Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
23 Ιουλ 15 ← πίσω

Φτιάξε το δικό σου γυμναστήριο στο σπίτι με λιγότερα από 10 ευρώ

Εννέα «όργανα» γυμναστικής από απλά υλικά για όλες τις μυϊκές ομάδες με ελάχιστο κόστος


Θες να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι αλλά το κόστος του γυμναστηρίου σου φαίνεται υψηλό και το κόστος της αγοράς μηχανημάτων ακόμα υψηλότερο. Αν σε αυτά προσθέσεις ότι δεν είσαι ο τύπος που θα πάρει τους δρόμους και θα αρχίσει να κάνει τζόκινγκ ή να περπατάει καθημερινά για 1 ώρα τότε δεν μένουν πολλές επιλογές. Φτιάξε στο σπίτι το «γυμναστήριο» που σου προτείνει το dietup!

Αγόρασε ότι σου λείπει από τα παρακάτω απλά υλικά (δεν θα σου κοστίσουν παραπάνω από 10 ευρώ) και απόκτησε με ελάχιστο κόστος «όργανα» γυμναστικής για όλες τις μυϊκές ομάδες! Τι θα χρειαστείς; Μερικά χάρτινα πιατάκια, άδεια πλαστικά μπουκάλια, μια σκούπα, μια παιδική πλαστική μπάλα, ένα παλιό καλσόν, ένα σκοινί, ένα κοντό σκαμνάκι, μια πετσέτα και 1-2 μπαλάκι του τένις!

Φτιάξε το δικό σου γυμναστήριο στο σπίτι με λιγότερα από 10 ευρώ

Χάρτινα πιατάκια

Πώς θα τα χρησιμοποιήσεις: Κάτσε σε όρθια θέση πατώντας με το ένα πόδι πάνω σε πιατάκι ενώ με το άλλο στο πάτωμα. Άρχισε να «γλιστράς» το πόδι που είναι πάνω στο πιατάκι προς τα μπρος, πλάγια, πίσω και διαγώνια. Κάνε αρκετές επαναλήψεις για κάθε πόδι. Όταν εξοικειωθείς μπορείς να κάνεις τις ίδιες ασκήσεις πατώντας και με τα δύο πόδια σε πιατάκια, γυμνάζοντας έτσι ταυτόχρονα και τα δύο πόδια. Πολύ καλή άσκηση για πόδια και γλουτούς! Επίσης, κάτσε στη στάση που κάνουμε push ups και βάλε τα πιατάκια κάτω από τα χέρια σου. Κάνε κυκλικές κινήσεις γλιστρώντας το πιατάκι μια με το ένα χέρι και μια με το άλλο! Επίσης, στην ίδια στάση, βάλε τα πιατάκια κάτω από τα πόδια και βάλε δύναμη ώστε να γλιστρήσουν τα πόδια προς το θώρακα. Έτσι θα γυμνάσεις χέρια και κοιλιακούς!

Πλαστικά μπουκάλια

Χρησιμοποίησε τα πλαστικά μπουκάλια σαν βαράκια γεμίζοντάς τα με νερό! Ξεκίνησε αρχικά με μπουκάλια του ½ λίτρου, και συνέχισε με του 1 και 1 ½ λίτρου. Το βάρος από το γεμισμένο μπουκάλι θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε τα χέρια σου να αρχίσουν να κουράζονται μετά τις πρώτες 15 επαναλήψεις. Μπορείς να κάνεις με αυτά τα πρωτότυπα βαράκια σχεδόν όλες τις ασκήσεις που κάνει κανείς με βαράκια.

Σκούπα με κοντάρι

Πώς θα μπορούσες άραγε να χρησιμοποιήσεις μια σκούπα με κοντάρι για να γυμναστείς; Πέρνα το κοντάρι της σκούπας πίσω από τον αυχένα σου και ακούμπησε στα δύο άκρα τα χέρια σου. Άνοιξε ελαφρά τα πόδια και κρατώντας τη λεκάνη σου σε σταθερή θέση προς τα μπρος, στριφογύρνα το πάνω μέρος του σώματος σου μια προς τη μια πλευρά και μια προς την άλλη. Επίσης, σε όρθια θέση και με τα πόδια λίγο ανοιχτά και λίγο λυγισμένα κράτησε το κοντάρι της σκούπας ψηλά παράλληλα με τους ώμους σου και λύγισε τη μέση σου μια προς τα αριστερά και μια προς τα δεξιά. Προσπάθησε να ακουμπάς τη μύτη του κονταριού ή της σκούπας στο πάτωμα, χωρίς όμως να γέρνεις προς τα μπρος.

