Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
22 Αυγ 15 ← πίσω

Τι είναι οι τοξίνες και πως θα τις βγάλουμε από τη ζωή μας

Καπράλου Θεοδώρα

Την ακούω συνέχεια και κυρίως σε θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή και την ομορφιά, αλλά τι είναι ακριβώς αυτή η ριμάδα η αποτοξίνωση δεν είχα καταλάβει μέχρι που βρέθηκε μπροστά μου ο εξής ορισμός:

«Τοξίνη είναι οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται στον οργανισμό μας σε περιεκτικότητα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ανάγκη». Στην κατηγορία τοξίνη, δηλαδή, μπορεί να είναι ακόμα και πολύ θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες, αν τις λάβουμε σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ή ουσίες… 

εντελώς άχρηστες, που δεν προκαλούν κανένα καλό στον οργανισμό, ακόμα και σε ελάχιστη ποσότητα όπως το αρσενικό, ο μόλυβδος, οι διοξίνες κτλ.

Πώς θα διώξεις, λοιπόν, αποτελεσματικά και άμεσα τις τοξίνες από τη ζωή σου; 

Από τη διατροφή σου.

  • Κάνε βασικό κομμάτι της διατροφής σου το σκούρο ρύζι και τα φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά όπως τεύτλα, ραπανάκια, αγκινάρες, λάχανο, μπρόκολο, που είναι εξαιρετικά αποτοξινωτικά και πλούσια σε φυτικές ίνες.
  • Ενυδατώσου ! Όσο νερό και να πιεις, λίγο είναι ! Βάλε σαν στόχο τα δύο λίτρα την ημέρα και για να το πετύχεις έχε παντού και πάντα μαζί σου ένα μπουκαλακι νερό που και θα σου θυμίζει ότι πρέπει να πεις και θα σε βοηθήσει να μετράς τις ποσότητες που καταναλώνεις ημερησίως.
  • Μείωσε το αλκοόλ.
  • Ελάττωσε το κρέας από τη διατροφή σου.
  • Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με βιταμίνη C που συμβάλει στην παραγωγή της συνθετικής ουσίας γλουταθειόνης, που χρησιμοποιείται από το συκώτι σου για την απομάκρυνση των τοξινών.
  • Σταμάτα να τρως κονσερβοποιημένα τρόφιμα, αφού οι κονσέρβες είναι επενδεδυμένες με την αμφιλεγόμενη χημική ουσία BPA (δισφαινόλη Α) που φαίνεται να μπορεί να διαταράξει την αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού μας.

Από τις συνήθειες σου.

  • Κόψε το κάπνισμα.
  • Η καλύτερη μέθοδος αποτοξίνωσης είναι η γυμναστική. Πάρ ’το λοιπόν απόφαση και δοκίμασε yoga ή οποιαδήποτε άλλης μορφής άσκηση προτιμάς ώστε να μπορείς να την κάνεις εύκολα ακόμα και καθημερινή σου συνήθεια.
  • Κάνε σάουνα. Ο ιδρώτας και θα βοηθήσει το σώμα σου να ξεφορτωθεί τις περιττές ουσίες και θα σου αφήσει μια τέλεια, απαλή επιδερμίδα.
  • Δοκίμασε αποτοξινωτικά σπα κάτω άκρων ή ποδόλουτρα : και οι τοξίνες θα αποβληθούν από τους πόρους σου και θα αισθανθείς άμεσα πολύ ξεκούραστη.

Από το «νοικοκυριό» σου.

  • Μη χρησιμοποιείς ναφθαλίνη και προτίμησε φακελάκια με φυσικά βότανα και αιθέρια έλαια όπως δενδρολίβανο, λεβάντα, θυμάρι και δυόσμο που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά 
  • Δώσε μεγάλη προσοχή στα συστατικά που περιέχουν τα καθαριστικά, τα σαμπουάν, το αποσμητικό και η οδοντόπαστα που χρησιμοποιείς. Απόφυγε όσο το δυνατόν περισσότερο όσα έχουν χημική βάση και δες με ποιά φυσικά προϊόντα μπορείς να τα αντικαταστήσεις..
  • Χρησιμοποίησε ένα κομμάτι ύφασμα για να καθαρίζεις τους πάγκους του σπιτιού σου, και όχι σφουγγάρια που είναι πολύ πιθανό να περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να φτάσουν στο δέρμα σου. Και το σφουγγάρι που κάνεις μπάνιο πρέπει να είναι απαραίτητα φυσικό !
  • Αποφύγετε τα πλαστικά μπουκάλια νερού, καθώς και αυτά περιέχουν την χημική ουσία BPA, που αναφέραμε πριν. 

Ως προς την ψυχολογία σου.


  • Απάλλαξε τον οργανισμό σου από το άγχος όσο μπορείς. Το ξέρω, είναι πολύ δύσκολο, αλλά (!) ακόμα και αν σε καταβάλει κάποιες φορές «ρίχνοντας» τη διάθεση σου, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραιτηθείς! Ο διαλογισμός για λίγα λεπτά την ημέρα ή αγχολυτικές συνήθειες όπως το πλέξιμο ή η ενασχόληση με τα φυτά ή ένα κατοικίδιο, φαίνεται να είναι για τους περισσότερους ανθρώπους πολύ δυνατά όπλα στην καταπολέμηση του στρες.
  • Κάνε την αναπνοή σου σύμμαχο. Φρόντιζε να παίρνεις μέσα στην ημέρα μερικές βαθιές ανάσες, για να επιτρέπεις στο οξυγόνο να κυκλοφορήσει με μεγαλύτερη επάρκεια στο σύστημά σου.
  • Φρόντισε για την καλή ποιότητα του ύπνου σου, αφού οι ώρες που κοιμάσαι πρέπει να είναι αρκετές ώστε να μπορεί το σώμα σου να αναζωογονήσει την ικανότητα αποτοξίνωσής του, τόσο σε ψυχικό και όσο και σε σωματικό επίπεδο.
  • Μην ξεχνάς τις συναισθηματικές τοξίνες. Πολλές φορές όσα αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε είναι τόσο τοξικά που «σωματοποιούνται» δημιουργώντας μας διάφορα προβλήματα και ψυχοσωματικά συμπτώματα. Βάλε μέσα στη ζωή σου την έννοια της συγχώρεσης, δεσμεύσου να εκφράζεις όσα σε απασχολούν ώστε να εκτονώνεσαι και μην διστάσεις ποτέ να απευθυνθείς σε έναν ειδικό για να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια, σε κάθε περίπτωση που αισθάνεσαι ότι σου χρειάζεται.

Ήτανε, αγαπημένη, να μην μάθουμε την διαδικασία της αποτοξίνωσης. Τώρα ποιος μας πιάνει!


Πηγή: www.marymary.gr/

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News