Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
02 Σεπ 15 ← πίσω

3 Τρόποι να κάψετε λίπος χωρίς το παραδοσιακό “Cardio”.

Μιχάλης Καραγιώργος, Γυμναστής, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ

Κάψτε θερμίδες χωρίς το διάδρομο με αυτά τα 3 καινοτόμα fat-burning προγράμματα!


Όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις φορτωθεί θερμίδες που αντιστοιχούν σε 2 μέρες έπειτα από ένα καλοκαιρινό γεύμα, είναι το χειρότερο συναίσθημα και σε πιάνει πανικός όταν μετράς το τι πήρες και το τι έκαψες.


Αλλά μην νομίζετε ότι το jogging είναι η μόνη λύση! Ενώ είναι αλήθεια ότι η αύξηση της καρδιακής συχνότητας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους αυξάνει τις θερμίδες που καίγονται, που με τη σειρά τους προάγουν την απώλεια του σωματικού βάρους, δεν υπάρχει κανένας απόλυτος κανόνας για το πώς πρέπει να γίνει.


Είτε τρέχετε σε διάδρομο είτε εκτελείτε μία έντονη κυκλική προπόνηση από ασκήσεις με βάρη, η καρδιά σας δεν γνωρίζει τη διαφορά και το σώμα σας θα καίει το ίδιο.


Για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να κάψετε αυτά που καταναλώσατε, ετοιμάσαμε 3 δυναμικά προγράμματα που θα σας δώσουν πίσω τη χαμένη σας φόρμα!

Πρόγραμμα 1

Push-pull Circuit

Οδηγίες: Εκτελέστε τις ασκήσεις από την 1A-1D στη σειρά, ξεκουραστείτε για 1 λεπτό, επαναλάβετε όσους γύρους μπορείτε σε 30λεπτά. Μετά εκτελέστε τα squat!

Περιλαμβάνει ασκήσεις πιέσεων-έλξεων που δουλεύουν το πάνω μέρος του σώματος και το διοχετεύουν με αίμα. Ολοκληρώστε με τα squat που δουλεύουν το κάτω μέρος του σώματος και αποπροσανατολίζουν τη καρδιά κάνοντας την εργασία της πιο δύσκολη και καίγοντας περισσότερες θερμίδες με τον τρόπο αυτό.

1A) Στρίψιμο με ένα χέρι (δεξί) , 10 επαναλήψεις.

Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας κρατώντας ένα kettlebell ή αλτήρα. Χαμηλώστε με τα γόνατα και το χέρι κρεμασμένο κάτω. Με εκρηκτική κίνηση από τα πόδια φέρνετε το βαράκι κοντά στο σώμα σας μέχρι να φτάσει πάνω από το κεφάλι σας τεντωμένο.





1B) Βυθίσεις σε δίζυγο, 10 επαναλήψεις.

1C) Στρίψιμο με το άλλο χέρι (αριστερό) , 10 επαναλήψεις.

1D) Έλξεις στο μονόζυγο όσες επαναλήψεις μπορείτε.

2) Squat: 4 σετ, 10 επαν, 1λεπτό ξεκούραση.

Πρόγραμμα 2

Κάθισμα, έλξεις με ύπτια λαβή, εμπροσθολαίμιες πιέσεις ώμων

Οδηγίες: Μετά το ζέσταμα τοποθετείστε σε ίσια μπάρα βάρος που αντιστοιχεί στο σωματικό σας βάρος π.χ:70kg-70kg βάρος στη μπάρα. Εκτελέστε καθίσματα για 2 λεπτά με ανάπαυση όταν ανεβαίνετε. Προσπαθήστε για 20 επαναλήψεις. Έπειτα εκτελέστε 5 σετ από όσες επαναλήψεις μπορείτε σε έλξεις με ύπτια λαβή. Τέλος εκτελέστε 3σετ από εμπροσθολαίμιες πιέσεις ώμων χρησιμοποιώντας το 50% του σωματικού σας βάρους. Κάντε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε, ξεκουραστείτε για 2 λεπτά μεταξύ των σετ.

Η δοκιμασία των καθισμάτων εξουθενώνει το κάτω μέρος του σώματος αλλά δοκιμάζει τη καρδιοαναπνευστική σας αντοχή. Κάντε τα καθίσματα πρώτα και μετά τις έλξεις που αποσυμπιέζουν τη σπονδυλική στήλη, και σας επιτρέπει να εκτελέσετε τις εμπροσθολαίμιες με μεγαλύτερη ασφάλεια.

1)      Squat Challenge 2 λεπτά

2)      Έλξεις με ύπτια λαβή: 5σετ από όσες επαναλήψεις μπορείτε.

3)      Εμπροσθολαίμιες πιέσεις ώμων: 5σετ από όσες επαναλήψεις μπορείτε με το 50% του Σ.Β σας.

Πρόγραμμα 3

Κυκλικό με kettlebell

Οδηγίες: Εκτελέστε τις ασκήσεις 1A-1C στη σειρά, μετά επαναλάβετε το άλλο χέρι. Διάλειμμα 3 λεπτά και 5 σετ. Έπειτα εκτελέστε Turkish getup για 5 λεπτά.

1A) Στρίψιμο με ένα χέρι, επαναλήψεις 10

1B) Στρίψιμο και πίεση ώμου , επαναλήψεις 8: Αφού χαμηλώσετε με τα πόδια και σηκωθείτε στρίβοντας το kettlebell κοντά στο σώμα σας, συνεχίστε με πίεση ώμου πάνω από το κεφάλι.


1C) Βαθύ κάθισμα με το kettlebell στα δύο χέρι, επαναλήψεις 8





2 Turkish getup: Ακουμπήστε τη πλάτη σας στο πάτωμα με το kettlebell στο χέρι σας. Σηκωθείτε από το πάτωμα με το χέρι τεντωμένο και με τη βοήθεια του άλλου χεριού. Εκτελέστε μία από τα δεξιά μία από τα αριστερά.


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News