Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
07 Ιουλ 15 ← πίσω

Τα 6 οφέλη από το περπάτημα, αμέσως μετά το φαγητό!

Μετά τη κατανάλωση ενός γεύματος, οι περισσότεροι ξαπλώνουμε ή συνεχίζουμε να είμαστε καθισμένοι, αγνοώντας πόσο κακό κάνουμε στον οργανισμό μας. Αν ψάχνετε να βρείτε έναν τρόπο για να βελτιώσετε συνολικά την υγεία σας, τότε θα πρέπει να βάλετε τα αθλητικά σας παπούτσια αμέσως μετά το φαγητό.

Η έρευνα έδειξε ότι το περπάτημα μετά από ένα γεύμα, ιδιαίτερα μετά το δείπνο, μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία σας. Αναλυτικότερα μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα σας, να μειώσει τα τριγλυκερίδια σας, να επιταχύνει την πέψη, να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και έτσι να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους – μεταξύ άλλων. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι με μόλις 100 βήματα μετά το δείπνο σας – ή οποιοδήποτε άλλο γεύμα – θα παρατηρήσετε μια τεράστια βελτίωση στη συνολική υγεία σας.

Περπάτημα και πέψη

Εάν αισθάνεστε γεμάτοι μετά από ένα γεύμα, τότε επιβάλλεται να ξεκινήσετε το περπάτημα. Η πέψη είναι η διαδικασία που διασπά τα τρόφιμα που έχουμε καταναλώσει. Είναι έτοιμη να τεθεί σε δράση αμέσως μόλις τελειώσετε το φαγητό σας και μπορεί να ενισχυθεί με το περπάτημα. Το περπάτημα ενεργοποιεί τα γαστρικά υγρά που ρέουν και βοηθά στην πρόληψη πολλών προβλημάτων στο στομάχι, όπως η δυσπεψία και η καούρα.

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος; Ξεκινήστε το περπάτημα μετά το φαγητό. Ο μεταβολισμός σας παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους σας. Όσο πιο γρήγορα δουλεύει ο μεταβολισμός σας, τόσο πιο γρήγορα θα κάψετε θερμίδες, και έτσι τόσο καλύτερα θα ελέγχετε το βάρος σας. Αν πάτε για μια βόλτα μετά από ένα γεύμα, θα είστε σε θέση να διεγείρετε τη μεταβολική διαδικασία, η οποία επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα με την οποία μπορείτε να κάψετε θερμίδες.

Μειώνει τα τριγλυκερίδια

Τα υψηλά επίπεδα των τριγλυκεριδίων, των σωματιδίων λίπους που ρέουν μέσω του αίματος, είναι μία από τις κύριες αιτίες της καρδιαγγειακής νόσου. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι με το περπάτημα, μπορείτε πραγματικά να βοηθήσετε στην καταστολή της αύξησης των τριγλυκεριδίων ιδιαίτερα μετά από την κατανάλωση ενός γεύματος που είναι πλούσιο σε λίπος.


Μείωση των σακχάρων του αίματος

Μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας με μόλις 15 λεπτά περπάτημα μετά από την κατανάλωση ενός γεύματος. Αυτά είναι υπέροχα νέα για όσους πάσχουν από διαβήτη, καθώς και για εκείνους που είναι προ-διαβητικοί.

Βοηθάει για έναν καλύτερο ύπνο

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον νυχτερινό ύπνο; Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους και να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος – δύο πράγματα που είναι σημαντικά για τη βελτίωση του ύπνου σας.

Το συμπέρασμα είναι: Αν θέλετε να αυξήσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας, τότε απλά φορέστε ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια και κάντε μια μικρή βόλτα μετά το φαγητό. Ο καθαρός αέρας θα σας κάνει ανανεώσει και η κίνηση θα ενεργοποιήσει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία σας.



Πηγή: www.invitromagazine.gr/

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News