θα έκανε ανάβαση, αφήνοντας προσωρινά το τρέξιμο όπου διακρινόταν: μεταξύ άλλων ήταν 12ος Έλληνας στον πρόσφατο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 2:44:05 / 2:43:59, ήταν νικητής του διπλού Ευχίδα 2014 με 25:06:45, πέμπτος στο 100αρι της Ψάθας της ίδιας χρονιάς με 8:46:07, τέταρτος στα 106χλμ του Παρανεστίου 2013 με 14:46:42, κλπ. Μικρός ήταν πάντα στους πρώτους στην Ελλάδα στα 100 μέτρα, ενώ αμέσως μετά το γυρισμό από το Έβερεστ θα έπρεπε να ξεκινήσει ετοιμασία για το Σπάρταθλο καθώς κληρώθηκε να μετέχει σε αυτό (http://www.runningnews.gr/item.php?id=21058).

 

Ο Γιώργος Ράιος 26 ετών, συχνά διακρίνεται σε αγώνες βουνού, ενώ από την ηλικία των 19 ετών τερμάτιζε στον υπερμαραθώνιο Κένταυρος. Πολλές συμμετοχές σε αγώνες έχει και ο Κώστας Παναγιώτου. Ο 33χρονος Σάκης Κατσαντώνης έχει τρέξει στον Olympus Marathon και σε άλλους αγώνες, ενώ ο 40χρονος Σοφοκλής Πλαΐτης έχει τρέξει μόνο σε ένα αγώνα, τον Δικταίο Δρόμο, καθώς επικεντρώνεται στην ορειβασία. Ο Σοφοκλής Πλαΐτης είναι από το Ηράκλειο, ενώ οι άλλοι πέντε από τον Βόλο. Να σημειωθεί ότι ο Σάκης Κατσαντώνης αντικατέστησε τον Κώστα Τσαντό που επρόκειτω αρχικά να μετέχει στην αποστολή.

 




Διαβάστε την συνέχεια (κλίκ) εδώ.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News