X-treme Stores
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
17 Ιουν 15 ← πίσω

6 πλεονεκτήματα συνδυασμού άσκησης με βάρη και yoga.

Εκ πρώτης όψεως, άσκηση με βάρη και yoga φαίνονται σαν τη νύχτα με τη μέρα. Από τη μία η yoga είναι ροή κίνησης, πνεύμα, χαλάρωση και ευλυγισία , από την άλλη, η άσκηση με βάρη, είναι δύναμη, πυγμή και καθαρή άσκηση . Όλα αυτά, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι κοινό έχουν αυτές οι δύο διαφορετικές πρακτικές· και είναι περισσότερα απ΄όσα μπορείτε να φανταστείτε. Παρακάτω αναφέρονται 6 πλεονεκτήματα που προκύπτουν, όταν αυτά τα δύο συνδιάζονται.

1.  ΔΥΝΑΜΗ, ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ

Όσοι ασχολούνται με τη γιόγκα, μπορούν πολύ εύκολα να διαπιστώσουν ότι, επειδή πολλές από τις στάσειςείναι εύκολο να επιτευχθούν, δεν αναπτύσουν τη μυική τους δύναμη όσο θα μπορούσαν.  Η εντατική αερόβια προπόνηση είναι ιδανική για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη μυϊκή τους  δύναμη, να αδυνατίσουν  και να κάψουν θερμίδες - και αυτό βοηθά και στην ευλυγισίαΔύναμη χωρίς ευελυγισία δεν είναι ιδιαίτερα υγειινό,αλλά και  ευλιγισία χωρίς δύναμη δεν είναι αερκετό, πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία.

2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ.

Η μυϊκή μάζα αρχίζει να μειώνεται από την ηλικία των 40. Αν και  η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος γιανα διατηρείται δύναμη ανεξάρτητα από την ηλικίαμπορεί να χρειαστεί λίγη επιπλέον βοήθεια από τηνπροπόνηση με βάρη. Η άσκηση δύναμηςδύο ή τρεις φορές την εβδομάδα χτίζει τη μυϊκή μάζα και την πυκνότητα των οστών με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη γιόγκαειδικά καθώςμεγαλώνουμε.

3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΡΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΣΥΣΠΑΣΗΣ ΜΥΙΚΩΝ ΙΝΩΝ.

Όταν πρόκειται για την μυϊκή μάζα και τη δύναμηtwitchiness είναι το κλειδί. Το κύριο χαρακτηριστικό των ερυθρών, είναι η αργή συστολή η οποία οδηγεί σε »αργή» ταχύτητα αλλά και υψηλή αντίσταση στη κόπωση, ενώ των λευκών η υψηλή ταχύτητα σύσπασης, η οποία μεταφράζεται σε δύναμη, εκρηκτικότητα, αλλά και πρόωρη κόπωση. Όταν κάνετε γιόγκα και κρατάτε τις στάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημαδουλεύουν οι βραδείας συσπάσεως ή αλλιώς ερυθρές μυικές ίνεςΑυτό βοηθά στην αύξηση της  αντοχήςΜέσα από προπόνηση δύναμης από την άλλη πλευρά, (ιδίως,όταν αυτή πρόκειται για γρήγοπες και εκρηκτικές ασκήσεις με βάρη), δουλεύουν οι οι μυϊκές ίνες ταχείας συσπάσεως ή αλλιώς λεύκες· Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη ταχύτηταςστα αντανακλαστικά και στη δύναμηΗ διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ της ανάπτυξης των δύο αυτών τύπωνινών, μας βοηθά να ζήσουμε μία πιο υγιή και δραστήρια ζωή.  Συνεπώς, για να αποκτήσουμε φυσική κατάσταση και για να βελτιώσουμε την υγεία μας,  θα πρέπει να εξασκούμαστε και σε αντοχή και σε δύναμη.


4. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.