Πλαστική παιδική μπάλα

Η πλαστική μπάλα μπορεί να σου χαρίσει σε χρόνο ρεκόρ σφιχτά και γυμνασμένα πόδια και προσαγωγούς κάνοντας μια πολύ απλή άσκηση. Βάλε την μπάλα ανάμεσα στα πόδια σου και κάθισε σε όρθια θέση. Σφίγγοντας την μπάλα με το εσωτερικό των ποδιών σου, ώστε να μην σου πέσει, τέντωσε το κορμί σου αρχικά προς τα πάνω πατώντας στις μύτες των ποδιών σου και στη συνέχεια λύγισε τα γόνατά σου κάνοντας ένα κάθισμα (σαν να καθόσουν σε καρέκλα). Επανέλαβε αυτή την κίνηση αρκετές φορές, μέχρι να νιώσεις το τους προσαγωγούς σου αρκετά κουρασμένους.

Καλσόν

Είχες σκεφτεί ότι ένα παλιό καλσόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λάστιχο αντίστασης; Κι όμως, γίνεται! Και μπορείς μάλιστα με αυτό, λόγω της ελαστικότητας του υλικού, να κάνεις εξαιρετικές ασκήσεις τόσο για τα πόδια όσο και για τα χέρια. Δέσε τις 2 άκρες του καλσόν έτσι ώστε να σχηματίσεις ένα λάστιχο. Πέρνα το λάστιχο αυτό στο ύψος των αστραγάλων (πέρασέ το διπλό αν σου φαίνεται μεγάλο το άνοιγμα) και ξάπλωσε σηκώνοντας τα πόδια σου τεντωμένα σε γωνία 90 μοιρών με το σώμα σου. Κρατώντας το λάστιχο-καλσόν τεντωμένο με το εξωτερικό των αστραγάλων σου άρχισε να ασκείς πιέσεις κόντρα στην αντίσταση του καλσόν για να γυμνάσεις τους εξωτερικούς μηρούς. Επίσης, μπορείτε να γυμνάσετε τα χέρια αν, χωρίς να δέσετε το καλσόν, κρατήσετε τις δύο άκρες με τα χέρια και πατώντας το πάνω μέρος του καλσόν με το πόδι σας τραβάτε τις άκρες πρός τα πάνω με τα χέρια σας.

Κοντό σκαμνί

Χρησιμοποίησε ένα κοντό σκαμνάκι ή σκαλάκι αντί για στεπ (Προσοχή! Το σκαμνάκι θα πρέπει να αντέχει το βάρος σου και να έχει σταθερό πάτημα). Προσπάθησε να ανεβαίνεις στο σκαμνί μια με το ένα πόδι και μια με το άλλο ώστε να γυμνάσεις εξίσου και τα 2 πόδια. Κάνε αυτή την άσκηση όσο πιο συχνά μπορείς, βλέποντας τηλεόραση ή ακούγοντας μουσική, για να δεις άμεσα εκπληκτικά αποτελέσματα στους γλουτούς σου. Οι πιο προχωρημένοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σκαμνί για να αυξήσουν τη δυσκολία των push ups έχοντας τις μύτες των ποδιών τους πάνω στο σκαμνί κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Σκοινί

Για τις ασκήσεις με σκοινί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε σταθερό και όχι πολύ βαρύ σκοινί αλλά, ακόμη και αν δεν έχετε, ένα σκοινί γυμναστικής είναι πολύ φτηνό. Με 15 λεπτά την ημέρα μπορείτε να κάψετε πάρα πολλές θερμίδες χωρίς να επιβαρύνετε ιδιαίτερα τα γόνατά σας. Για να μην είναι βαρετό, μην πηδάτε απλά πάνω κάτω αλλά, μόλις εξοικειωθείτε, προσθέστε κι άλλες κινήσεις όπως διπλά πηδηματάκια ή άλλες κινήσεις

Πετσέτα

Εκτός από το προφανές (ότι μια μεγάλη πετσέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν στρώμα για ασκήσεις κοιλιακών κτλ) μια πετσέτα μπορεί να αποτελέσει ιδανικό «εργαλείο» για διατάσεις. Ξάπλωσε και σήκωσε ένα ένα τα πόδια σου σε γωνία 90 μοιρών. Τύλιξε την πετσέτα γύρω από τα πέλματά σου και τράβηξε ελαφρά με τα χέρια σου τις άκρες της πετσέτας προς το στήθος σου. Η άσκηση αυτή αποτελεί καλή διάταση για το πίσω μέρος των ποδιών

Μπαλάκια τένις

Αν το τένις είναι από τα αθλήματα που σας αρέσουν τότε τα μπαλάκια του τένις σας είναι μάλλον απαραίτητα για αυτή την εξαιρετική μορφή γυμναστικής. Μπορούν όμως να φανούν και πολύ χρήσιμα στο τέλος της προπόνησής σας, στο στάδιο της χαλάρωσης. Γυμνάστε τους μυς των χεριών σφίγγοντας ένα μπαλάκι του τένις με την παλάμη σας.


Πηγή: www.helppost.gr/

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News