Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
18 Ιουν 15 ← πίσω

Φοβού τα … trendy γυμναστήρια

Η φωτογραφία που βλέπεται είναι από ένα γυμναστήριο!!! Δεν σας λέω κάτι που δεν βλέπετε ήδη, αλλά η νέα «μόδα» που όπως φαίνεται αρχίζει, δεν έχει να κάνει με την εκγύμναση, την ατμόσφαιρα χαλάρωσης και εκτόνωσης ενός γυμναστηρίου –όπως τα ξέραμε- αλλά με το …trendy!!!

Και επειδή η αφεντιά μου είναι βλάχος από το …χωριό που πέρασε μια ζωή μου στον αθλητισμό και στα γυμναστήρια, έμαθα ότι το γυμναστήριο είναι γυμναστήριο και άντε το πολύ – πολύ να το ξεχωρίσεις σε «σιδεράδικο», που θυμίζει περισσότερο γυμναστήρια ομάδων διαφόρων αθλημάτων και τα …γυμναστήρια που γνωρίζουμε. Και τα δύο όμως είχαν ένα κοινό, ήταν γυμναστήρια για όλο τον κόσμο και ουδείς πελάτης δεν έπρεπε να περάσει face control για να γυμναστεί, εκτός αν προκαλούσε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας (δύστροπος, βρωμιάρης κλπ)!

Για να γίνω πιο κατανοητός! Σε γυμναστήριο της ανατολικής Θεσσαλονίκης ο ιδιοκτήτης έδιωξε δύο πελάτες γιατί ήταν ….φουσκωτοί και δεν … «ταίριαζαν» με το σύνολο των ασκούμενων! Σε άλλο γυμναστήριο, πάλι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης έδιωξε πελάτη επειδή … «ίδρωνε» πολύ!

Όταν ρωτήθηκαν από τους πελάτες οι δύο ιδιοκτήτες (διαφορετικές περιπτώσεις) η απάντηση ήταν παρόμοια: Ήθελαν τα γυμναστήρια τους να είναι …trendy! Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες κατέβαλαν μετρητά τα ποσά των συμβολαίων στους πελάτες τους, ως αποζημίωση ως όφειλαν, για να φύγουν από τα γυμναστήρια τους.

Αλήθεια τι σημαίνει trendy; Είναι κάποια νέα μέθοδος εκγύμνασης, όπως το crossfit , που αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη ή είναι μια νέα φιακιά ανθρώπων που θέλουν να λέγονται γυμναστές και γυμναστηριούχοι;


Μετά από έρευνα του Activeman διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι αυτοί επιλέγουν τους πελάτες τους με συγκεκριμένα στάνταρντ. Με δύο λόγια:

- Δεν θέλουν αθλητές.

- Δεν θέλουν ανθρώπους που γυμνάζονται πλήρως και φυσικά γνωρίζουν από προπόνηση.

- Δεν θέλουν «φουσκωτούς»

- Δεν θέλουν γενικά αθλούμενους που γνωρίζουν από άθληση.

Τι θέλουν οι γυμναστηριούχοι αυτοί; Στόχος τους είναι το …trendy, όπως υποστηρίζουν δηλαδή ψάχνουν πελάτες που:

- Ασκούνται χαλαρά

- Που δεν ιδρώνουν πολύ

- Που έχουν άγνοια

Με δύο λόγια ανθρώπους που απλά θέλουν να γυμναστούν, αλλά δεν μπορούν να μετρήσουν αν γυμνάζονται σωστά ή όχι. Ψάχνουν ανθρώπους που τους περνάνε μια …χαλαρή ιδεολογία της άθλησης και μόνο, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο εξοπλισμό –που θα ήθελε κάθε απαιτητικός ασκούμενος- και παρέχουν γενικά μειωμένες ουσιαστικές παροχές (αφού ο …χαλαρός πελάτης δεν κατανοεί τις ελλείψεις) χωρίς βέβαια να ρίχνουν ανάλογα τις τιμές. Απλά φροντίζουν να έχουν στην εντέλεια τον λεγόμενο «ξενοδοχειακό εξοπλισμό» δηλαδή την διακόσμηση του χώρου!

Τι ψάχνουν οι trendy γυμναστηριούχοι; Την άγνοια που φέρνει κέρδος!

Το πρόβλημα όμως είναι, ο τρόπος σκέψης που αντανακλά στην ουσιαστική παροχή, αυτή της σωστής προπόνησης! Αν σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, τότε πως μπορεί ο πελάτης – αθλούμενος, που δεν είναι αθλητής και σχετικός, θα είναι σίγουρος ότι θα γυμναστεί σωστά; Θα γυμναστεί με τα κατάλληλα όργανα και χωρίς κινδύνους τραυματισμών; Αν σκέφτονται έτσι γιατί να μην κάνουν μειώσεις ακόμα και στα προγράμματα ή στην σωστή
παρακολούθηση του πελάτη – ασκούμενου;

Η επιλογή είναι δική σας!

Πηγή: www.activeman.gr/

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News