Όταν κάνετε ένα πραγματικά αποτελεσματικό πρόγραμμα δύναμης  με βάρη (και όχι απλά να πάρει ένα ζευγάρι του φωτός βάρη και να τα μετακινήσετε γύρω για λίγα λεπτά), θα πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι σάυτο που κάνετε, να έχετε συναισθηματικό έλεγχο και να έχετε θέληση.Ξέρετε ότι το να αυξάνετε συνεχών τα κιλά των βαρών που σηκώνετε, είναι μία πρόκληση αλλά ταυτόχρονα σας μαθαίνει να προσπαθείτε να ανταπεξέλθετε στην πρόκληση αυτή παρά τη δυσκολία. Χρησιμοποιήστε αυτή τη θέληση και την επιμονή που αναπτύσσετε μέσα από την άσκηση με τα βάρη, και στις πιο δύσκολες ασάνες ,που δε μπορούσατε μέχρι τώρα να καταφέρετε.

5. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ.


Κατά την καλή άσκηση με βάρη, δεν αυξάνετε μόνο τη μυική σας μάζα και τη δύναμή σας, αλλά αναπτύσετε επίσης και ευαισθητοποίηση για το σώμα σας. Μαθαίνεται να ακούτε το σώμα σας, και έτσι ξέρετε πότε έχετε το περιθώριο να ωθήσετε το σώμα σας περισσότερο και πότε θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσωΑν είστε πάρα πολύ ευλίγιστοικινδυνεύετε να τραυματίσετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια της γιόγκα, καθώς μπορεί ναπιέσετε τον εαυτό σας πάρα πολύ χωρίς να το συνειδητοποιήσετε, όταν το σώμα σας λέει όχιΗ οανάπτυξη της ευαισθητοποίησης των κινήσεων γύρω από τις αρθρώσεις βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούςχωρίς τραυματισμούς προγράμματος γιόγκα.


6ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΟ ΜΥΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ.

Όσοι είστε αδύνατοι και ασχολείστε με τη γιόγκα, μπορεί να θέλετε να αναπτύξετε τη μυική σας μάζα, ενώ οι όσοι έχετε την τάση να παίρνετε εύκολα βάρος, να προτιμάτε να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας. Η προπόνηση με βάρη βοηθά και τα δύο. Η γόγκα από μόνη της μπορεί να πραγματοποιήσει την επίτευξη και των δύο φυσικά, αλλά ποιός δε θέλει μία επιπλέον μικρή ώθηση;


Πριν ”πέσετε με τα μούτρα” στα βάρη μετά το επόμενο μάθημα γιόγκα σαςσκεφτείτε πώς να συνδυάσεικαλύτερα αυτά τις δύο ταχνικές. Θα πρέπει να πειθαρχήσετε το σώμα σας καθώς και το μυαλό σας. Εκτελείτεασκήσεις δύναμης ομοιόμορφα σε όλο το σώμα, χωρίς να παραλείπετε κάποια μυική ομάδα. Σταδιακάπειθαρχήστε το πεύμα σας μέσα απο την πρακτική της γιόγκα και παρατηρείστε τις αλλάγες που επιφέρει στον εαυτό σας και στην καθημερινότητά σας.
Λάβετε υπόψη ότι η προπόνηση δύναμης με τη χρήση ακατάλληλεςτεχνικές μπορεί να κοντύνει τους μύες και να προκαλέσει τράβηγμα, το οποίο κανένας γιόγκι δε θα ήθελε να βιώσει.

Και μη ξεχνάμε τους σοφούς προκατόχους μας : Πᾶν μέτρον ἄριστον

Οπότε αν κάνετε γιόγκα καλό θα είναι να δοκιμάσετε να κάνετε βάρη λίγες φορές μές στη εβδομάδα, ενώ αν έχετε ασχοληθεί μέχρι τώρα μόνο με την οικοδόμηση των μυώνπροσθέστε λίγο γιόγκα  στην καθημερινότητα και στην άσκησή σας, για να δείτε συναισθηματικάπνευματικά αλλά και σωματικά οφέλη.

Πηγή: www.yoganet.gr/

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
NutrinewsEvents


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News